© Organizatorių nuotr. / KaunoZinios.lt

Praėjusių metų spalio mėn. pradėta įgyvendinti akademinių pasiekimų skatinimo iniciatyva „Mokslotronas“ sėkmingai baigė pirmuosius savo veiklos metus. Programoje dalyvaujantys moksleiviai už mokykloje gautus pažymius, pakilusį vidurkį, pasistūmėjimą aukštyn klasės reitinge ir kitus pažangumo rodiklius buvo apdovanojami taškais, kurie iškeičiami į TAMO partnerių įsteigtus prizus.

Per šiuos mokslo metus prie programos prisijungė daugiau nei 30 tūkst. mokinių iš 360 įvairiausių Lietuvos mokyklų ir savo žiniomis bei aukštais mokymosi rezultatais užsidirbo dovanų, kurių bendra vertė siekia apie 32 tūkst. litų.

Iš viso pažangiausiems atiteko: 3 išmanieji telefonai, 30 fotoknygų ir 349 užrašinės. O daugiau nei 4 600 mokinių „Mokslotrone“ uždirbtus taškus iškeitė į mobiliojo ryšio išankstinio mokėjimo sąskaitų papildymus.

Pasak, UAB „Tavo mokykla“, kuri ir inicijavo „Mokslotrono“ projektą, atstovės Viktorijos Burlinskaitės, pirmieji akademinių skatinimų programos veiklos metai parodė, kad Lietuvos mokiniams būtina suteikti daugiau galimybių ir būdų realizuoti savo žinias.

„Šiais laikais jaunimas turi labai daug pagundų, kurios neretai atitraukia mokinių dėmesį nuo pagrindinio jų tikslo – gauti gerą išsilavinimą ir sukaupti gausų žinių bagažą. Esu tikra, kad tokios programos kaip „Mokslotronas“ yra vienas iš geriausių būdų suteikti švietimui papildomos vertės. Juk dabar jaunimui ypač svarbu sulaukti greito rezultato – antraip dirbti ir stengtis jiems tampa gerokai sunkiau“, – aiškino V. Burlinskaitė.

Anot jos, įteikiant prizus, kurie buvo dovanojami greičiausiai reikiamą taškų sumą surinkusiems mokiniams, teko išklausyti daug įspūdžių.

„Visi laureatai, be išimties, sakė, kad žinant, jog prizas pasiekiamas ranka, mokytis buvo kur kas didesnis azartas ir motyvacija“, – sakė „Tavo mokykla“ atstovė.

Pasak V. Burlinskaitės, verta paminėti ir tai, kad „Mokslotronas“ padeda ne tik motyvuoti visus programos dalyvius, bet dar ir paskatina gabiausius.

„Pastebėjome tendenciją, kad didžiausius prizus laimi ir taip motyvacijos nestokojantys vaikai, kuriems mokymasis niekada nebuvo problema. Visgi pakalbėjus su jais supratome, kad jie jaučiasi pamaloninti ir įvertinti už savo sunkų triūsą. Galbūt tai juos paskatins tęsti studijas Lietuvoje, o ne išvykti į užsienį“, – svarstė pašnekovė.

Paklausus, ar ši iniciatyva bus tęsiama, ji nedvejodama tai patvirtino ir pridūrė, kad naujas „Mokslotrono“ sezonas prasidės nuo pat kitų mokslo metų pradžios.

„Tai bus dar interaktyvesnė programa, siūlanti daugiau galimybių ir prizų. Įvesime naujus dalyvių vertinimo kriterijus, kad daugiau vaikų galėtų iškeisti savo įvertinimus į „Mokslotrono“ atomus“, – atskleidė planus Viktorija Burlinskaitė ir pridūrė, kad tokius projektus ypač malonu vykdyti, nes nuolatos jaučiamas švietimo bendruomenės palaikymas.

Pasak „Tavo mokykla“ atstovės, jai labai užstrigo vienos mokyklos administracijos darbuotojos nuomonė apie „Mokslotroną“. Ji sakė: „Kai gerėja mokinių motyvacija, gerėja ir ugdymo rezultatai. Jie sėkmingai dalyvauja mokyklos, rajono, šalies olimpiadose. Tai atitinka gimnazijos veiklos strategiją, kurios vienas iš tikslų – gerinti ugdymo kokybę ir veiksmingumą, leidžiančią visiems mokiniams daryti individualią pažangą. „Mokslotrono“ programa vaikams labai naudinga. O išorės auditui ji irgi svarbi, nes tai dar viena priemonė, skatinanti mokinių motyvaciją“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: