Pexels.com archyvo nuotr

Pasak saugumo ekspertų, paprastas atsargumas ir keli paprasti veiksmai gali padėti vartotojams išvengti svarbių ar neskelbtinų duomenų praradimo ir net finansinių nuostolių. Žinoma, galima sakyti, kad rūpintis savo daiktais yra privaloma ir tai turėtų daryti kiekvienas žmogus, tačiau tiesiog taip ne visuomet išeina. Juk kartais telefonas iškrenta iš rankų netikėtai, to visai net nenorint, o su virusais kovoti moka retas žmogus, kadangi trūksta informacijos apie tai, kuomet žmogus perka įrenginį. 

Kiekvienas žmogus turėtų daugiau pasidomėti apie slaptažodžius. Visi žino apie tai, tačiau ar tikrai naudojame slaptažodžius?

Reikalavimas užrakinti mobilųjį telefoną slaptažodžiu yra žinomas visiems, tačiau daugelis vartotojų, net ir tie, kurie išmaniuosiuose įrenginiuose saugo jautrią verslo informaciją, dažnai nesinaudoja slaptažodžiais tinkamai. Saugumo ekspertai rekomenduoja išmaniajame telefone turėti bent 4 skaitmenų PIN kodą. Taip pat galite pasirinkti specialų režimą, kuomet telefonas atrakinamas piršto ar net veido pagalba. Iš tiesų, kai kitas asmuo perima išmanųjį įrenginį, toks slaptažodis gali būti išduotas per nešvarius ekrane paliktus pirštus. Saugiausias būdas apsaugoti išmanųjį telefoną yra pasirinkti tvirtą slaptažodį, sudarytą iš didžiųjų ir mažųjų raidžių, skaičių, simbolių ir tarpų.

Jeigu apsaugojote savo išmanųjį telefoną slaptažodžiu, bet palikote jį ant stalo neužrakintą, tarkime, 15 minučių, pasiekti telefone esančius duomenis nebus labai sunku

Svarbu žinoti daugiau apie savo telefoną ir jo nepalikti taip aklai. Juk gali kas nors ir pavogti, pasisavinti jūsų tarkim darbinę informaciją. Daugelis išmaniųjų telefonų turi automatinio užrakinimo funkciją, tad, jeigu ji dar nenustatyta, įjunkite ją. Pasak saugumo specialistų, geriausia pasirinkti kuo trumpesnį užsirakinimo periodą: 2-5 minutės yra geriau nei 10-30 min. Nuolat užsirakinantis telefonas gali sukelti nepatogumų, tačiau tai menkniekis palyginti su prarastais svarbiais duomenimis ar kontaktais. 

Pasirinkite patikimą išmaniųjų programų šaltinį, iš kurio norėsite gauti tam tikras programas į telefoną

Prieš norėdami įdiegti vieną ar kitą programėlę, pirmiausia atidžiai pasirinkite šaltinį, iš kurio ketinate atsisiųsti. Darant prielaidą, kad tokiose svetainėse kaip „Google Play“ ir „Apple Store“ yra griežti saugos standartai, atidžiai pasirinkite programėles, kurias vartotojai gali pasiekti. Nepaisant to, prieš diegdami bet kokią programėlę, net jei tai programėlė iš patikimo šaltinio, atidžiai perskaitykite anksčiau ją atsisiuntusių vartotojų komentarus ir įvertinimus, kad pamatytumėte, ar daugelis žmonių jas tinkamai išbandė.

Tačiau, jei jums nepavyko išsaugoti savo mobilaus ir dabar teks jį taisyti, tai nėra didelė bėda. Huawei Mate 20 Lite remontas, Huawei P20  ir kitų yra įmanomas net ir nebrangiai. Tačiau, prieš tvarkymą pasitikrinkite savo garantijas, galbūt telefoną pavyks sutvarkyti nemokamai.

Užsakymo Nr. KMC210195

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: