Britų televizijos serialai jau seniai garsėja savo šmaikštumu, humoru ir unikaliu istorijos pasakojimu. Nuo nesenstančios klasikos iki šiuolaikinių perlų – britų televizijos kraštovaizdis sukūrė daugybę itin juokingų serialų, kurie sužavėjo viso pasaulio žiūrovus.

Britų televizijos komedijos istorija turtinga ir įvairialypė, o jos tradicija – kurti laidas, kuriose peržengiamos humoro ir satyros ribos. Unikalus nepagarbos, žodžių žaismo ir socialinių komentarų derinys lėmė, kad britų komedijos tapo išskirtinėmis pasaulinėje televizijos erdvėje. Britų televizijos komedija vystosi ir žavi žiūrovus savitu humoru.

Šiame straipsnyje apžvelgsime 10 itin juokingų britiškų televizijos serialų, palikusių neišdildomą pėdsaką komedijos žanre. Be to, gilinsimės į daugialypį Filomenos Cunk (Diane Morgan), komedijos kūrėjos, sulaukusios didelio pripažinimo dėl satyrinio požiūrio į istoriją ir aktualijas, personažą. Jau dabar galime pasakyti, kad Cunk komiškam personažui būdingas specialiai neišmintingas elgesys ir absurdiškos sudėtingų temų interpretacijos, kuriomis ji su humoru kritikuoja dažnai pasipūtusį ir savininkišką istorinio ir kultūrinio diskurso pobūdį. Jos unikalus humoro stilius susilaukė atgarsio tarp žiūrovų, pelnė jai ištikimų sekėjų ir kritikų pagyrimų už gebėjimą pašiepti pretenziją, išlaikant nekaltumo atmosferą.

Kadras iš serialo „Mandy“

10. „Mandy“ (2019 – )

Aktorė Diane Morgan puikiai atlieka nelaimingos Mandy vaidmenį. Juokingiausia komedija, kokią jau seniai būsite matę. Vargšė Mandy visada į gyvenimiškas situacija visada eina tik su gerais ketinimais, bet galų gale įspūdingai suklysta. Ji tarsi Franko Spencerio ir Grumio mišinys.

Visa juosta graži ir džiugina savo paprastumu, plačiais komediniais štrichais, kurie yra perteikti su liūdesio elementais, o rezultatas yra stulbinantis. Taip pat puikiai „susižiūri“ staigus montažas ir ironiškas muzikos naudojimas. Kinematografija, rodos, kad rgi tarnauja humorui. Kadrai prasmingi ir paveikūs, palyginti su kai kuriomis laidomis, kuriose kamera naudojama tik laikui užpildyti.

Žiūrint komikės pasirodymą norisi pamatyti dar ir dar. Diane Morgan pagaliau galėjo parodyti savo talentą ir tai yra užkrečiamai juokinga. Nuo scenų, kai bananų fabrike plaktuku daužomi tarantulai, iki scenos, kai mūsų herojei nuo nugaros mažyčiu dujiniu viryklės degikliu pašalinama didelė tatuiruotė (o šašas naudojamas kaip peleninė), niekada nežinai, kas bus toliau.

Morgan veido išraiškos visų jos nuotykių metu džiugina, bet verčia susimąstyti, ar jai neskauda. Šiame seriale smarkiai kliūna „paprastiems žmonėms” bei veltėdžiams. Britai gali pasijuokti iš bet ko. Seriale yra vienas ar du  svečiai „žvaigždės“, bet dauguma aktorių, atrodo, atėjo iš Ricky Gervais’o serialo „After Life“ (kuriame taip pat vaidino Morgan). Taip pat yra keletas gudrių užuominų į kitus filmus.

Kadras iš serialo „Cunk on Shakespeare“

9. „Cunk on Shakespeare“ (2016)

Prieš 4000 metų, prieš mirtį, Šekspyras parašė daugiau kaip 36 pjeses, apie kai kurias iš jų girdime, žinome ir šiandien. Tačiau, visiems mums šį didį kūrėją reikia atrasti iš naujo… Filomena Cunk mums pristato dokumentinę juostą apie Viljamą Šekspyrą ir savo unikaliu humoristiniu stiliumi pasakoja apie jo gyvenimą ir kūrybą.

Matome kaip Filomeną Cunk apžvelgia Šekspyrą, aiškinasi, kodėl jo kūryba tokia populiari iki šių dienų, ir analizuoja jo kūrinių įvairovę.

Nuostabus derinys – Charlie Brooker rašymo įgūdžiai, Diane Morgan talentas ir kultinė Viljamo Šekspyro figūra. Būtent originalumas šį kūrinį iškelia į aukštumas. Tikriausiai, nesugalvotumėte jokio kito personažo, kuris būtų panašus į Filomeną, aktorė Morgan tokia gera, tokia natūrali, tokia juokinga. Tai visiškas absurdas, kurio nesinori liautis žiūrėti.

Keletas nuostabiai juokingų momentų per visą kūrinį, tikrai palieka gerą įspūdį. Kaip ir daugelyje Cunk vaidmenų kituose serialuose, šiame BBC pseodo istorinio humoro seriale pradedame nuo visiškai nuobodžiaujančios pasakotojos, kuri negali įsivaizduoti, kad kito laikmečio žmonės elgtųsi taip, kaip jie elgėsi. Ji pereina per kelis Šekspyro žanrus ir pasakoja fragmentus apie pjeses ir spektaklius, neteisingai ištaria žodžius ir netiksliai perteikia siužetus. Kaip jai ir įprasta, ji pasikviečia ekspertus ir užduoda jiems absurdiškiausius klausimus. Pavyzdžiui, kas atsitiktų su Šekspyro garbinimu, jei būtų pašalinti visi žodžiai? Ji taip pat lygina Šekspyro tragedijas su Liamo Neesono trileriu. Ir galiausiai sako, kad „Sostų karai“ yra geriausia Šekspyro pjesė. Tikrai puikus smagus reginys, Filomenos Cunk gerbėjams.

Kadras iš serialo „Cunk on Britain“

8. „Cunk on Britain“ (2016 – 2018)

„Šiandien Didžioji Britanija stovi kryžkelėje. Dabar, kai „susigrąžinome savo šalį“, kas ji yra iš tikrųjų, kas mes esame ir kodėl?“

Filomena Cunk žvelgia į žaliuojančias kaimo vietoves, fone matosi profsąjungos liemenė, o Diane Morgan ir Charlie Brookerio begėdiškai kvailas penkių dalių parodijų dokumentinis filmas iškart neria į Didžiosios Britanijos istorijos temą. Pašiepdama tokių didingų dokumentų, kuriuose žmonės tyrinėja praeitį, siekdami išsiaiškinti tautos būklę, konvencijas, visa „grįžimo atgal, kad sužinotume, kaip mes čia atsidūrėme“ koncepcija yra pretekstas parodijuoti visus iki tol rodytus istorinius serialus.

„Tai kelionė, kurios metu apkeliausiu visą šalį, – pastebi Morgan, – nuo baltųjų Doverio uolų iki Škotijos aukštikalnių… ir auksinio Oksfordo tarnybų stebuklo“. Televizijos „vadovėlyje“ Cunk žada mus nuvesti nuo „senovės žmogaus iki Edo Sheeran‘o“. Tai – Didžiosios Britanijos istorija. Bet ne tokia, kokią mes ją pažįstame.

Absurdiškas tonas nustatomas nuo pat pradžių, kai Cunk, kurią su nuostabiu pasimėgavimu vaidina Diane Morgan, nukeliauja į „Didįjį sprogimą“, kad pradėtų aiškinti šios salos istoriją.

Diane Morgan ir linksmas Charlie Brookerio alter ego, gauna serialą tik sau, nes ji pasakoja savo asmeninę Didžiosios Britanijos istoriją. „Cunk on Britain“ tęsia tradicijas, išjuokdamas televizijos konvencijas, kad neegzistuoja neįtikimiausias laidos vedėjas ir pašnekovas.

Scenarijus visiškai nepriekaištingas. Šiame seriale juokų, tenkančių vienai minutei, santykis yra didžiausias iš visų matytų serialų pastaruoju metu. „BBC“ istorinių dokumentinių filmų parodija yra puikiai atlikta, o Diane Morgan, vaidinanti Filomeną Cunk, vaidina puikiai. Tai tikra tobulybė. Nesuskaičiuojamą daugybę kartų norėsis šią laidą žiūrėti ir kartoti.

Malonu matyti, kad pašnekovai iš visų jėgų stengiasi išlaikyti rimtį, nors niekada nesuprasime, kaip jie nekvatojo patys…

Kadras iš serialo „Cunk on Earth“

7. „Cunk on Earth“ (2022)

„Cunk on Earth“ – britų dokumentinis televizijos serialas, kurį sukūrė Čarlis Brookeris. Seriale Diana Morgan vėl vaidina Filomeną Cunk, blogai informuotą žurnalistę. Filomena Cunk keliauja po pasaulį, imdama interviu iš (realaus pasaulio) ekspertų, tokių kaip Paulas Bahnas, Martinas Kempas, Nigelas Spivey ir Shirley Thompson, apie pasaulio istoriją.

Tobulai kvailas serialas. Filomena Cunk, pašiepiančio dokumentinio serialo apie žmonijos civilizacijos istoriją, vedėja, užduoda pačius kvailiausius klausimus, kurie tuo pat metu ir gan logiški. Pusiau istorinė gidė, pusiau lauko reporterė, komikės Dianos Morgan vaidinama veikėja nukreipia savo stiklinį žvilgsnį į tikrus mokslininkus, kurie savo gyvenimą paskyrė mokslui, ir užduoda tokius klausimus: „Kaip egiptiečiai pastatė piramides? Ar jie pradėjo nuo viršaus ir leidosi žemyn?“ ir „Ar senovėje skaičiai buvo mažesnės vertės?“.

Šie ekspertai, kurių daugelis yra įsitraukę į istoriją, atsakinėja į klausimus taip nuoširdžiai, kaip tik sugeba. Tarkim, penktajame epizode Londono Karališkojo koledžo imperijos ir karo istorijos profesorius Ešlis Džeksonas pasiduoda po to, kai Cunk apkaltina jį, kad jis pernelyg „vyriškai“ aiškina skirtumą tarp Sovietų Sąjungos ir to, ką ji vadina „Sovietiniu Svogūnu“ (angl. „Soviet Union“ skamba panašiai kaip „Soviet Onion“). „Jei norite kalbėti apie rusiškas sovietines daržoves, galime, – sako jis.“

Cunk pasakojime gausu faktinių netikslumų, anekdotų apie ekscentriškus asmeninio gyvenimo personažus ir absurdiškų nesekvencijų. „Ironiška tai, kad Jėzus Kristus tapo dailide, nes jis iš tikrųjų buvo pavadintas pagal du žodžius, kuriuos greičiausiai sušauksi plaktuku trinktelėjęs į nykštį“, – sako ji antrajame epizode.

Kartais serialas „Cunk on Earth“ yra apgaulingai protingas. Tariamai kvailo klausimo formuluotė atskleis ką nors įžvalgaus apie žmogaus elgesį, arba Cunk nueis taip toli akivaizdžios kvailybės keliu, kad vėl grįš prie intelekto. Pavyzdžiui, kai pirmajame epizode ji klausia Džoisės Tyldesli (Mančesterio universiteto egiptologijos profesorės), ar Egipto piramidžių forma sukurta tam, kad ant jų negalėtų miegoti benamiai, atsakymas atrodo akivaizdus. Tačiau vien užduodama šį klausimą ji netiesiogiai pabrėžia, koks, palyginti, šiandien priimtinas prieš benamius nukreiptas architektūrinis projektavimas. Pvz. Londono autobusų stotelėse suoleliai padaryti specialiai tokie, kad ant jų neitų nei atsigulti nei ilgai išsėdėti.

Panašūs, įdomūs, kvaili ir susimąstyti verčiantys klausimai narpliojami visoje laidoje. Serialas be galo intriguojantis ir pabaigus sezoną pasidaro liūdna, jog nėra antrojo, nes tokią humoristinę istoriją žiūrėti tikrai įdomu.

Kadras iš serialo „The Witchfinder“

6. „The Witchfinder“ (2022)

Kas tai per burtai? „BBC“ televizija, kaip ir paprastai genialus burtininkas į savo komedijos katilą įmetė geriausius talentus ir sukūrė puikų serialą. Ir jis be galo linksmas.

Prodiuserių veiklos rezultatai nepriekaištingi… Pavyzdžiui, Timas Key atlieka pagrindinį Gideono Banisterio, ambicingo, bet nekompetentingo jaunesniojo raganų medžiotojo pilietinio karo kamuojamoje Anglijoje, vaidmenį. Key – labai talentingas komikas, aktorius ir rašytojas, todėl šis vaidmuo jam tinka kaip viena iš didžiulių skrybėlių, kurias jo personažas mėgsta dėvėti, kad įbaugintų paprastus žmones. Banisteriui talkina noriai, bet lėtai mąstanti mergina vardu Senoji Myers (akt. Jessica Hynes), ir jis įgyja žudikišką raganų medžiotojo varžovą Hebblį (akt. Daniel Rigby) – dar du dideli komedijos talentai, kurie paprastą metalą paverčia komedijos auksu, ir galiausiai gauna gerą lydinį.

Siužetas pasakoja apie žlugusį raganų medžiotoją, kuris gabena įtariamą raganą į teismą, galintį pakeisti jo likimą, tačiau pirmiausia jis turi susidoroti su blogiausiu įmanomu kelionės palydovu ir keliauti per pilietinio karo, bado ir maro apimtą šalį.

Tai puikus serialas nuo pradžios iki pabaigos, puikus scenarijus ir nuostabus komiškai praleistas laikas, Juostoje nesunku pajausti tikrą šilumą ir simpatiją personažams ir nuostabiems daugelio žinomų aktorių pasirodymams. Kūrinys atrodo išbaigtas, todėl būtų sudėtinga sukurti antrą sezoną, na bet kaip bus aprodys tik ateitis. Du pagrindiniai veikėjai Timas ir Daisy May Cooper susižavi nuo pat pradžių.

Tai visiškai nauja komedija, visiškai naujos idėjos ir drąsus projektas.

Kadras iš serialo „Miranda“

5. „Miranda“ (2009 – 2015)

Miranda dirba savo niekučių parduotuvėje su geriausia drauge Stevie (akt. Sarah Hadland). Jai sunku bendrauti ir, kad ir kaip ji stengtųsi, visada iš savęs nenoromis pasityčioja, kaip pamatysite seriale, ji be galo nerangi, ypač prieš savo simpatiją Garį (akt. Tom Ellis). Be to, jos įkyri motina Penny amžinai stengiasi surasti jai tinkamą vyrą ir paversti ją garbinga dama.

„Mirandai“ pavyko pasiekti sėkmę su „in-your-face“ metodu, kai pagrindinė veikėja nuolat kreipiasi į žiūrovus ir kai didžioji dalis humoro pastebima mylias į priekį. Įprastai tai reiškia, kad serialas bus – vangi patirtis, tačiau Mirandos Hart serialo efektas yra kur kas didesnis nei jo dalių suma. Jūs arba pastebėsite šį serialo nuostabumą, arba jums bus visiškai nuobodu, tačiau reikia pabandyti ir sužinoti.

Šį serialą galite atrasti dėl garsiojo serialo „Liuciferis” žvaigždės Tomo Elliso, bet jis įsimins dėl tobulosios Mirandos Hart. Kiekviename epizode garsiai juoksitės. Jos žvilgsniai į žiūrovus tokie paveikūs…

Miranda su kiekviena minute darosi vis geresnė ir geresnė. Ji tokia juokinga ir smagu stebėti, kaip ji žiūri į kamerą ir viską komentuoja. Ji tikrai linksmas žmogus. Jei norite pažiūrėti ką nors lengvo ir linksmo – tai yra tai. Jos ir Gario romanas yra „toks smagus“, kaip pasakytų Mirandos mama. Gaivu stebėti tokį nuoširdų kūrinį. Daugybė komedijų šiais laikais yra baisios, nė iš tolo nejuokingos – kita vertus, ši kupina juoko, nuoširdaus humoro. Tai, kad Miranda gali juoktis iš savęs, yra vienas geriausių dalykų. Įsitaisysite su šeima žiūrėti šio serialo ir jis linksmins visų amžiaus grupių žmones. Genialu ir verta Jūsų laiko, nėra ką ir pridurti.

Kadras iš serialo „Come Fly With Me“

4. „Come Fly With Me“ (2010 – 2011)

Tai komedija su žymiais britų aktoriais Metu Lukasu ir Deividu Valjamsu, pagarsėjusiais ankstesniu serialu „Little Britain“. Šis TV šou parodijuoja oro uosto gyvenimą – vaizduoja oro uosto darbuotojus ir skrydžių palydovus, pigias ir ne tokias pigias oro linijas bei jų vadovus, taip pat muitinės ir imigracijos skyriaus pareigūnus bei kelis spalvingus keleivius. Visus personažus įkūnija šis puikus komikų duetas.

Šiame televizijos šou veikia apie 20 pagrindinių veikėjų. Keli iš jų yra šie: Basteris ir Mikis – oro uosto spaudos fotografai, vis bandantys nufotografuoti pasaulinio lygio įžymybes, keliaujančias pro šalį, tačiau dažniausiai nesėkmingai; Melodi ir Kylė – pigių oro linijų „FlyLo“ registracijos darbuotojos, kurios teikia prastas paslaugas su šypsena; maža to, pradeda konkuruoti tarpusavyje, nes jų vadybininkė išeina motinystės atostogų ir vienai iš jų reikės užimti jos poziciją;

Džekė ir Saimonas – susituokusių pilotų pora; Saimonas kažkada kartą permiegojo su stiuardese, o Džekė, nebegalėdama pasitikėti vyru, persikvalifikavo iš odontologijos į skrydžių valdymą, kad galėtų lydėti savo vyrą per kiekvieną kelionę ir prižvelgti jį; Mozė, nors jo bendravimo įgūdžiai ir abejotini, atsakingas už pirmos klasės, verslo klasės ir VIP keleivius, o labiausiai jam patinka pačiam stovėti prieš kameros objektyvą; Janas – imigracijos skyriaus vadovas; nors nelabai gaudosi žemėlapiuose ir geografijoje, itin įtariai žiūri į atvykstančius užsieniečius – pasinaudoja kiekvienu pretekstu juos sustabdyti.

Ir tai tik maža dalis visų juokingų „Come Fry With Me“ serialo personažų. Britišku humoru trykštančios serijos pralinksmink kiekvieną anglofilą.

Kadras iš serialo „Bloods“

3. „Bloods“ (2021 – 2022)

Tai situacinė komedija apie greitosios medicinos pagalbos darbuotojų kasdienybę. Dėmesio centre – Malikas ir Vendė, paramedikai partneriai, kurie iš pradžių, atrodo, visiškai nedera vienas su kitu, tačiau netrukus susidraugauja ir tampa nepamainomi vienas kitam darbe.

Kiekvienas epizodas netrunka ilgiau nei 20 min. ir juos visus galima lengvai sužiūrėti kiekvieną ramų vakarą. Siužetas yra gan paprastas, temos taip pat nesudėtingos, o naratyvas gan tiesmukas – panaudotos įprastos rašymo technikos veiksmui, dramai ir komedijai sukurti. Tačiau žiūrint šį televizijos šou sudėtingi komponentai ir nėra reikalingi, kadangi šis serialas tam ir yra, kad žiūrovas juoktųsi ir per daug negalvotų. Ir išties dialogai yra persmelkti geru humoru, o veiksmo tempas neleidžia nuobodžiauti. Maža to, parinktas šiuolaikinės muzikos garso takelis, kuris tik sustiprina Maliko ir Vendės dueto chemiją.

Seriale patiriame įvairių nuotykių – didelių eismo įvykių, nudegimų ir panašiai, bet kartu pamatome ir ne nuotykių – Vendė ir Malikas atstovauja greitosios pagalbos tarnybai kartu su policija ir ugniagesiais vietos bendruomenės dienoje. Yra augimo ir mokymosi akimirkų. Kai kurie iš jų, daugiausia Vendės, yra užfiksuojami ir akcentuojami.

Linksmas reginys, kuris parodo kokių malonių iššūkių mums gali paruošti gyvenimas.

Kadras iš serialo „Flowers“

2. „Flowers“ (2016 – 2018)

Vyras pastato kopėčias prie medžio. Galbūt skinti vaisių? Tik kad dabar žiema, vaisių nėra. Žiema ir vyro galvoje, iš pažiūros jis neatrodo laimingas. Ir jis turi su savimi virvę… tai kelia nerimą. Galbūt jis medžių genėtojas, mes to tikrai tikimės… Ne, nes virvė viename gale turi kilpą, į kurią įkišama vyro galva, kėdė atšoka, jis tikrai kabo. Tokia „linksma“ Will Sharpe’o komedijos „Flowers“ (Channel 4) pradžia. Savižudybė, bet virvė nutrūksta, ir vyras krenta ant žemės. Nepavykusi savižudybė…

Tai britų juodojo humoro situacinė komedija, trunkanti du sezonus, apie ekscentrišką Flauerių šeimą. Maurisas ir Debora Flaueriai vis dar drauge, tačiau nebejaučia vienas kitam traukos ir yra ant skyrybų ribos. Maurisas yra rašytojas, sukūręs nepakartojamą knygą vaikams „The Grubbs“, ir Debora įtaria, kad būtent su savo knygos iliustratoriumi japonu Šunu jos vyras užmezgė homoseksualų romaną.

Sutuoktiniai gyvena šiurpiame, sename, griūvančiame name su Mauriso pakvaišusia mama Heiti ir su savo nemokančiais tinkamai elgtis 25-erių metų dvyniais Eime ir Donaldu. Situacijai dar aštresnį prieskonį suteikia patraukli kaimynė Abigailė, dėl kurios dėmesio varžosi dvyniai, ir nuo proto nušokę keisti kaimynai.

Serialas atrodo siurrealus, o veikėjai turi psichikos sveikatos problemų. Bėdų netrūksta ir santykiuose šeimoje. Panašu, kad žiūrėtume grotestišką, keistą, liūdną ir kartu juokingą suaugusiems skirtą pasaką apie depresiją ir nefunkcionalią šeimą. Ši situacinė komedija neabejotinai nėra įprasta savo žanro atstovė ir atveria mums naujus horizontus, kaip galima pasijuokti iš savo problemų.

Juosta šokiruojančiai tamsi, šlovingai tamsi, turtinga ir išradinga, drąsi, iššaukianti ir stebinanti, su nerimą keliančia tiesos užuomina. Tikrai originalu, tikrai verta pažiūrėti.

Kadras iš serialo „Mažoji Britanija“

1. „Mažoji Britanija“ (Little Britain, 2003 – 2006)

Britų skečų komedija „Mažoji Britanija“ buvo labai populiarus šou 2000-ųjų viduryje. Jis padėjo išgarsinti savo kūrėjų bei žvaigždžių Matt Lucaso ir Davido Walliamso vardus. Tačiau dabar – serialas pašalintas iš „Netflix“, „BritBox“ ir BBC „iPlayer platformų“ nuogąstaujant dėl rasizmo, ypač dėl veikėjų, vaidinančių juodaodžius.

2000-aisiais pasirodęs kaip radijo serialas, tokiu formatu jis buvo transliuojamas porą metų. Daugybės teigiamų atsiliepimų iš gerbėjų sulaukęs šou netruko persikelti į televizijos ekranus – jau 2003-aisiais žiūrovai sulaukė serialo premjeros antrajame BBC kanale.

Šou kūrėjai – komikų Matto Lucaso ir Davido Walliamso duetas. Sėkmingai sukūrus tris sezonus, nuspręsta orientuotis į platesnę auditoriją – 2006-aisiais serialo veikėjai palieka gimtąją Angliją, o po poros metų, 2008-aisiais, pasirodo atsikūręs ir pavadinimą pakeitęs šou: žiūrovams pristatytas „Little BRITAIN USA“. Originaliose serijose pasakojama apie Mažojoje Britanijoje gyvenančių personažų gyvenimus. Kaimo vietovėje prieglobstį rado Vikė Pollard, nuotykių ieškanti paauglė; Lu Toddas, prižiūrintis iš pažiūros neįgalų ir iš vežimėlio nekylantį tingų storą Endį Pipkiną; Sebastianas Lovas, Ministro Pirmininko patarėjas gėjus; Rėjus Makūnis, ekscentriškas škotiško viešbučio administratorius; viršsvorio turinti moteriškė Bubbles DeVere ir daugelis kitų veikėjų, kuriuose atvaizduojami gajausi britiški stereotipai.

Paprastas šou, kuriame stereotipai perteikiami įdomiais rakursais ir tikrai netradiciškai. Tai nėra aukšto lygio komedija, bet tokia ji ir neturi būti. Tai lengvas žvilgsnis į dalykus, apie kuriuos ne visi norime kalbėti arba apie kuriuos galvojame, bet nesakome… Serialu galima mėgautis ir šiendien, jis puikus, bet žinoma, ne visi tai pamatys. Jei esate lengvai įskaudinami, įžeidūs ar politiškai korektiški, neabejotinai rasite daugybę dalykų, dėl kurių galėsite piktintis kitų žmonių vardu. Na,  bet jei į pasaulį žvelgiate paprasčiau, su šiuo kūriniu laiką praleisite puikiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: