(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos Sanitarijos inspekcija, bendradarbiaudama su Santakos policijos komisariato pareigūnais bei UAB „Nuaras“ specialistais, kovo 23-25 dienomis rengė tęstinę viešąją akciją „Augink gyvūną atsakingai“ Šilainių ir Vilijampolės seniūnijose.

Akcijos metu Santarvės ir Neries krantinės parkuose bei kitose seniūnijų atstovų nurodytose žaliosiose zonose buvo tikrinama, kaip gyvūnų augintojai laikosi Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių.

„Akcijos tikslas buvo ne vien Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių kontrolė, bet ir prevencija siekiant informuoti, sudrausminti, paskatinti gyvūnus auginti atsakingai. Gyvūnų augintojams buvo dalinama nauja minėtų taisyklių redakcija, aiškinama, jog visi šunys laikomi Kauno mieste turi būti užregistruoti. Sutikta šunų augintojų, kurie savo gyvūnus buvo užregistravę, vedžiojo su pavadėliais ir antsnukiais bei, kaip ir pridera kiekvienam atsakingam šunų laikytojui, turėjo krepšelius gyvūnų išmatoms surinkti“, – pasakojo Sanitarijos inspekcijos vadovas Donatas Senikas.

Akcijos metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas gyvūnų augintojų sąmoningumo skatinimui, dėl priemonių (krepšelių) vedžiojamų viešose vietose gyvūnų išmatoms surinkti, nes ši problema tampa aktualesne pavasarį nutirpus sniegui. Gyventojai buvo informuojami ir įspėjami tik žodžiu dėl šio pažeidimo, tačiau jei žodiniai įspėjimai nebus efektyvūs tolimesnių akcijų metu bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Sanitarijos inspekcijos darbuotojai gyventojams priminė, kad draudžiama vedžioti gyvūnus mokyklų, sveikatos priežiūros įstaigų, vaikų lopšelių-darželių teritorijose.

Registruotų gyvūnų duomenys buvo patikrinti VšĮ „Gyvūnų registravimo centro“ duomenų bazėje.

Pasak Sanitarijos inspekcijos darbuotojų, gyvūnų registravimas ir ženklinimas mikroschema yra naudingas patiems gyvūnų savininkams, nes padeda greičiau rasti dingusius gyvūnus, mažinti pasiutligės židinių skaičių, palengvina keliones į kitas šalis, bei įpareigoja savininkus atsakyti už savo augintinius ir tinkamai juos prižiūrėti.

„Deja, bet yra tokių šunų savininkų, kurie gyvūną užregistravę, tačiau nemoka Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatytos vietinės rinkliavos. Šunų savininkams, pažeidusiems Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles, bei negeranoriškiems, nenorintiems pripažinti savo pažeidimų ir nesiekiantiems jų išvengti buvo surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai,“– teigė D. Senikas.

Akcijos metu nustatyti 50 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių pažeidimų. Gyvūnų augintojams skirti 37 žodiniai įspėjimai, surašyti 11 Administracinių teisės pažeidimų protokolų. Išdalinta 33 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių knygelių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: