Filmo "Showgirls" kadras

Tapti garsiam dažnai būna labai sunku. O kai išgarsėjate, nugrimzti į užmarštį gana lengva. Kai kurie aktoriai iš visų mėgstamų ikonų tapo net negaunančiais atrankų. Daugeliu atvejų taip atsitiko dėl to, kad per savo karjerą jie priėmė neteisingą sprendimą, bet ne tik.

1. Elizabeta Berkeley

Jei vardas Elizabeta Berkeley jums nieko nesako, tai tik dėl filmo „Šou merginos“. Elizabeth atėjo iš darbo garsiame ir mylimame seriale „Išgelbėti skambučio“ (Saved by the Bell). Žmonės ją mylėjo ir ji galėjo klestėti. Atsirado filmas „Šou merginos“, kuris turėjo paįvairinti jos karjerą.

Vietoj to jis ją sugriovė, ir po jo ji negavo jokio vaidmens. Holivudas jai atsuko nugarą. Net režisierius tarė žodį šiuo klausimu, kaltindamas save. „Šou merginos“ tikrai nėra įprastas kūrinys to meto kino kultūrai. 1995 m. kino ekranus pasiekusi juosta „Šou merginos“ (Showgirls) liko nesuprastas ir nesulaukė tokio populiarumo kokio jis sulauktų dabartiniame kino pasaulyje. Erotinė drama, kurioje merginos praleidžia daugiau laiko be rūbų nei su jais, neleis nukreipti akių nuo ekrano viso filmo metu.

Filmas, kurio biudžetas siekė apie 45 milijonus dolerių kino teatruose uždirbo mažiau nei 38 milijonus dolerių. Patį filmą buvo leidžiama žiūrėti vyresniems nei 17 metų žiūrovams. Kūrinys buvo laikomas tokiu nešvankiu, kad patys filmo platintojai pasamdė kelis šimtus darbuotojų, kurie važinėjo po JAV teatrus ir prižiūrėjo, kad joks jaunesnis nei 17 metų asmenys neprasmuktų į salę, kurioje buvo rodamas šis filmas.

Aktorė ilgą laiką negavo jokių padorių vaidmenų. Elizabetos laimei, „Išgelbėti skambučio“ nuo 2020 m. pradėtas rodyti ir ji jame gavo galimybę įkūnyti senąją heroją.

2. Geena Davis

Keista, bet gražuolės Geenos Davis kino karjerą labai sėkminga pavadinti sunkoka. Nors iš pirmo žvilgsnio nelengva net pasakyti, ko trūko, kad ji taptų visaverte Holivudo žvaigžde. Ji graži, ryški, talentinga ir nestokoja intelekto. Geena Davis buvo modelis, o karjerą pradėjo filmu „Tutsi“, kuris tapo vienu pelningiausių tų metų filmų. Po to jos kelyje vis atsirasdavo naujų vaidmenų. Ji vaidino keliuose televizijos serialuose ir filmuose, įskaitant „Vabalų sultys“, „Telma ir Luiza“, ir gavo pirmąją „Auksinio gaublio“ nominaciją už filmą „Moterų lyga“ Ji taip pat pelnė „Oskarą“ už filmą „Atsitiktinis turistas“.

Net Oskarą Geena Davis gavo gana anksti – 1989-aisiais už antraplanį vaidmenį filme „Atsitiktinis turistas“ (rež. Lawrence‘as Kasdanas). Atrodė, kad Geenai viskas klostosi sklandžiai. Niekas negalėjo jos sužlugdyti, išskyrus filmą, kurį režisavo jos tuometinis vyras. Filmas vadinosi „Piratas“ (Cutthroat Island) ir sulaukė neigiamų kritikų vertinimų; piniginiai nuostoliai buvo katastrofiški. Po to Geena pristabdė savo karjerą. Ji dar kartą pabandė ir gavo kelis nedidelius vaidmenis, tačiau niekas nebebuvo taip, kaip anksčiau.

3. Maikas Majersas

Maikas Majersas yra plačiai pripažintas komikas. Jis turi žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje ir neapsiribojo vien tik aktoryste: taip pat parašė ir prodiusavo kelis filmus. Niekas negali paneigti, kad jis yra puikus. Ir vis dėlto ne viskas, prie ko jis dirbo, buvo sėkminga.

Maikas dalyvavo keliuose projektuose, tačiau „Saturday Night Live“ jį išvedė į šlovę. Vėliau jis parašė scenarijų filmui „Veino pasaulis“, kuris sulaukė tęsinio. Jo dangus šovė į Holivudo aukštumas. O pabaigai jis sukūrė trilogiją „Ostinas Pauersas“, Džeimso Bondo parodiją.

Tačiau 2008 m. filmas „Meilės guru“ patyrė nesėkmę, jis jį parašė ir jame vaidino. Po to Majersas kuriam laikui pasitraukė iš kino. Jis sutiko tik su keliais nedideliais vaidmenimis, daugiausia įgarsindamas animacinius filmukus, pavyzdžiui, asilą filme „Šrekas“. Kaip matote, vaidmenys iš tiesų gali pakeisti aktoriaus gyvenimą.

4. Shaquille’as O’Nealas

Shaquille’as O’Nealas yra vienas garsiausių krepšininkų. Šią šlovę iš dalies lėmė ne tik jo humoro jausmas, bet ir filmai, kuriuose jis vaidino.

Paprastai jis vaidina epizodinius arba antraeilius vaidmenis, tačiau karjeros pradžioje jis vaidino filme „Plienas“. Po to jam nesisekė, bent jau Holivude, todėl jis atsisakė bet kokių vilčių gauti pagrindinius vaidmenis ir dabar lieka tik prie nedidelių vaidmenų.

5. Mary-Kate Olsen

Mary-Kate Olsen geriausiai žinoma iš serialo „Pilnas namas“ ir dėl to, kad su savo seserimi dvyne vaidino keliuose filmuose. 2004 m. jos kartu nusifilmavo paskutiniame filme.

Nepaisant to, Mary-Kate atliko nedidelius vaidmenis keliuose televizijos serialuose. Tačiau 2011 m. ji suvaidino antraplanį vaidmenį filme „Pabaiss“, o vėliau nusprendė palikti aktorystę ir susitelkti į madą.

6. Kelly Clarkson

Kelly Clarkson užkariavo šlovę laimėjusi pirmąją „American Idol“ laidą. Dėl to jos karjera įsibėgėjo, o dėl populiarumo jai buvo suteikta galimybė nusifilmuoti filme.

Tačiau „Nuo Justino iki Kelly“ patyrė fiasko. Jis sulaukė siaubingų atsiliepimų, todėl Kelly nusprendė susitelkti į muziką. Šiandien ji veda laidą „The Kelly Clarkson Show“.

7. Lori Petty

Lori Petty galėjo būti 9-ojo dešimtmečio mergina, tačiau sutiko vaidinti filme, kuris viską užbaigė. Ji vaidino tokiuose garsiuose filmuose kaip „Lūžio taškas“ su Keanu Reevesu, „Išlaisvinti Vilį“ ir „Moterų lyga“.

Tada, 1995 m., ji pasirodė filme „Tankistė“. Nuo tada jai sunkiai sekėsi gauti gerą vaidmenį. Į sceną jai pavyko sugrįžti tik seriale „Oranžinė – nauja juoda“ (Orange Is the New Black).

8. Frankie Munizas

Frankie Munizas geriausiai žinomas dėl savo vaidmens seriale „Malkolmas Vidurinysis“, taip pat dėl agento Cody Bankso vaidmens to paties pavadinimo filme (Agent Cody Banks).

Tačiau nepaisant to, kad buvo toks garsus, jaunas aktorius negavo reikšmingesnių vaidmenų ir nusprendė susitelkti į tai, kas jam buvo aistra nuo vaikystės: automobilių lenktynes.

9. Chrisas Kleinas

Chrisas Kleinas pasižymėjo jaunyste, charizma ir visus džiuginančia šypsena. Dėl to jis vaidino labai populiariuose filmuose. Jis buvo pakeliui aukštyn, tačiau galiausiai viskas nesusiklostė.

Daugiausia dėl to kaltas jo vaidmuo filme „Rolerbolas“, kuris ne tik patyrė nesėkmę, bet ir buvo suplėšytas kritikų. Nuo to laiko jam tenka tik antraplaniai vaidmenys, tokie kaip Netflix filme „Saldžiosios magnolijos“ (Sweet Magnolias).

10. Freddie Prinze jaunesnysis

Freddie Prinze jaunesnysis buvo svajonių berniukas daugelyje filmų apie paauglius, pradedant trileriu „Žinau, ką tu veikei praėjusią vasarą“ ir baigiant „Ji visa tai“.

Tačiau po filmo „Skūbis-Dū 2“ ir jo serijos Freddie paliko filmavimo aikštelę. Jis dalyvavo tik keliuose filmuose antraeiliais vaidmenimis, taip pat įgarsino animacinius filmukus ir vaizdo žaidimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: