Maskvos Kristaus Gelbėtojo katedra / © CC BY 3.0 nuotr. Wikimedia Commons .

Didžiausioje Maskvos Kristaus Gelbėtojo katedroje bus rengiamas specialus Sovietų Sąjungos hitų koncertas. Nors Sovietų Sąjunga jau nebeegzistuoja nuo 1991 metų gruodžio 26 dienos, dalies Rusijos piliečių širdyse ji vis dar gyvuoja ir yra branginama.

Rugsėjo 16-ąją Maskvos Kristaus Gelbėtojo katedroje suskambės žymiausi Sovietų Sąjungos Pop hitai. Šis koncertas turėtų veikti kaip dėmesio nukreipimas nuo Ukrainą siaubinčio karo, kuris koncerto metu greičiausiai dar nebus pasibaigęs. Renginyje bus galima pasiklausyti tokių sovietinių atlikėjų kaip Muslim Magomayev, Eduard Khil, Edita Pyekha ir Joseph Kobzon.

„Žmogus, gimęs Sovietų Sąjungoje, turi daug priežasčių atsiduoti praėjusios eros nostalgijai“, – teigiama pranešime spaudai, skelbiančiame apie koncertą. Jame skaitytojai skatinami prisiminti, „koki geri buvo ledai“ ir kaip „anksčiau žmonės buvo malonesni, užjaučiantys“.

Pranešime teigiama, kad nėra lengvesnio ir greitesnio kelio į „išsiilgtą“ praeitį, kaip „prisiliesti prie muzikos – lengvos, kupinos sielos ir neįtikėtinai patrauklios.“

Šiuo metu nėra galimybės nusipirkti bilietų internetu, nes teigiama, kad interneto svetainėse nėra tokios funkcijos arba jie visi jau yra išpirkti, tačiau potencialūs pirkėjai gali bilietą užsirezervuoti,

Katedros salės svetainėje yra rašoma, kad renginys vyksta jau antrą kartą, o pirmasis įvyko Birželio 10 dieną.

Tai nebūtų pirmasis kartas, kuomet katedroje Kristaus Gelbėtojo katedros vardas nuskamba kontraversiškame kontekste. 2012 metais katedroje rusių feminisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ surengė pasirodymą, kurio metu protestavo prieš rusų Ortodoksų bažnyčios palaikymą šalies prezidentui Vladimirui Putinui. Už tai trys narės buvo pasodintos į kalėjimą už chuliganizmą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: