Pixbay.com archyvo nuotr.

Nemažai tėvų pripažįsta savo atžaloms išleidžiantys dideles sumas. Dar daugiau, perkant tokius dalykus, kaip vaikiški žaislai, kartais tampa sunku neišlaidauti siekiant pradžiuginti savo vaiką. Kita vertus, ne visuomet yra protinga daug išlaidauti, o adekvatus taupymas – ne tik pinigų, bet ir gamtos resursų – galėtų tapti kiekvienos šeimos prioritetu.

Visgi taupymas nebūtinai reiškia, kad geriausia pirkti žaislus parduotuvėse, kur pardavinėjami žaislai pigiau. Pinigai, išleidžiami vaikų žaislams, gali susitaupyti tiesiog vadovaujantis visai paprastomis taisyklėmis:

Pirkite mažiau

Dažnai žmonės siekia sutaupyti pirkdami nedaug kainuojančias prekes. To vedami, neretai jie ima pirkti vis daugiau ir nebūtinai to, ko reikia. Netgi atvirkščiai: „gaudydami“ akcijas ir nuolaidas, kartais žmonės prisiperka visai nereikalingų dalykų.

Vaikams tikrai nereikia daug žaislų – juk daugelis netgi turi vieną savo mylimiausią. Kitaip tariant, nereikia kurti žaislų kolekcijos, o geriau leisti vaikui išsirinkti keletą žaislų, su kuriais jis tikrai žais.

Pirkite kokybiškus

Visuomet geriau sumokėti didesnę kainą už kokybišką produktą, negu rinktis pigų ir prastos kokybės. Taip pat ir kokybiški žaislai: didesnė jų kaina greičiau rodo jų tvirtumą, ilgaamžiškumą ir tinkamumą vaikui.

Žinoma, apie prekės kokybę spręsti iš jos kainos būtų naivu. Svarbu išnagrinėti žaislo sudėtį, gamintojų patikimumą.

Išnaudokite pošventines akcijas

Po tokių švenčių, kaip Kalėdos, dažnai parduotuvės pradeda taikyti itin dideles akcijas neišparduotiems žaislams, kurių kokybė ir naujumas šiaip jau niekuo nesiskiria. Taigi kartais gali būti naudinga „išnaudoti“ šį laikotarpį žaislų pirkimui.

Parduokite ar keiskitės

Kaip jau minėta, didelis žaislų kiekis nėra toks svarbus vaikui. Tad jei vaikas „išauga“ tam tikrus žaislus, nustoja su jais žaisti – rekomenduotina tuos žaislus parduoti, atiduoti ar jais keistis.

Galite surengti vaikų vakarėlį, kur vaikai tarpusavyje keistųsi žaislais.

Skatinkite vaiką taupyti

Šis patarimas labiau galioja vyresniems vaikams, kurių poreikiai jau būna kur kas didesni. Jei vaikas užsinori kokio nors žaislo, tėvams būtų naudinga skatinti vaiką pačiam susitaupyti.

Užsakymo Nr. KMC200101

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: