Organizatorių archyvo nuotr.

Miego kokybė turi didelį poveikį ne tik mūsų darbingumui, bet taip pat ir bendrai savijautai, todėl labai svarbu pakankamai dėmesio skirti tinkamo čiužinio įsigijimui. Prekyboje įvairių pasirinkimo galimybių tikrai nestinga, todėl net ir patys įnoringiausi pirkėjai galės atrasti geriausius pasirinkimus. Sužinoti daugiau apie čiužinius visuomet galite tiesiog skaitydami siūlomų prekių aprašymus, tačiau visada svarbu dar iš anksto numatyti, kokie kriterijai yra patys svarbiausi. Taigi, ką svarbu žinoti renkantis čiužinį?

Čiužinio elastingumas

Kuo elastingesnis yra čiužinys, tuo geriau pasiskirsto kūno svoris, todėl renkantis tinkamiausią čiužinį vertėtų atsižvelgti į šį kriterijų. Didžiausiu elastingumu pasižymi čiužiniai, pagaminti iš latekso, HR putų poliuretano, ir t.t.

Tinkamiausi čiužinio matmenys

Nors čiužiniai dažniausiai perkami atsižvelgiant į tai, kokie yra lovos matmenys, tačiau svarbu žinoti, kad geriausiai bus išsimiegama tada, jei čiužinio matmenys bus optimalūs. Idealus čiužinio plotis vienam asmeniui yra 90-100 cm, o ilgis turėtų būti 20 cm didesnis už žmogaus ūgį (pavyzdžiui, jei jūsų ūgis yra 180 cm, rinkitės 2 m ilgio čiužinį).

Čiužinio storis

Čiužinio storis turėtų priklausyti nuo to, koks yra lovos pagrindas, ir koks yra asmens svoris (kuo didesnis yra žmogaus svoris, tuo aukštesnis turėtų būti čiužinys). Dažniausiai yra pasirenkami tokie čiužiniai, kurių aukštis yra 17-18 cm, tačiau tuomet, jei žmogaus svoris yra didelis, reikėtų rinktis maždaug 20-22 cm aukščio čiužinius.

Čiužinio kietumas

Nors saldus miegas neretai asocijuojasi su minkšta lova, tačiau  nereikėtų rinktis pernelyg minkšto čiužinio. Dažniausiai yra pasirenkami dviejų tipų čiužiniai: H2 čiužiniai yra vidutiniškai kieti ir tinkami iki 80 kg svorio žmonėms, o H3 čiužiniai yra kietesni ir pritaikyti asmenims, sveriantiems daugiau nei 80 kg. Prekyboje taip pat galima rasti labai minkštų H1 tipo čiužinių, tačiau jie yra skirti asmenims, sveriantiems mažiau nei 55 kilogramus.

Anatominės zonos

Prekyboje galime rasti ir tokių čiužinių, kurie turi specialias anatomines zonas: pečių zona įprastai yra pati minkščiausia, juosmens zona turėtų būti tvirta ir užtikrinanti pakankamą atramą, o dubens zona turėtų būti ne per kieta, ir ne per minkšta.

Čiužinio danga

Ne ką mažiau svarbu ir tai, kokia yra siūlomų čiužinių danga. Jei nuspręsite pasirinkti čiužinį su nuimamu užvalkalu, čiužinio priežiūra bus gerokai paprastesnė, ir užtikrinti tinkamą higieną tikrai nebus pernelyg keblu.

Čiužinio gamintojas

Visuomet tikimasi, kad įsigytas čiužinys tarnaus kiek įmanoma ilgiau, tad pravartu pasidomėti, kokių gamintojų čiužiniai yra sulaukę pačių geriausių įvertinimų, ir kuriems jų yra teikiama ilgiausio termino garantija.

Čiužinio kaina

Didžioji dalis pirkėjų dar iš anksto numato, kiek pinigų bus skirta čiužinio įsigijimui, todėl tai gali pagreitinti tinkamiausios produkcijos paieškas: jei čiužinį pirksite internetu, tereikės pasirinkti tam tikrą kainų intervalą, ir netrukus atrasite pačius geriausius pasirinkimus.

Užsakymo Nr. KMC190091

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: