(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Vasaros viduryje pradėtas įgyvendinti Iniciatyvinės jaunų studentų grupės organizuojamas projektas “(Ne)darbas – tai galimybė?” priartėjo finišo tiesiąją. Pusę metų trukęs projektas bus užbaigtas gruodžio 17 d. 17 val. Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje, kur vyks uždarymo konferencija. Į renginį kviečiami ne tik projekto dalyviai, bet ir visi norintys asmenys, kurie domisi jaunimo nedarbo situacija Lietuvoje.

Uždarymo konferencijoje sveikinimo žodį tars Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, projekto eigą ir jo rezultatus pristatys projekto “(Ne)darbas – tai galimybė?” vadovė Lina Minikevičiūtė, sveikinimo žodį tars ir jaunimo nedarbo situaciją pristatys lektorius Paulius Vaidotas, UAB „Matavimų sfera“ bendrasavininkas, verslininkas Ramūnas Grėbliauskas aptars jaunimo įdarbinimo perspektyvas Kauno mieste, apžvelgdamas įmonės savininkų požiūrį į jaunus darbuotojus, projekto organizatorius Jonas Ignatavičius apžvelgs projekto naudą dalyviams bei organizatoriams, patirtimi, nuomone ir mintimis apie projekto eigą pasidalins projekto dalyviai Neringa Gritėnaitė, Jūratė Glodienytė, Andrius Poška, Mindaugas Ališauskas.

Projektas susilaukė didelio jaunimo susidomėjimo: 80 dalyvių išklausė seminarų ciklą, dalyvavo simuliaciniuose darbo pokalbiuose, analizavo darbo rinką, susitiko su sėkmingais verslininkais ir potencialiais darbdaviais, perėmė jų gerąją patirtį, mokėsi rašyti motyvacinius laiškus ir planuotis savo asmeninę sėkmės ir profesinę karjerą. “Kartais jauniems žmonėms užtenka įgyti tam tikrų žinių ir kompetencijų, kad jie galėtų sėkmingai integruotis darbo rinkoje. Džiaugiamės, kad nemažai projekto dalyvių jau įsidarbino, o kiti įgavo pasitikėjimo savimi” – pasiektais rezultatais pasidžiaugė projekto vadovė L. Minikevičiūtė.

Organizatoriai tikisi, kad šis projektas prisidės skatinant viešąją diskusiją jaunimo nedarbo mažinimo klausimu. Projektas ypač aktualus dėl to, kad yra skirtas jauniems žmonėms šiuo metu neturintiems darbo ir norintiems išmokti jį susirasti. Projekte dalyvavo nemažai asmenų iš daugiavaikių šeimų, keletas asmenų turinčių nežymią negalią. Projekto tikslas paskatinti jaunosios kartos atstovus mąstyti pilietiškai ir aktyviai įsitraukti į savo šalies darbo rinką, ugdant ir gerinant asmenines kompetencijas, kurios itin svarbios sėkmingai integracijai į socialinę visuomenę.

Viena projekto dalyvių, vertindama jau besibaigiantį projektą, parašė “Iš šio projekto išmokau nebijoti pati savęs, nebijoti nesėkmės. Svarbiausia, kad visam gyvenimui žinosiu kaip reikia rašyti cv ir motyvacinį laišką. Labai ačiū už suteiktą galimybę sudalyvauti realiame darbo pokalbyje, buvo puiku. Per visus seminarus, buvo įdomu pamatyti vis naujus veidus, žmones, kurie mums daug papasakojo apie savo patirties, perdavė savo sukauptas žinias mums. Tai tikrai naudinga”. Kompleksiškas visų veiklų vykdymas, žingsnelis po žingsnelio judant nuo mokymų pagrindų iki įgautų žinių pritaikymo buvo pagrindinė projekto savybė, kuri leido tiek vykdytojams, tiek dalyviams suprasti svarbiausius darbo rinkos veiksnius, pasiruošti aktyviai integracijai į ją, padėjo geriau suprasti save pačius ir savo galimybes, gabumus bei lūkesčius ir svarbiausia, suteikė pasitikėjimo.

Projektą finansuoja ES programa “Veiklus jaunimas” bei VŠĮ “Verslo iniciatyva”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: