Ashley Graham (dešinėje)

Lapkričio 20 dieną Šanchajaus „Mercedes-Benz“ arenoje buvo surengtas kasmetinis „Victoria`s Secret“ šou. Naujausią apatinio trikotažo kolekciją pristatė Alessandra Ambrosio, Romee Strijd, Adriana Lima ir kitos garsios manekenės, tačiau jų tarpe nebuvo nei vieno plius dydžio modelio.

Visame pasaulyje gerai žinoma „Victoria`s Secret“ linija savo asortimente neturi nieko, kas tiktų stambių kūno formų savininkėms, o didžiausias jų parduodamų apatinių kelnaičių dydis yra 12 (XL).

Prieš kelerius metus Kalifornijoje gyvenanti moteris Dana Drew pradėjo rinkti parašus po peticija, kuria buvo prašoma, kad „Victoria`s Secret“ pristatytų ir didesnių dydžių kolekciją, o šiemet išreiškė pasipiktinimą dėl kūno formų įvairovės šou metu viena garsiausių pasaulio modelių Ashley Graham.

Praėjusiais metais duodama interviu ji sakė laukianti kvietimo būti viena iš „Victoria`s Secret“ kolekcijos pristatymo manekenių, tačiau šiemet negavusi pasiūlymo Ashley savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje ji vilkėdama maudymosi kostiumėliu žengia podiumu su fotošopo pagalba jos nugaroje įstatytais angelo sparnais. „Got my Wings“ – šmėsteli užrašas antraštėje. Ashley Graham instagram Tikroji nuotrauka yra iš 2016 metų Additional Elle maudymosi kostiumėlių plius dydžio moterims kolekcijos pristatymo šou.

Dieną prieš „Victoria`s Secret“ kolekcijos pristatymą patalpinta nuotrauka atskleidžia kritišką Ashley Graham požiūrį į šou, kai podiumu žengti ir apatinį trikotažą demonstruoti yra leidžiama tik super lieknoms manekenėms. Aktyviai už visų kūno formų grožį ir patrauklumą pasisakantis modelis siekia panaikinti mados pramonėje į aukštumas keliamą tik lieknos figūros tipą ir kovoja už tai, kad plius dydžio modeliai būtų kviečiami demonstruoti garsiausių mados namų sukurtas kolekcijas.

Ashley Graham savo kaip modelio karjerą pradėjo būdama 13-os, kai pasirašė pirmąją sutartį su tarptautine modelių agentūra. Nuo to laiko ji dirbo daugybėje mados pramonės sričių tokių kaip redakcija, prekyba, televizija, prekių ar paslaugų katalogai. 2015 m. vasarį ji demonstravo kompanijos #CurvesinBikinis maudymosi kostiumėlius ir tokiu būdu tapo pirmąją 14 dydžio manekene pasirodžiusia specialiame žurnalo Sports Illustrated leidime.

Garsiausia apvalių formų manekenė papuošė tokių garsių kaip Vogue, Glamour, Cosmopolitan, Maxim žurnalų viršelius, o 2016 m. ji pasirodė ant Forbes sausio mėnesio žurnalo viršelio kartu su žymiausiomis šalies įžymybėmis ir verslininkais po to, kai jame buvo paskelbtas daugiausia uždirbančių žmonių sąrašas. Duodama interviu ji pasakė žinanti, kaip būti ne tik sėkminga manekene, bet ir verslininke, nes kurdama drabužių kolekcijas „Additionel Elle“, „Dressbarn“ ir „swimsuitsforall“, skirtas vidutinių kūno formų amerikietėms, kurias dažnai pamiršta garsios drabužių kompanijos, jos pajamos per metus pasiekė net 5,5 mln. Jungtinių Amerikos Valstijų dolerių.

Ashley Graham dėl savo teigiamo požiūrio į kūno formų įvairovę dažnai yra kviečiama sakyti viešą kalbą tarptautinėse konferencijose, aukštosiose mokyklose ar už lygias moterų teises kovojančiose grupėse. 2015 m. balandį pasirodė pirmoji jos TEDx kalba „Didelis dydis? Daugiau nei tik mano dydis“ (angl. „Plus size? More like my size“) .

2016 m. lapkritį „Glamour“ žurnalas paskelbė Ashley Graham „Metų moterimi“, o tuo tarpu žurnalo  „People“ gruodžio mėn. leidime ji buvo įvardinta kaip viena iš 25 įdomiausių ir daugiausiai aptarinėjamų tais metais žmonių.

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on


Ashley Graham taip pat yra gerai žinoma televizijos asmenybė iš tokių visam pasauliui gerai žinomų renginių kaip „Miss Pasaulis 2017“ ir „Miss USA 2016“, o dar visai neseniai patarimus įvaizdžio, verslumo ir asmeninio prekės ženklo klausimais ji dalijo būdama viena iš WH1 televizijos transliuojamos laidos „America`s Next Top Model“.

Taip pat skaitykite: Tess Munster – stambiausias pasaulyje modelis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: