Merilin Monro visuomet žavėjo žmones, ji tebėra viena iš labiausiai atpažįstamų šeštojo dešimtmečio žvaigždžių. Nepaisant to, kad jos grožis ir kūryba žavėjo ir imponavo žiūrovams, jos asmeninės bėdos tapo svarbia tema aptariant jos gyvenimą.

Per pastaruosius dešimtmečius buvo sukurta daugybė tragiškos Holivudo žvaigždės ekranizacijų. Garsioji šviesiaplaukė buvo vaizduojama įvairiai – nuo epizodinių vaidmenų ir nedidelių parodijų iki televizijos serialų, biografinių filmų ir rimtų dramų. Šiandien apžvelgiame kai kuriuos ryškiausius pasirodymus, kurie visi yra unikalūs ir įsimintini dėl skirtingų priežasčių.

10. Blake Lively seriale „Liežuvautoja“

© Gossip Girl / Alloy Entertainment and co-producers

Nors tai buvo tik epizodinis vaidmuo ir „Liežuvautojos“ (Gossip Girl) žvaigždė neturėjo galimybės giliau pasinerti į Monro personažą, jos pasirodymas mums vis tiek pasirodė mielas ir įdomus. Blake Lively atidavė meilią duoklę žvaigždei, perteikdama Monro su polėkiu, grakštumu ir elegancija. Kitaip nei aktorės, vaidinusios Monro rimtesniuose, dramatiškesniuose vaidmenyse, Lively, regis, turėjo daugiau laisvės savaip interpretuoti Holivudo legendą. Žiūrovams tai patiko, nes tai tapo viena įsimintiniausių šou akimirkų.

9. Gillian Anderson seriale „Amerikos dievai“

© American Gods / Canada Film Capital and co-producer

Dėl Gillian Anderson meistriškumo Monro vaidmuo seriale „Amerikos dievai“ (American Gods) buvo ir juokingas, ir kartu pagarbus. Nors britų aktorė nėra labai panaši į Monro, jos vaidyba vis tiek buvo gana įtikinama. Jai pavyko perteikti Monro žavesio esmę ir jos įvaizdį, kurį mato dauguma mūsų.

Anderson sakė: „Apie Merilin nežinojau daug, tik tiek, kiek mes visi žinome apie tai, kas yra plačiai paplitę visuomenėje.“ Ji taip pat pridūrė, kad ją nustebino, kaip paprasta buvo visiškai pasinerti į vaidmenį.

8. Uma Thurman seriale „Smash“

© Smash / Madwoman in the Attic and co-producers

Uma Thurman, Megan Hilty ir Catherine McPhee vaidina Brodvėjaus žvaigždes, televizijos seriale „Smash“ pretenduojančias į Monro vaidmenį. Visos trys iš jų per visą serialo laiką gauna galimybę vaidinti Monro, tačiau galiausiai šį vaidmenį gauna Thurman. Vėliau Thurman prisipažino, kad suvaidinti legendinę Monro buvo tikrai nelengva. „Merilin yra stebuklinga, mitinė būtybė, todėl ją vaidinanti, yra gan sunku“, – aiškino ji.

7. Poppy Montgomery mini seriale „Blondinė“

Courtesy Everett Collection/Everett Collection/East News

2001 m. televizijos mini seriale „Blondinė“ Merilin Monro įkūnijo Poppy Montgomery, kuri puikiai atspindėjo Monro. Montgomery iki smulkmenų įkūnijo garsenybę, perteikdama jos charizmą, humorą ir atvirumą. Dėl jos įspūdingų aktorinių sugebėjimų greitai pamiršome apie išvaizdos skirtumus.

6. Ashley Judd filme „Norma Džin ir Merilin“

© Norma Jean & Marilyn / Home Box Office (HBO)

Tiek Ashely Judd, tiek Mira Sorvino fantastiškai atliko savo vaidmenis. Šios dvi aktorės suvienijo jėgas ir 1966 m. buvo sukurtas puikus Monro portretas, filme „Norma Džin ir Merilin“ (Norma Jean and Marilyn).

Judd ir Sorvino už savo vaidmenis pretendavo į „Auksinio gaublio“ ir „Emmy“ apdovanojimus.

5. Kelli Garner filme „Slaptasis Merilin Monro gyvenimas“

© The Secret Life of Marilyn Monroe / Asylum Entertainment and co-producer

Šiame 2015 m. televizijos seriale pasakojama apie sunkią Monro vaikystę, jos vaidmenį suvaidino Siuzana Sarandon. Serialas „Slaptasis Merilin Monro gyvenimas“ (The Secret Life of Marilyn Monroe) leidžia pažvelgti į tamsiąją Monro pusę, o Kelli Garner vaidyba pakylėja filmą. Jos atliekama Monro interpretacija yra kupina pagarbos ir pažeidžiamumo, o tai padeda natūraliai persikūnyti į personažą, nesileidžiant į imitaciją. Garner tiki, kad kiekviena jauna aktorė savyje turi dalelę Merilin.

4. Catherine Hicks filme „Marilyn: The Untold Story“

Šiame 1980 m. televizijos filme, kuriame Monro vaidmenį atlieka Catherine Hicks, rodoma, kaip Monro pradėjo savo kelią šou versle ir kokia sunki buvo jos vaikystė. C. Hicks rimtai žiūrėjo į vaidmenį, ir tai matėsi iš jos kūno gestų, žodžių ir net kalbėjimo manieros. Būdama koledžo studentė, Hicks jau buvo vaidinusi Monro keliuose spektakliuose ir jautėsi taip, tarsi garsioji aktorė vis dar būtų jos dalis. „Kai galvoju apie ją, niekada nemąstau apie ją kaip apie didžiąją kino žvaigždę. Vietoj to galvoju apie ją kaip apie savo vyresniąją seserį“, – sakė aktorė.

3. Mira Sorvino filme „Norma Džin ir Merilin“

© Norma Jean & Marilyn / Home Box Office (HBO)

Akimirka, kai Sorvino įkūnyta Merilin antroje filmo dalyje perima Ashley Judd vaidinamą Normą Jean, tampa aišku, kad tai nėra dar vienas eilinis biografinis filmas apie Holivudo žvaigždę. Nors istorija gal ir neatitinka tikrovės, ji neabejotinai yra viena iš įdomiausių. Sorvino yra šilta ir rūpestinga, ji puikiai atkuria kai kurias geriausias Merilin savybes. Tai ypač akivaizdu, kai ji imituoja Monro balsą.

2. Ana de Armas filme „Blondinė“

© Blonde / Plan B Entertainment

Ana de Armas už vaidmenį šiame filme sulaukė daug pagyrų, neseniai ji buvo nominuota „Oskarui“ už geriausią moters vaidmenį. Armas įsijaučia į žvaigždės vaidmenį naujausioje filmo „Blondinė“ (Blonde) versijoje. Nors „Blondinė“ yra ne tiek biografinis filmas, kiek Monro gyvenimo koliažas, Armas puikiai atlieka savo darbą perteikdama Monro gyvenimą. Monro balsas, žvilgsnis ir kikenimas – visiškai atitinka tikrovę.

Kai kuriose filmo vietose jautėmės taip, tarsi matytume tikrąją Merilin Monro, nes Armas taip gerai pavyko perteikti trapų aktorės žavesį.

1. Michelle Williams filme „7 dienos ir naktys su Merilin Monro“

© My Week with Marilyn / The Weinstein Company and co-producers

Michelle Williams puikiai suvaidino Merilin Monro filme „7 dienos ir naktys su Merilin Monro“ (My Week with Merilin). Ji lengvai sugebėjo perteikti ir laimę, ir liūdesį. Nors aktorė visai nepanaši į Merilin Monro, jai puikiai pavyko priversti žmones pasijusti taip, tarsi jie visą laiką stebėtų pačią Monro. Williams sakė, kad kelis mėnesius studijavo Monro ir „vaikščiojo su diržu, užrištu ant kelių“, kad perteiktų unikalią Monro eiseną.

Williams vaidybą sustiprina nepriekaištingas, „crème de la crème“ britų talentų aktorių ansamblis: Kenneth Branagh, Judi Dench, Eddie Redmayne’as ir Emma Watson. Tiek Williams, tiek Branagh už savo vaidmenis buvo įvertinti „Oskaru“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: