© Vilmanto Ramono / KaunoZinios.lt nuotr.

Lietuvos banko valdomame investiciniame portfelyje akcijų dalis pirmą kartą pasiekė 1 proc. ir, planuojama, per porą metų pasieks 7 procentų. Dienraščio “Verslo žinios” kalbinti analitikai teigia, kad dalies Lietuvos finansinės sistemos saugumo garanto nukreipimas į rizikingą turto klasę yra teigiamas dalykas, nes padės padidinti portfelio grąžą, tačiau perspėja su akcijomis nedaryti individualiam investuotojui būdingu klaidų.

“Ilgalaikė investavimo į akcijas sėkmė priklauso nuo disciplinos – jei pasiekus nustatytą akcijų dalį po rinkos kritimo ji bus atkuriama, o po kilimo -mažinama, siekiant išlaikyti tikslinį lygį, ilgalaikis pelningumas turėtų būti geresnis nei obligacijų. Tačiau jeigu po didelio rinkos kritimo bus nuspręsta investicijų į akcijas dalį mažinti, kaip tai dažnai daro individualūs investuotojai, rezultatas bus prastas”,- kalba Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

“Manyčiau, centriniam bankui, kaip atsargiam ir rizikos vengiančiam investuotojui, būtų pakankamai akcijų portfelyje turėti iki 10 proc.. Lietuvos banko politikoje numatyta, kad akcijos gali užimti iki 7 proc. portfelio vertės – sakyčiau, apsidrausta pakankamai, juolab kad pati investicijų į akcijas dalis bus diversifikuota ir rizika papildomai prislopinta”, -sako finansavimo sprendimų centro projektų vadovas Mantas Valužis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: