Televizijos serialo "True detective" kadras

Pagaliau pasirodė ilgai lauktas antrasis “True Detective” sezonas. Kaip teigia pats serialo kūrėjas Nic Pizzolatto, kiekviena serialo serija yra lyg naujas knygos skyrius, o kiekvienas sezonas yra lyg nauja knyga. Todėl nenusiminkite, kai šiame sezone neišvysite pirmojo sezono žvaigždžių Matthew McConaughey  ir Woody Harrelsono. Tačiau antrasis sezonas žada dar įdomesnius, ypatingomis charakterio savybėmis išsiskiriančius serialo veikėjus ir netikėtus siužeto vingius.

Nors pasirodė tik dvi antrojo sezono serijos, aiškiai suprantame, jog serialas pateiks neįprastai įdomių paslapčių ir neįtikėtino reginio žiūrovai su nekantrumu lauks, kol kiekviena iš jų bus atskleista.

Pats šio intriguojančio serialo kaltininkas Nic Pizzolatto teigia, jog serialas bus apie “kieto charakterio moteris, blogus vyrus ir paslaptimi dvelkiančią JAV transportavimo sistemos istoriją“.

Siužetas

Antrajame sezone tiriama korumpuoto fiktyvaus Kalifornijos miesto valdytojo Beno Kaspero mirtis. Jis rastas sandorio dėl geležinkelio Kalifornijoje statybų sudarymo išvakarėse. Trys teisėsaugos pareigūnai iš skirtingų miestų ir skyrių paskiriami ištirti šį nusikaltimą. Greitai jie sužino, kad nusikaltimas yra gerokai platesnio masto, nei jie manė. 52-ų Kaspero palaikai randami Kitsch‘o, vieno iš pagrindinių serialo veikėjų, ant suolelio pakrantėje su satanistiniais simboliais ant jo krūtinės. Paaiškėja, kad jis turėjo potraukį šiurkščiam seksui ir galimai buvo įsitraukęs į kultą.

Veikėjai

Šiame sezone žiūrovai išvys  Ray Velcoro (Colin Farrell), Ani Bezzerides (Rachel McAdams), Paul Woodrugh (Taylor Kitsch) ir Frank Semyon (Vince Vaughn), kurie tik pasirodžius pirmosioms sezono serijoms įrodė savo profesionalumą ir neabejotinai prikaustė žiūrovus prie ekranų sužavėdami savo unikalia vaidyba.

Televizijos serialo “True detective” kadras

Velcoro yra detektyvas, kuris grumiasi su korupcija ir neteisybė bent dviem lygiais: jis blaškosi tarp korumpuoto policijos departamento valdybos  ir jo veiksmus įtakojančio gangsterio, padėjusio jam surasti žmonos skriaudėją. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog jis yra tipiškas “gerietis”, be kurio neapsieinama nei viename seriale, giliau pasikapsčius po jo praeitį išaiškėja, jog kadaise jis buvo susijęs su jaunos moters išnaudojimo byla ir turi nuobaudų. Taip pat jis augina sūnų, dėl kurio garbės ji kovoja visais įmanomais būdais. Tiesa, vis pasikartojantys jo nervų priepuoliai įrodo, jog jo meilė sūnui yra ženkliai perdėta.

Televizijos serialo “True detective” kadras

Anni Bezzeries yra “kieta” Ventura County šerifė, negalinti pasididžiuoti skaidria praeitimi: prireikė daug laiko kol ji atsikratė priklausomybės nuo azartinių žaidimų ir alkoholio. Jos sąmoninga, bekompromisė etika neišvengiamai susikerta su griežta sistema, kuriai ji tarnauja. Šerifė pasižymi šaltumo persmelktu ir kiek bauginančiu charakteriu: jai visiškai nerūpi. ką apie ją mano kiti, o apie pašalinių žmonių jausmus ji net negalvoja. Taigi, pasiruoškite pamatyti su kokiais iššūkiais ji susidurs dirbdama su visas moralės normas paisančiu detektyvu Farrell‘iu.

Televizijos serialo “True detective” kadras

Kitsch‘as – jaunas, dar ne itin patyrės kelių policininkas. Kartą greitkelyje jis sustabdo jauną vairuotoją, kuri norėdama išvengti baudos pasiūlė jam sekso paslaugas. Naivus ir apie pasekmes nepagalvojęs pareigūnas neatsisako gražuolės pasiūlymo.Tačiau apie šį įvykį sužinojo visas policijos departamentas. Kitch‘ą ištinka vidinė krizė. Jam sunkiai sekasi bendrauti su žmona, jai dažnai meluoja, jį kankina nemiga, o savo pyktį bando išlieti autostradoje beprotišku greičiu skriedamas  ant motociklo.

Televizijos serialo “True detective” kadras

Ketvirtoji serialo dėlionės dalis – Vince Vaugh, kuris šiame seriale vaidina karjeristą Franką Seimoną. Ji rodosi geraširdis, tačiau susiduria su pavojumi prarasti savo verslo “imperiją”, kai sužino, jog jo verslo partneris yra žiauriai nužudytas.

Režisieriai

Cary Fukanaga, kuris laimėjo  “Emmy” už darbą pirmajame sezone neprisidės prie antrojo sezono kūrimo.

Darbui su antruoju sezonu pasamdyti keli režisieriai. Jutin Lin vadovavo pirmosioms dviem serijoms. Po kol kas žinoma, jog trečios serijos režisierius buvo danas Janus Metz. Ar darbus dalinsis šie režisieriai, ar atsiras naujų, po kol kas dar nežinoma. Neabejotinai filmo vadyba stebins savo unikaliais ir nenuspėjamais sprendimais. Kovo mėnesį sklido gandai, jog keletas žinomų pornografijos žvaigždžių pasirašė sutartį su serialo kūrėjais ir pasirodys vienoje iš serialo scenų.

Tiesa, rodos  Pizzolatto kartu HBO pasirašė tvirtą tylos sutartį, nes apie antrąjį sezoną iš jų sužinome labai nedaug. Sutikite, visgi tai gudrus žingsnis. Kam įdomu žiūrėti serialą, apie kurį žinoma kiekviena detalė?

Garso takelis

Tik visiškai pasyvus muzikai žiūrovas gali neatkreipti dėmesio į puikius muzikos takelius antrajame „True detective” sezone. (Pvz. Lera Lynn – My Least Favorite Life) Tikėtina, jog ne vienam iš žiūrovų tik prasidėjus serialo įžangai, mintyse iškils klausimas: “Kas atlieka šią dainą?” Nesvarbu, kokią muziką mėgstate, bet šie muzikos kūriniai be abejonės praturtins jūsų klausomų dainų sąrašą. Belieka padėkoti dainų atlikėjams ir “True Detective” muziko prodiuseriui T. Bone Burnett.

Verdiktas: 10/10

Galima drąsiai teigti, jog serialas “True Detective” yra tikrų tikriausias menas. Tiesa, šiame sezone bus išvengta mistinių bylų išnarpliojamų, kas iki šiol padėjo tokio tipo serialams tapti klasika. Tačiau šis serialas turi išskirtinį prieskonį, kuris gali būti apibūdinamas  kaip gilus, subtilus ir be galo įtraukiantis. Aišku viena-jeigu mėgstate lengvą ir banalų siužetą- šis serialas ne jums. Belieka pasidžiaugti autoriaus drąsa, kuris nepabijojo peržengti komforto zonos ribų ir suteikti galimybę žiūrovui ne tik žiūrėti į ekraną, bet tuo pat metu priversti jį mąstyti. Mąstyti kitaip.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: