Kaunozinios.lt iliustr.

Ekonomistas Gitanas Nausėda laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Paaiškėjus pirminiams rezultatams S. Daukanto aikštėje pasirodęs G. Nausėda kreipėsi į susirinkusius ir stebinčius transliaciją TV pagalba:

„Susirinko gausi žmonių jūra, bet ne dėl šito žmonės dabar žvelgia į televizijos ekranus. Jie užduoda turbūt sau klausimą, o kas bus dabar, o kaip gyvensime dabar, ar bus taip, kaip buvo anksčiau, ar bus kitaip – geriau, blogiau, priklausomai, kokius lūkesčius žmonės puoselėja. Aš galiu pasakyti, kad tikrai bus kitaip, bet šiandien, stipriausias jausmas, kuris yra mano krūtinėje, tai yra didžiulė padėka, dėkingumas Lietuvos žmonėms, kurie išreiškė šitokio gylio pasitikėjimą.“

„Aš matau, kad žmonės patikėjo. Tai dabar blogiausia, kas galėtų mums nutikti, kad mes nuviltume žmonių pasitikėjimą. Aš darysiu viską ir, aš tikiuosi, mano komanda darys viską, atiduos visas jėgas Lietuvai, kad taip neatsitiktų, kad žmonės nenusiviltų politika apskritai, nes nieko geresnio, kaip tvarkyti gyvenimą, mes be politikos nesugalvojome“, – savo rėmėjams kalbėjo būsimasis Lietuvos prezidentas.

Padėkojęs jį palikiusiems komandos nariams ir rinkėjams, G. Nausėda geru žodžiu paminėjo ir savo pagrindinę varžovę:

„Nuostabi konkurentė, konkurentė, apie kurią galima tik svajoti. Kuri turi tikrai nuoširdų ir čia susirinkusių žmonių palaikymą, nes tai yra šviesus, išmintingas, kryptingas ir tikrai labai racionalus žmogus, kuris, be kita ko, vaidins Lietuvos politikoje labai svarbų vaidmenį artimiausiais dešimtmečiais“, – sakė G. Nausėda.

Gitanas Nausėda šiuose rinkimuose iš viso gavo 65,86 proc. arba 876 749 balsus, tuo tarpu Ingrida Šimonytė surinko 32,86 proc. rinkimuose dalyvavusių piliečių balsų (437 399 balsavusieji).

Gitaną Nausėdą pergalės proga pasveikino dabartinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė:

Eropos parlamento rinkimų rezultatai naujausiais duomenimis yra tokie: 

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 3 mandatai, 18,55 proc.

Lietuvos socialdemokratų partija – 2 mandatai, 15,12 proc.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 2 mandatai, 11,97 proc.

Darbo partija – 1 mandatas, 8,58 proc.

Liberalų sąjūdis – 1 mandatas, 6,16 proc.

Visuomeninis rinkimų komitetas “Aušros Maldeikienės traukinys” – 1 mandatas, 6,03 proc.

“Valdemaro Tomaševskio” blokas – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija – 1 mandatas, 5,28 proc.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: