Ingrida Šimonytė. ELTA / Dainiaus Labučio nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė neabejoja, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskelbs, kad sieks antrosios kadencijos. Politikės teigimu, dabartinio šalies vadovo rinkiminė kampanija jau yra prasidėjusi.

„Prezidentas savo rinkiminę kampaniją yra pradėjęs prieš kurį laiką. Jau esame matę daug tos rinkiminės kampanijos elementų“, – sakė apie savo dalyvavimą prezidento rinkimuose anksčiau pranešusi premjerė.

I.Šimonytė žurnalistams Seime nesiėmė komentuoti, kaip atrodys prezidentė rinkiminė kampanija. Visgi, jos teigimu, labai tikėtina, kad ji suksis apie kritiką dešiniųjų Vyriausybei.

„Gali būti, kad didelė dalis kampanijos, turint mintyje, kad ir aš šioje dalyvausiu, bus apie kritiką Vyriausybei. Ir čia nieko naujo“, – sakė premjerė.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį praneš savo sprendimą, ar sieks antros kadencijos šalies vadovo poste

G. Nausėda apie savo sprendimą ketina paskelbti 15 val. vyksiančios spaudos konferencijos metu.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 4 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, advokatas Ignas Vėgėlė ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

ELTA (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: