Vladimiras Putinas EPA-ELTA nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymus, numatančius griežtesnes bausmes už išdavystę, sabotažą ir terorizmą. Už valstybės išdavystę, pavyzdžiui, nuo šiol grės kalėjimas iki gyvos galvos.

Balandžio viduryje Rusijos teismas, be kita ko, dėl tariamos išdavystės, 25 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė Kremliaus kritikui Vladimirui Kara Murzai.
Rusijos Dūma atitinkamus įstatymus priėmė prieš dešimt dienų.

Aukščiausia bausmė už sabotažo aktus padidinta nuo 15 iki 20 metų. Dėl sabotažo Rusijoje teisiami karo priešininkai, pavyzdžiui, padegę karinius komisariatus ar apgadinę bėgius, kad sutrukdytų ginkluotės gabenimui.

Maksimali bausmė už „tarptautinį terorizmą“ padidinta nuo 10 iki 12 metų, už bendrininkavimą – nuo 5 iki 7 metų.

V. Putinas taip pat pasirašė įstatymą, numatantys bausmes už „pagalbą vykdant tarptautinių organizacijų, kuriose Rusija nedalyvauja, ar užsienio valstybių institucijų sprendimus“. Kaltinamiesiems grės iki milijono rublių (apie 11 000 eurų) piniginė bauda ar kalėjimas iki penkerių metų.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: