Volodimyras Zelenskis / Ukrainos prezidento archyvo nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį palygino „visišką sugriautą“ Ukrainos Bachmuto miestą su atominės bombos 1945 m. su žeme sulyginta Hirošima, kurioje vyksta Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimas.

Bachmute, kuriame prieš karą gyveno 70 000 žmonių, vyksta ilgiausias ir kruviniausias Rusijos invazijos mūšis.

Reti filmuoti kadrai iš kelis mėnesius trunkančių nuožmių kovų niokojamo Bachmuto parodė, kad miestas virtęs griuvėsiais.

„Hirošimos nuotraukos man primena Bachmutą. Ten visiškai nebėra gyvybės. Visi pastatai sugriauti“, – teigė V. Zelenskis.

Pasak Ukrainos lyderio, Japonijos atkurta Hirošima įkvepia jį atstatyti per invaziją sugriautus Ukrainos miestus ir miestelius.

„Svajojame atstatyti visus sugriautus mūsų miestus ir kiekvieną kaimą, kuriame po Rusijos atakų nelikę nė vieno namo“, – sakė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas žurnalistams Hirošimoje sakė, kad Bachmute yra Rusijos karių, bet tvirtino, kad miestas „neokupuotas“.

Ukrainos gynybos viceministrė Ganna Malyar sekmadienį teigė, kad Kyjivo pajėgos žengia į priekį „priemiesčiuose iš šonų“, todėl „priešui darosi labai sunku būti Bachmute“.

Pasak viceministrės, Ukrainos kariai „pusiau apsupo miestą“. Ukraina vis dar kontroliuoja gyvenamąjį rajoną ir kai kuriuos pramoninius objektus, pridūrė pareigūnė.

Justina Vaišvilaitė (AFP)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: