(c) Organizatorių archyvo nuotr.

„Rūpestingos ir veiklios valdžios, pastatyti areną, sutvarkyti gatves, mažiau biurokratijos“ – tokius palinkėjimus greta įprastinių „klestėti, ilgai gyvuoti ir išlikti Lietuvos širdimi“ kauniečiai surašė ant rekordinio dydžio atvirutės Hanza dienų šventės metu.

„Savo palinkėjimus Kaunui ant apskritų lapelių užrašė daugiau kaip 700 žmonių: kauniečių ir miesto svečių iš visos Lietuvos bei užsienio. Žmonės labai noriai dalyvavo šioje akcijoje“, – teigia akciją iniciavusio prekybos ir paslaugų centro rinkodaros vadovė Rasa Vileikytė.

Iš lapelių su palinkėjimais ant 1,8 m aukščio ir 2,5 m pločio atviruko buvo išklijuotas Lietuvos kontūras, o jame pažymėtas Kauno miestas. Atvirutė taip pat buvo papuošta daugybe įvairiaspalvių žmonių rankų atspaudų.

Dauguma rašiusiųjų linkėjo Kaunui ilgai gyvuoti, plėstis, išlikti Lietuvos širdimi ir lietuvybės centru, o kauniečiams – vienybės. Svečiai iš užsienio teigė, kad Kaunas puiki vieta ir jie norėtų čia sugrįžti. Panašiai rašė ir keletas užsienyje gyvenančių lietuvių. Tačiau palinkėjimuose atsiskleidė ir miesto problemos, labiausiai rūpinčios kauniečiams. Mažesnės biurokratijos, veiklios valdžios, saugesnio ir sutvarkyto miesto, daugiau švenčių ir šypsenų – tai norėtų žmonės matyti Kaune.

Kai kurie palinkėjimus užrašę kauniečiai nepagailėjo karčių žodžių miesto valdžiai: „Savivaldybės mafijai – pakliūti į kalėjimą“, „Valdininkai, mažiau į kišenę, daugiau Kaunui“. Netrūksta ir neįprastų, originalių užrašų, pavyzdžiui, „Auginkime sveikus vaikus“, „Linkiu, kad Kaunas gyvuotų taip ilgai, kad taptų seniausiu pasaulio miestu“. „Linkiu kauniečiams atlaidžiau žiūrėti į Vilnių“, – skelbia dar vienas šypsenėle papuoštas palinkėjimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: