(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo 2 d., antradienį, 20 val. Kauno rotušės aikštėje įsikūrusiame restorano „Sadutė“ vyno rūsyje vienintelis Kaune Baltijos kraštų brolių džiazo ansamblio „Sassy connections“ koncertas.

Saksofonisto Leonardo Pilkausko iniciatyva suburtas kvartetas skelbia pavasario pradžią plačiu žanriniu diapazonu. Programoje persipynusios klasikinio džiazo ir fusion, bebop, jazz rock linijos susiliejančios į originalias ir savitas interpretacijas, puikiai derančias prie kvarteto narių autorinių kompozicijų. Visas kvartetas yra gerai žinomas šio žanro bei nepopuliariosios muzikos gerbėjams, todėl siūlome susipažinti ir jums.

Rihards Fedotovs yra vienas iš tų šiuolaikinės muzikos būgnininkų su
kuriuo nori pagroti visi, todėl Baltijos šalių krašte jis yra labai užsiėmęs. Pastaruoju metu grojantis įvairiuose muzikos projektuose, kurių muzikos stiliai yra neo-soul, hip-hop, nu-jazz ir pop. 2008-ais metais baigęs Ritmo Koncervatoriją Kopenhagoje šiuo metu Rihards taip pat dirba dėstytoju atvijos Muzikos Akademijoje, džiazo skyriuje, bei džiaugiasi, kad galėjo muzikuoti su tokiais artistais kaip: Grace Kelly, Andreas Oberg, Marcus Miller, Lelo Nika ir kiti.

Leonardas Pilkauskas yra saksofonininkas, kompozitorius, aranžuotojas iš Lietuvos krašto – Vilniaus miesto. Baigęs Muzikos Akademiją prieš keturis metus iškart išvažiavo studijuoti į Olandijos Karališkąją koncervatoriją Hagoje, kurios džiazo muzikos bakalaurą baigs šių metų gegužės mėnesį. Dažnokai į Lietuvą mėgstantis grįžti artistas paskutini sykį pristatė tarptautinį projektą “All in One”. Šį kartą Leonardas pristato instrumentinį baltijos kraštų brolių ansamblį – “Sassy Connections”.

Toms Poišs yra jaunas ir smagiai muzikuojantis kontrabosistas iš Latvijos. Grojantis įvairiuose muzikos stilių projektuose ne tik kontrabosu, bet ir bosine gitara. Lietuvoje sėkmingai debiutavo, kai buvo apsilankęs su pianistu Oskars Račevskis. Laisvalaikiu Toms mėgsta žaisti futbolą, skaityti Hamleto poeziją ir paskanauti McDonalds restorane.

Vytis Smolskas yra pianistas, džiazo bei klasikos konkursų laureatas. Studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, doc. A. Anusausko klasėje. Kuria muzika filmams bei spektakliams. Šiuo metu Vytis dalyvauja įvairiuose projektuose, kurių gretose “Pieno lazeriai”,
“Leon Somov feat. Jazzu”, “Jing’a’ling” ir daugelis kitų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: