Rusijai balsuojant už pasiūlytus konstitucinius pakeitimus, šalies piliečiai demonstruoja savo politines pažiūras senamadišku būdu: publikuodami memus.

Prieštaringuose pakeitimuose yra nuostata, kuri leistų Putinui likti prezidentu iki 2036 metų, taip pat nuostata, kuri apibrėžia santuoką kaip sąjungą tarp vyro ir moters. Kitas siūlomas pakeitimas įtvirtina rusų „tikėjimą Dievu“ šalies pagrindiniame įstatyme.

Kremlius skatina konstitucinį balsavimą daugybe skelbimų lentų ir televizijos reklamomis, ir net patraukė populiarius Rusijos tinklaraštininkus padėti reklamuoti balsavimą.

Dėl negalėjimo protestuoti gatvėse pandemijos metu, konstitucinių pakeitimų priešininkai perkėlė savo opoziciją internete su „TikTok“ vaizdo įrašais, „Instagram“ veido filtrais ir kitais memų formatais.

Štai kai kurie geriausi konstitucinių pakeitimų priešininkų memai iš Rusijos interneto:

Aktyvistė Kristina Chernaya padarė „Instagram“ veido filtrą, kuris rodo varnelę „prieš“ langelyje konstituciniam balsavimui. Daugiau nei 4000 vartotojų jau panaudojo šį filtrą. 

Šis „Twitter“ vartotojas „ilgai žvelgia“ į pakeitimus ir lygina juos su feodaline Rusija. 

Aš: Mama, ar galime įsigyti Rusijos Konstituciją?“ 

Mama: Ne, mes jau turime Rusijos Konstituciją namuose.“ 

Namuose: Pilnas Rusijos imperijos įstatymų sąrašas.”

Kremlius skatina konstitucinį balsavimą daugybe skelbimų lentų ir televizijos reklamomis, ir net patraukė populiarius Rusijos tinklaraštininkus padėti reklamuoti balsavimą.

Kitas asmuo pasijuokė iš siūlomų pakeitimų ir jų specifikos: 

Planuojama į Konstituciją įtraukti pakeitimą, kad asmuo gali tapti prezidentu, kurio reitingas „Yandex Taxi“ yra ne mažesnis kaip 4,9.“ 

Instagram“ platformoje „MiniProtest“ paskyra skatina vartotojus kelti mažų vaisių ir daržovių, turinčių ženklus, prieštaraujančius konstituciniam balsavimui, nuotraukas.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Маленький протест (@miniprotest) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Маленький протест (@miniprotest) on

Vienas „Twitter“ vartotojas pasišaipė suredaguodamas visur esančių skelbimo lentų reklamuojančių balsavimus į vaizdo žaidimo ekraną.

Kai kurie pasijuokė iš pakeitimo, kuris apibrėžia Rusijos žmones kaip „valstybės formuotojus.“

Šis vartotojas per „Twitter“ parašė „valstybės formuotojai pirmyn“, vietoj garsaus patriotinio posakio „Rusija pirmyn“, pakeisdamas žodį „rusai“ su „valstybės formuotojais“ iš Dostojevskio, imperatoriaus Aleksandro III ir Rusijos Imperijos generolo Aleksandro Suvorovo citatų:

@di_dianovaСТАВЬ ЛАЙК, ЕСЛИ СОГЛАСЕН/НА С МОЕЙ ГРАЖДАНСКОЙ ПОЗИЦИЕЙ, ПОСМОТРИМ СКОЛЬКО НАС❤️ ##нетпоправкам ##конституциярф ##рек ##япротивпоправок♬ original sound – brennan_868

Rusijos jaunimas perkėlė savo opoziciją į populiarią vaizdo programą „TikTok“, kad protestuotų prieš pakeitimus, įkeldami trumpus klipus, kuriuose jie pažymi langelį „prieš“ balsavimą ant savo veidų. 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: