Organizatorių archyvo nuotr.

Po truputį ateinanti žiema primena, jog netrukus sulauksime ir sniego – pastaraisiais metais ir vėl galėjome mėgautis didesniais jo kiekiais. Vieniems sniegas tampa puikia priežastimi dažniau papramogauti lauke, tačiau ne paslaptis, jog jis trukdo patogiam praėjimui ar pravažiavimui, todėl turintiems savo kiemą, tenka užsiimti ir kasimo darbais. Norint, kad jie būtų kaip įmanoma efektyvesni, pravartu įsidėmėti kelis svarbius patarimus.

Pasirūpinkite tinkamais įrankiais

Tai yra pats svarbiausias žingsnis, lemsiantis tolimesnių Jūsų darbų kokybę ir efektyvumą. Dažniausiai kiemo valymo darbams yra pasitelkiamas sniego kastuvas, tačiau net ir renkantis šį įrankį, reikia pagalvoti apie kelis svarbius aspektus. Ypač daug dėmesio reikėtų skirti jo svoriui – darbuojantis ilgiau, net ir keli šimtai gramų gali būti labai reikšmingi. Taip pat reikėtų pirmenybę teikti tiems įrankiams, kurie turi platesnę plokštę – nors pripildžius ją sniegu atkelti kastuvą bus kiek sunkiau, tai turėsite daryti mažiau kartų.

Tais atvejais, kai tenka darbuotis labai dideliuose plotuose, verta pagalvoti ir apie sniego valytuvą – tokie įrenginiai pareikalaus didesnių išlaidų, tačiau Jums prireiks kur kas mažiau pastangų, kad atliktumėte šį darbą. Visgi, vidutinio dydžio kiemui tikrai pakaks ir kokybiško kastuvo – ypač tuomet, jei neignoruosite žemiau pateiktų patarimų.

Atlikite apšilimą

Nors toks pasiūlymas gali skambėti kiek juokingai, išbandę jį, vėliau sau padėkosite. Reikėtų nepamiršti, jog šis darbas reikalauja fizinių pastangų ir įdarbina Jūsų rankas, kojas ir nugarą, tad kaip ir prieš bet kokią kitą aktyvesnę veiklą, protinga būtų šiek tiek apšilti. Ypač tuomet, jei kasdienybėje daug nejudate ir dirbate sėdimą darbą – kūnas tokiu atveju tikrai nėra pripratęs prie krūvio. Užteks šiek tiek pabėgioti, pašokinėti vietoje ir pamojuoti rankomis ar atlikti nedidelę mankštą, kurią atliekate sporto salėje.

Sniegą stumkite, o ne kelkite

Nors kastuvai iš esmės yra pritaikyti kasimui, juos lygiai taip pat galima naudoti ir stūmimui – ypač tuomet, jei plokštė yra platesnė. Toks darbas reikalauja šiek tiek mažiau jėgų, tad turėtumėte ne taip pavargti. Šią taktiką ypač rekomenduojama taikyti tuomet, kai sniegas yra šlapias ir sunkus, tačiau net ir kitais atvejais ji turėtų pasiteisinti. Taip pat pravartu iš anksto pagalvoti, kur visą sniegą sustumsite ar sukrausite – vieta neturėtų trukdyti praeiti ar pravažiuoti ne tik Jums, bet ir kitiems.

Nelaukite, kol nustos snigti

Žinoma, jei už lango siaučia pūga, tokio patarimo tikrai nesiūlome pritaikyti praktiškai, tačiau jei krenta vos viena kita snaigė ir Jūs turite laisvo laiko, darbuotis galite pradėti iš karto. Jei visgi lauksite, kol nustos snigti, netempkite šio darbo per ilgai. Ką tik iškritęs sniegas yra kur kas puresnis ir lengvesnis, todėl darbai klostysis kur kas paprasčiau nei tuomet, kai jis sudrėks ar bus paveiktas žemesnės temperatūros.

Nepamirškite šiltos aprangos

Tam, kad galėtumėte darbuotis patogiai, turėtumėte pasirūpinti ir atitinkama apranga. Šiam tikslui ypač tinka darbo rūbai, kurie yra pakankamai šilti, tačiau tuo pačiu gerai kvėpuojantys – taip pernelyg nesušilsite ir užkirsite kelią peršalimo ligoms. Taip pat reikėtų įsitikinti, kad drabužiai bus tinkamo dydžio ir nevaržys Jūsų judesių. Galite rinktis kombinezonus, puskombinezonius ar striukės ir kelnių komplektą – šis sprendimas priklauso nuo asmeninių Jūsų poreikių. Daugybę tokių aprangos detalių rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pritaikę visus šiuos patarimus, su sniego kasimo darbais susidorosite kur kas efektyviau. Ši užduotis tikrai gali būti lengvai įveikiama – svarbiausia ją atlikti tikslingai.

Užsakymo Nr. KMC210215

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: