Norint suvaidinti tam tikrą personažą, aktoriams dažnai tenka keisti savo išvaizdą. Gana tipiškas prašymas – priaugti arba numesti daug svorio, kad jų personažas būtų kuo tikroviškesnis. Šiuo atveju kalbame apie talentingus aktorius, kurie nedvejodami pakeitė savo mitybą, jog priaugtų svorio. Numesti svorio nėra paprasta, bet tikriausiai nelengva ir jį priaugti.

1. Ostinas Butleris (angl. Austin Butler)

© Elvis / Warner Bros. and co-producers

Aktoriui reikėjo priaugti šiek tiek svorio Elvio Preslio vaidmeniui ir tam jis laikėsi Ryano Goslingo mitybos. Siekdamas greitai suvartoti didelį kiekį kalorijų, jis ėmė gurkšnoti mikrobangų krosnelėje tirpintus ledus. Jis taip pat nusipirkdavo 24 spurgas ir visas jas suvalgydavo kartu su ištirpintais ledais. „Buvo smagu maždaug savaitę, o paskui pradėjau jaustis siaubingai“, – teigė Ostinas Butleris.

2. Kristianas Beilas (angl. Christian Bale)

© The Dark Knight / Warner Bros. and co-producers, © Vice / Plan B Entertainment and co-producers

Per daugelį metų aktorius daug kartų keitė savo išvaizdą, paskutinį kartą – filmuodamasis filme Valdžia (angl. Vice) Priaugti papildomus 18 kilogramų jam buvo lengviau nei juos numesti. Kaip pats sakė: „Man buvo lengviau priaugti svorio nei numesti.“ Jis paaiškino, kad atostogavo ir valgė daug pyragų, kurie padėjo priaugti svorio.

„Tai slegia. Tai siaubinga. Svorio metimas nieko neduoda, išskyrus tai, kad eini miegoti alkanas ir jautiesi nelaimingas. Svorio priaugimas yra visiškai priešingas dalykas. Visiškai prarandi bet kokią discipliną ir valgai kaip išprotėjęs. Man jau virš keturiasdešimt, todėl pats laikas rūpintis savo sveikata,“ – pasakojo aktorius.

3. Markas Volbergas (angl. Mark Wahlberg)

© markwahlberg / Instagram, © markwahlberg / Instagram

Visada gerai fiziškai atrodantis aktorius turėjo priaugti beveik 14 kilogramų dėl filmo Tėvas Stju (angl. Father Stu), todėl kasdien turėjo suvartoti 11 000 kalorijų. „Net jei būdavau sotus, po valgio suvalgydavau papildomą porciją. „Valgydavau kas tris valandas ir tai buvo siaubinga. Begalė kiaušinių, šoninės, keptų bulvų, jautienos „Porterhouse“ kepsnys, du dubenėliai baltųjų ryžių bei stiklinė alyvuogių aliejaus.“

Jis teigė, kad taip maitinosi, nes norėjo geriau įsijausti į vaidmenį. Pirmas dvi savaites jis laikėsi daug baltymų turinčios dietos, o kitas dvi savaites valgė daug angliavandenių.

4. Džaredas Leto (angl. Jared Leto)

© Alexander / Warner Bros. and co-producers, © Chapter 27 / Artina Films and co-producers

Norėdamas suvaidinti Džono Lenono žudiko vaidmenį, Leto priaugo 29 kilogramus. Jis valgė picas, mėsainius ir daugybę litrų mikrobangų krosnelėje ištirpinto šokolado. Dėl to šiek tiek nukentėjo jo motorika, nes vaikščiojant skaudėjo kojas, be to pašlijo sveikata.

„Atvirai kalbant, tai kvailas poelgis. Susirgau podagra, ir mano cholesterolio kiekis taip greitai šoktelėjo, kad gydytojai man norėjo skirti „Lipitor“, kuris skirtas daug, daug vyresniems žmonėms.“

5. Colinas Farrellas (angl. Colin Farrell)

© Seven Psychopaths / Blueprint Pictures and co-producers, © The Lobster / Element Pictures and co-producers

Dėl vaidmens filme Omaras (angl. The Lobster) Farrellas vos per 2 mėnesius turėjo priaugti 20 kilogramų, o tai pareikalavo daug pastangų. Tiesą sakant, aktorius beveik nevaikščiojo ir valgė beprotiškus maisto kiekius. Jis taip pat mikrobangų krosnelėje šildydavo ledus ir gerdavo juos kaip kokteilį. Net kai sesuo aplankydavo jį filmavimo aikštelėje ir paprašydavo šiek tiek pasivaikščioti ir pakvėpuoti grynu oru, jis atsisakydavo.

6. Šarlizė Teron (angl. Charlize Theron)

© The Italian Job / De Line Pictures and co-producers, © Monster / Media 8 Entertainment and co-producers

Dėl vaidmens, kuris jai pelnė „Oskarą“, Theron turėjo priaugti beveik 14 kilogramų.

„Manau, kad didžiąją savo karjeros dalį praleidau bandydama persikūnyti į personažus. Šis buvo tiesiog kur kas intensyvesnis. Turėjau maždaug tris mėnesius, kad priaugčiau svorio. Tai nebuvo taip sunku. Tiesiog valgiau nemažai „Krispy Kreme“ keksiukų ir visko, kas turi grietinėlės. Taip pat nustojau sportuoti.“

7. Renée Zellweger

© Nurse Betty / Gramercy Pictures and co-producers, © Bridget Jones’s Diary / Universal Studios and co-producers

Kai aktorė buvo pakviesta vaidinti Bridžitą Džouns, jos buvo paprašyta priaugti svorio. Ji priaugo beveik 14 kilogramų valgydama dažniau ir daugiau nei įprastai. Aktorė juokaudama sakė: „Nagi, kas gi nemėgsta papildomos lėkštės spagečių?“

Ji niekada nekūrė savo asmenybės kaip moters, turinčios antsvorio. „Niekada nemaniau, kad ji turi problemų dėl svorio, tiesiog maniau, kad ji, kaip ir mes visi.“

8. Tomas Hardis (angl. Tom Hardy)

© Inception / Warner Bros. and co-producers, © The Dark Knight Rises / Warner Bros. and co-producers

Aktorius buvo gerokai stambesnis ir raumeningesnis vaidindamas Bane’ą filme Tamsos riterio sugrįžimas (angl. The Dark Knight Rises). Per maždaug 3 mėnesius jis priaugo 14 kilogramų. Jis sunkiai treniravosi, kad užsiaugintų daug raumenų. Be abejo, jo suvartojamo maisto kiekis išaugo, jam buvo leista suvalgyti tiek picų, kiek tik norėjo.

Jis taip pat turėjo vartoti daug baltymų, kreatino, maisto papildų ir multivitaminų. Jis turėjo dažnai valgyti ryžius, daržoves, vaisius, vištieną, tuną, pieną ir avižas.

9. Vincentas D’Onofrijas (angl. Vincent D’Onofrio)

© Crooked Hearts / MGM Studios and co-producers, © Full Metal Jacket / Warner Bros. and co-producers

Dėl vaidmens filme Metalinis apvalkalas (angl. Full Metal Jacket) jis priaugo 34 kilogramus. „Kepsnys, trys kiaušiniai, pusė kepalo duonos ir litras pieno buvo mano įprasti pusryčiai.“  Turėdamas antsvorio, jis pastebėjo, kad žmonės su juo elgiasi kitaip. „Kai turi antsvorio, žmonės su tavimi elgiasi kitaip. Restoranuose padavėjai visada tokie užgaulūs.“

Po filmavimo jam prireikė 5 mėnesių, kad grįžtų prie savo įprasto svorio – 90 kilogramų.

10. Rajanas Goslingas (angl. Ryan Gosling)

© The Notebook / New Line Cinema and co-producers, © The Lovely Bones / DreamWorks and co-producers

R. Goslingas turėjo vaidinti filme Numylėtieji kaulai (angl. The Lovely Bones). Kalbėdamas apie tai, kaip priaugo svorio, Goslingas atskleidė, kad rydavo ištirpintus ledus. Dėl vaidmens R. Goslingas priaugo 27 kilogramus ir užsiaugino barzdą, o režisierius tam nepritarė. Taigi, po pirmojo pasirodymo filmavimo aikštelėje buvo atleistas, o jo vietą užėmė Markas Vahlbergas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: