© Augustės Gumbytės / KaunoZinios.lt nuotr.

Šiemet Kauno miesto muziejus sulaukė ypatingo įvertinimo – rengdama kelionių vadovą „Po Lietuvą su šeima” viešoji įstaiga „Terra Publica” įvertino Kauno miesto muziejaus skyrių Kauno pilį kaip šeimai palankią lankytiną vietą.

Kiekvienais metais turizmo sezono pradžioje VšĮ „Terra Publica” skelbia vietos turizmo reitingus. Pasak įstaigos direktorės Danguolės Kandrotienės, per keletą metų reitingo viršūnėje nusistovėjo tos pačios, daugeliui jau gerai pažįstamos vietovės, o šiemet visuomenei papildomai siūlome į vietinį turizmą pažvelgti kiek kitaip – viešinti šeimai palankių vietovių sąrašą.

Muziejininkai džiaugiasi, kad Kauno pilis patenka į 30 patraukliausių Lietuvos vietovių sąrašą ir teigia, kad tai pats geriausias atlygis už iniciatyvų ir kūrybingą darbą. „Esame dėkingi partneriams, turizmo informacijos centro ir savivaldybės turizmo skyrių darbuotojams, keliautojams-ekspertams bei bendruomenės nariams, kurie įžvelgė mūsų muziejaus privalumus bei rekomendavo Kauno pilį įtraukti į šeimai palankių lankytinų vietų sąrašą”, – teigė muziejaus atstovai.

Iš tiesų per pastaruosius metus Kauno pilis – seniausias miesto istorinis objektas – atvėrė lankytojams nepaprastas galimybes prisiliesti prie Kauno pilies istorijos nuo XIV amžiaus iki šių dienų. Nuo 2012 metų čia veikia atnaujinta ekspozicija „Kauno pilies istorijos mozaika”. Kūrėjai pasistengė, kad ši ekspozicija, išdėstyta penkiose pilies bokšto erdvėse, būtų įdomi tiek istorinių faktų ir autentiškų eksponatų ieškantiems lankytojams, tiek norintiems papramogauti.
Ekspozicijoje galima pamatyti, kaip atrodo Kauno pilies teismas, prisiliesti prie XVII a. Kauno (nuo koklio iki puodo šukės), bei pasivaikščioti po Kauno pilies požemius. Pilies rūsyje įrengtame stilizuotame kalėjime drąsesni lankytojai gali pasimatuoti viduramžių grandines bei nusifotografuoti prie gėdos stulpo, naudoto bausmėms vykdyti XVI-XIX a. Vakarų Europoje.

Nenuskriausti lieka ir mažieji lankytojai – muziejininkai siūlo įdomių ir atraktyvių edukacinių programų bei viktorinų. Atvykus su šeima, galima ne tik pagilinti istorijos žinias, bet ir pajusti viduramžių dvasią, išmėginti rankų miklumą, akies taiklumą bei įrodyti savo sumanumą žaidžiant senuosius Lietuvos žaidimus „Vilkelį”, „Kvirkatą”, „Kroketą”, „Raketmūšį” bei „Krepšiasvydį”.

Kauno miesto muziejus, pritardamas gražiai iniciatyvai globoti šeimą, kviečia daugiau laiko praleisti drauge, keliauti po Lietuvą, atrasti įdomias vietas, gilintis į savo istoriją ir kultūrą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: