Geras kvailokas komiškas filmas gali būti kaip tik tas tonizuojantis vaistas, kurio reikia po ilgos ir varginančios dienos. Komedijos leidžia mums atjungti smegenis ir tiesiog mėgautis pramogomis, kurios mums siūlomos. Nors buvo daugybė kvailų komedijų, kurias žiūrėdami tik kelis kartus nusijuokiame, o paskui pamirštame, buvo ir tokių, kurios privertė juoktis visą filmą ir privertė sugrįžti dar kartą.

Todėl pristatome jums 10 komedijų, kurios gali atrodyti kaip tipiniai kvailoki filmai, bet po jų išorine grubaus humoro ir žemo lygio patrauklumo išvaizda slypi kūrybinis genialumas, kurio lengva nepastebėti. Nuo satyrinių šedevrų iki auksinio standarto komedijų – šių filmų personažai gali būti kvaili, bet nemanykite, kad ir patys filmai tokie yra.

10. Zoolander (2001)/„Zulanderis“

Tai itin pavykęs aktoriaus Beno Stilerio bandymas įsitaisyti ne tik įprastoje pagrindinio aktoriaus pozicijoje, bet ir režisieriaus krėsle. Filme ironiškai vaizduojami mados pasaulio užkulisiai. Jis minimas kaip vienas geriausių filmų apie šį verslą, nors dažnai pavadinamas neatitinkančiu tikrovės. Jau yra pasirodžiusi ir antroji kino juostos dalis „Zoolander 2“.

Istorija pasakoja apie neįtikėtiną sėkmę patyrusį modelį Dereką Zulanderį (akt. Ben Stiller). Derekas – išpuikęs, kvailas, manieringas ir naivus, tačiau turi viską: šlovę, pinigų, galybę moterų, brangius daiktus. Bet atsiranda kitas, geresnis už jį – didžiausias konkurentas Hanselis (akt. Owen Wilson). Pastarasis iš panosės nukniaukia geriausio modelio apdovanojimą, taip apversdamas Dereko gyvenimą aukštyn kojom.

Po šio įvykio Derekas įkliūva į mados giganto Mugatu hipnozės pinkles. Pagrindinis herojus tampa jo įrankiu, turinčiu nužudyti Malaizijos ministrą pirmininką. Bet kaip ir daugumoje filmų, du didžiausi priešai – Derekas ir Hanselis – susivienija ir siekia atskleisti Mugatu nedorybes bei taip apsaugoti aukštą Malaizijos pareigūną.

Filme yra juokingų epizodų. Vieni tokių – įprastos santykių aiškinimosi scenos. Paprastai tai muštynės, bet šiuo atveju – kova ant podiumo. Bene aiškiausiai parodijuojami modelių tuštybė bei kvailumas. Kaip antai, nemokėjimas įjungti kompiuterio.

Tai nėra filmas, kurį žiūrint reikia įtemptai mąstyti. Bet visgi, galima įžvelgti gilesnių prasmių. Filme ironizuojamas mados verslas. Modeliai vaizduojami kaip kvailos ir tuščios marionetės.  Išjuokiami stereotipai, pavyzdžiui, kad visi vyrai modeliai yra netradicinės orientacijos.

Juostoje užsimenama ir apie jau skaudesnius visuomenei dalykus. Vieni tokių – darbuotojų išnaudojimas, grožio kultas bei to pasekmė – bulimija.

9. Cocaine Bear (2023)/„Kokaino lokys“

Cocaine Bear (kai kuriose šalyse išleistas kaip Crazy Bear) – 2023 m. amerikiečių komedinis siaubo trileris, režisuotas Elizabeth Banks ir parašytas Jimmy Warden’o. Filmas dalinai įkvėptas tikros istorijos apie “Kokaininį lokį” – amerikiečių juodąjį lokį, kuris prarijo beveik 75 svarus (34 kg) prarasto kokaino.

Kokaininio lokio istorija prasidėjo 1985 m. gruodžio mėn. Pagarsėjęs ir anksčiau nuteistas narkotikų kontrabandininkas, kuris taip pat buvo buvęs kovos su narkotikais pareigūnas, pilotavo lėktuvą, kai suprato, kad jo krovinys per sunkus. Norėdamas palengvinti krovinį, jis išmetė iš lėktuvo pilną krepšį kokaino. Tada pilotas Andrew C. Thorntonas II nusprendė persekioti nukritusį krovinį, tačiau, bandydamas atidaryti parašiutą, nesugebėjo to padaryti ir nukrito žemyn. Galbūt tai jau atrodo beprotiška istorija, tačiau iš tiesų tai tik pradžia. Tuomet beveik penkiolikos milijonų JAV dolerių vertės krepšys su kokainu pateko į rankas 175 kg sveriančiam Amerikos juodajam lokiui, kuris nusprendė jį suvalgyti. Filmo pasakojimas seka įvykius, susijusius su lokiu, kuris, paveiktas šios neįtikėtinos dozės, pradėjo žudyti.

Likusi istorijos dalis žinoma, tačiau, siekiant išvengti bet kokių galimų filmo spoilerių, galbūt būtų protinga palikti pasakojimą šioje vietoje.

Tikroji istorija apie kraujo ištroškusį ir per daug narkotikų prarijusį lokį nėra tokia žiauri ir negailestinga, kaip ją pavaizdavo Holivudas. Filmo siužetas nuo realių įvykių skiriasi keliais aspektais. Visų pirma, nėra žinoma, kad tikrasis kokaininis lokys būtų ką nors nužudęs po narkotikų vartojimo, ir nežinoma, kas vyko iki jo mirties nuo perdozavimo. Interviu su „Variety“ E. Banks teigė, kad „šį filmą galima laikyti lokio keršto istorija“.

8. Kick-Ass (2010)/„Ateini čia arba gausi į dūdą!“ 

„Kick-Ass“ – 2010 metų juodoji komedija bei superherojų filmas, režisuotas Matevo Vaughno pagal Džane Goldman ir Vaughno scenarijų. Jis sukurtas pagal to paties pavadinimo komiksų knygą, kurią parašė Markas Milaras ir Džonas Romita jaunesnysis.

Filme pasakojama apie paprastą paauglį Deivą Lizevskį (vaidina Aronas Džonsonas), ketinančiu tapti tikro gyvenimo superherojumi, kuris vadina save „Kick-Ass“. Deivas pakliūva į tikrą sumaištį, kai susitinka su Big Daddy (Nicolas Cage), buvusiu policininku, kuris, siekdamas nužudyti nusikalstamo pasaulio lyderį Franką D’Amico (Marką Strongą) ir jo sūnų Red Mist (Christofer Mintz-Plase) ), išmokė savo vienuolikametę dukrą (Chloja Grace Moretz) būti negailestinga pagalbininke slapyvardžiu „Hit-Girl“.

Deivas Lizevskis gyvena Stateno saloje, Niujorke. Įkvėptas komiksų knygų, Deivas planuoja tapti tikro gyvenimo superherojumi. Jis perka ir modifikuoja nardymo kostiumą, apsiginkluoja lazdomis. Per pirmą savo nuotykį herojus subadomas, o tada partrenkiamas automobilio. Atsigavęs jis įgyja gebėjimą ištverti skausmą ir padidina kūno patvarumą dėl to, kad kai kurie kaulai buvo pakeisti metalu.

Deivas kiek vėliau grįžta į kovą su nusikalstamumu ir įgauna žinomumą išgelbėjęs vyrą nuo gaujos išpuolio. Pasivadinęs „Kick-Ass“, jis sukuria „Myspace“ paskyrą, į kurią galima kreiptis pagalbos.

Susitikęs akis į akį su tikrais banditais pagrindinis herojus planuoja atsisakyti kovos su nusikaltimais. Tačiau Hit-Girl ir Big Daddy jį aplanko ir padrąsina. Tikroji Big Daddy tapatybė yra Damonas MakReady, anksčiau buvęs sąžiningas policininkas, kuris buvo pakištas mafijos boso Franko D’Amico, taip tapo įkalintas kalėjime, o šio žmona nusižudė.

Perdėtu smurtu ir šokiruojančiais nešvankybėmis pasižymintis filmas gali pasigirti itin gausiu absurdu. Tačiau kartu matome, kad juostos kūrėjai myli superherojų istorijas ir siūlo mums meistrišką veiksmo ir komedijos patirtį.

7. Dumb and Dumber (1994)/„Bukas ir bukesnis“

Šis Peterio ir Bobby Farellų filmas ekranuose pasirodė 1994 metais. Džimo Kerio personažas Loidas – didžiuliu intelektu nepasižymintis limuzino vairuotojas. Jis gyvena kartu su savo bičiuliu Hariu, kuris dirba augintinių prižiūrėtoju bei vairuoja didžiulį furgoną, kurs atrodo kaip milžiniškas gauruotas šuo.

Abu vaikinai sugalvoja atidaryti parduotuvę, kurioje pardavinės kirminus, tačiau yra viena problema – jie neturi tam pinigų. Vis dėlto vieną dieną Loidas važiuodamas sutinka merginą, kurią kaip mat įsimyli. Negana to, mergina palieka lagaminą, kurį Loidas užsimoja jai grąžinti. Taip du bičiuliai susiruošia kelionei per šalį. Vėliau paaiškėja, kad to paties lagamino ieško ir keletas nusikaltėlių. Prasideda įtempti, tačiau juokingi ir nuotaikingi bičiulių nuotykiai.

Už Loido vaidmenį MTV kino apdovanojimuose Keris laimėjo geriausio komedijos žanro filmo aktoriaus nominacijoje. Filmas tapo komedijos klasika, kuri su amžiumi vis gerėja ir perspjauna daugelį kitų kvailų komedijų. Keris, kaip dažnai būna, kiekvieną kartą pasirodęs ekrane trykšta komizmu, o jo chemija su Danielsu suteikė filmui daugiau širdies nei tai kada nors buvo įvertinta.

6. Wayne’s World (1992)/„Veino pasaulis“

„Veino pasaulis“ – 1992 m. amerikiečių komedija, kurią režisavo P. Spheeris.

Filmas atsirado ne iš atskiro televizijos serialo, o iš pasikartojančio „Saturday Night Live“ siužeto, kuriame Veinas (Mike’as Myersas) ir Gartas (Dana Carvey) transliavo visuomeninės televizijos laidą, kurioje kalbėjo apie kietojo roko grupes ir merginas. Siužetai į mūsų kalbą atnešė tokias frazes kaip „Schwing!“ ir „I think I’m gonna hurl“, tačiau, kad ir kokie populiarūs buvo siužetai, tai buvo gana menkas pagrindas filmui… žinoma ne.

Filme pavyko išplėsti siužetus į platesnį išorinį pasaulį, sekant Wayne’ą ir Garthą, kai jų šou pereina į atnaujintą, profesionalos studijos aplinką. Tačiau šlovė kainuoja brangiai, todėl Veinas viską praranda ir nužudo save ir Gartą, kaip Thelma ir Luiza. Bet tai būtų baisu. O gal „Scooby-Doo“ pabaiga… ne, tada „mega laiminga pabaiga“.

Filmas ir jo tęsinys į visuomenę paleido dar daugiau skambių frazių ir tapo atsakingu už tai, kad tūkstančiai žmonių iki šiol savo automobiliuose dainuoja grupės Queen dainą „Bohemijos rapsodija”.

5. Superbad (2007)/„Kietakiaušiai“

Faktas, kad studijuosi kitame koledže, nei tavo geriausias draugas, reiškia, kad visą likusį laiką privalai išnaudoti iki galo. Na, bent jau taip mano vaikinai filme „Kietakiaušiai“. Deja, bet besistengdami išspausti iš likusio laiko, viską, kas įmanoma, jie patenka į bėdą.

Visų paauglių labiausiai laukiamas įvykis – mokyklos baigimas. Tave paleidžia nuo sunkios, dvyliką metų veržusios mokslų grandinės. O dar labiau visi nekantraudami laukia to didžiojo paskutiniojo vakarėlio. Ta vakarą visos mokyklinės svajonės tiesiog privalo išsipildyti. Pažįstamas jausmas?

Lygiai tokios pačios mintys sukosi ir trijų draugaų galvose – Seto (akt. Jonah Hill), Yvano (akt. Michael Cera) ir Fogelio (akt. Christopher Mintz-Pllasse). Jie paprasti vaikinukai ir jų svajonės paprastos. Ypatingoji jų vakaro svajonė – gerai „nusilakti“ ir prarasti nekaltybę su svajonių merginomis. Tiesa, pamiršau paminėti, kad jie – nevykėliai. Tai yra – jų niekas nekviečia į vakarėlius, jie nuolatos apsikvailina, o merginos… na, su merginomis jie bendrauti nemoka.

Tačiau Setui netikėtai nusišypso sėkmė – į paskutinįjį metų vakarėlį jį dėl nepaaiškinamų priežasčių pakviečia seksualioji Džiuls (akt. Emma Stone). Setui dangus nušvintai ir jis supranta, kad tai jo ilgai lauktoji proga. Jei jau nenuskils, tai gal bent per klaidą kokia apgirtusi mažulė „pasirašys“.

Pirmoji trijulės užduotis – gauti ką nors su laipsniais. Tai jų bilietas į Džiuls vakarėlį. Atrodytų labai paprasta (nuėjai į parduotuvę ir nusipirkai), jei pamiršti, kad vaikinai dar nepilnamečiai ir alkoholio jiems niekas neparduos. Čia netikėtai sublizga kalikas Fogelis: kas galėjo pagalvoti, kad knygų žiurkius turi padirbtą pažymėjimą. Bet… dabar ne laikas stebėtis – metas veikti. Pirmyn į žygį dėl „laipsnių“!

Nuotykiai prasideda vaikinams tik iškėlus koją iš namų. Dar nespėjęs pasinaudoti padirbtu pažymėjimu, Fogelis pakliūna teisėsaugos akiratin ir jo vakaras baigiasi policijos automobilyje su dviem išprotėjusiais policininkais. Tik ne toks jau tas vakaras nenusisekęs, kaip gali pasirodyti…

Setui ir Yvanui nieko kito nelieka, tik toliau tęsti žygį, kurį turėtų vainikuoti naktis svajonių merginų glėbyje. Tačiau reikalai, nuo pat pradžių ėmę klostytis ne taip kaip numatyta ir toliau šlyja. Setas atsiduria visai ne ten, kur planavo, sukelia (kaip visada) didžiausią chaosą ir vaikinų vakaras baigiasi tradiciškai: vienas kito draugijoje. Tik šiąnakt jie jau nebe tie Yvanas ir Setas, kokie pabudo rytą… Ilga ir varginanti diena juos privertė šiek tiek suaugti…

Filmo nešvankybės ir įžeidžiantys personažai iš pradžių žiūrovams gali atrodyti kaip nepilnamečio bandymas juokauti, tačiau juostos komiškas spindesys yra nepajudinamas. Nors tai tikrai nėra komedija, kuri patiks visiems, daugelis pasakytų, kad tai viena geriausių XXI amžiaus komedijų iki šiol.

4. Monty Python’s Life of Brian (1979)/„Brajano gyvenimas“ 

Nesenstanti satyrinė komedija, kuri dėl šiurkštaus humoro jausmo ilgus metus tūnojo kino archyvuose ir tik po 38 metų (2008) buvo pristatyta žiūrovams. Filmą sukūrė „Monty Phyton“ anglų komikų trupė, turinti klasišką humoro jausmą. Komedija buvo apkaltinta šventvagyste, tačiau filmo kūrėjai spaudoje gynėsi, kad „Brajano gyvenimas“ pašiepia ne krikščionybę, o melagingas sektas ir religines iliuzijas. „Monty Phyton“ trupė taip pat pranešė, jog sąmoningai pasirinko nesišaipyti iš Jėzaus Kristaus scenos. Yra skelbiama, kad filmo montavimo metu buvo iškirptos net penkios kontraversiškos scenos, apie 13 minučių filmavimo medžiagos.

Pagrindinis filmo veikėjas Brajanas (Graham Chapman) – jaunas žydas, gimęs tą pačią dieną kaip Jėzus Kristus, yra per atsitiktinumą išrenkamas Mesijumi. Čia pasirodo ir tragikomiška filmo pusė, kurioje aplinkinių garbinamas jaunuolis stengiasi sakyti tiesą, kad jis nėra joks Dievo misijai įgaliotas asmuo ir liepia galvoti tikinčiuosius savo galva. Bet minia interpretuoja Brajano žodžius netiesiogiai ir laukia stebuklo ar Dievo ženklo. Veikėjų nesusikalbėjimas yra vienas iš „Monty Phyton“ humoro elementų. Komedija buvo išleista pirmiausia ne Didžiojoje Britanijoje, o Amerikoje, nes tuo metu šioje šalyje nebuvo šventvagystės įstatymų. „Monty Phyton“ trupė puikiai suprato, kad atsiras žiūrovų, kurie nesupras jų humoro jausmo ir filmo prasmės.

3. Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)/„Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“

Tai – neabejotinai sėkmingiausias ir svarbiausias Sasha Barono Coheno darbas kine. Pseudodokumentinis filmas apie Boratą, fikcinį Kazachstano žurnalistą, išsiruošusį kelionei į JAV, dienos šviesą išvydo 2006 metais. Boratas Sagdijevas – impulsyvus, perdėm atviras ir stačiokiškas Kazachstano žurnalistas, kurį vietinė televizija išsiunčia į Jungtines Amerikos valstijas filmuoti dokumentinio filmo apie apie „didingiausią šalį pasaulyje“. Atvykęs į JAV jis lieka nesuprastas, mat vyrai besisveikindami čia su juo nesibučiuoja, o jo elgesys ir manieros visiems yra nepriimtini. Vieną dieną per televiziją jis išvysta Pamelą Anderson, kuri tampa pagrindiniu jo tikslu Amerikoje. Taigi lydimas savo kvailio prodiuserio, Boratas leidžiasi į pačią keisčiausią gyvenimo kelionę. Kelionės metu iš Kazachstano atvykę vyrai patiria keistų ir nesuvokiamų adaptacinių sunkumų, nuolat atsiduria kvailose ir kompromituojančiose situacijose su vietiniais gyventojais.

Įdomu tai, kad po filmo pasirodymo Kazachstane Sasha Baronas Cohenas buvo paduotas į teismą dėl, kaip tai įvardijo Kazachstane, vykdomo politinio susidorojimo.

Kaip ir daugelis Sasha Barono Coheno filmų, „Boratas“ satyriškai pašiepia itin daug Vakarų pasaulio problemų ir nusitaiko į Jungtinių Amerikos valstijų provincializmą, juk tokios šalies kaip Kazachstanas, daugelis amerikiečių apskritai nežino, tad ką jau kalbėti apie kultūros pažinimą. Cohenas su savo personažu tarsi bando žmonių ribas – etines ir moralines, taip jis kėsinasi į burbulą, kuriame daugelis Vakarų pasaulio šalių gyvena. „Boratas“ – tikras antisemitas (čia verta paminėti ir priminti, kad Cohenas – žydų kilmės), o juokelių apie žydus šiame filme tikrai netrūksta. Taip Cohenas apeliuoja į viso Vakarų pasaulio požiūrį į žydus ir stengiasi pasakyti, kad neigiamas požiūris į šią tautą – vis dar guvus.

2. The Tropic Thunder (2008) / „Griaustinis tropikuose“

Kino projektas, kuriame filmavosi visa galybė kino žvaigždžių – veiksmo komedija „Griaustinis tropikuose“. Beno Stillerio režisuota juosta pasakoja apie milžinišką biudžetą turinčio veiksmo filmo kūrimą. Filmas turi būti paremtas seržanto Fourleafo Taybacko parašyto pasaulinio betselerio motyvais. Režisieriumi tampa pirmą kartą tokio projekto besiimąs Damianas Cockburnas, o aktorių komandoje susirenka „Oskarų“ laimėtojai ir kitos įžymybės, kurių karjeros kiek priblėsusios. Tiesa, filmavimo metu reikalai pakrypsta kiek netikėta linkme – filmavimo aikštelė persikelia į tikrą karo lauką, ir režisierius žūva užmynęs ant minos. Pagrindinė žvaigždė, Tugas Speedmanas, yra pagrobiamas, ir likusi komanda privalo susitelkti krūvon tam, kad jį išgelbėtų. Jie turi perkopti per savo principus ir skirtumus norėdami išsaugoti Speedmaną ir tuo pačiu susukti gerą filmą, kuris grąžintų priblėsusias žvaigždes į viršūnę. Karius vaidinti turėję aktoriai, suvokę situaciją, pasiryžta tapti tikrais kareiviais.

Filmas buvo nominuotas „Oskarui“ ir dešimtims kitų apdovanojimų ir sulaukė daug teigiamų atsiliepimų. Vieno iš aktorių, Kirko Lazaro, vaidmenį atlikęs Robertas Downey Jr. atrodė nepriekaištingai, o pats vaidmuo įrodė, kad jam buvo skirta daug įdirbio. Teigiama, kad šį vaidmenį Robertas kūrė remdamasis kitų trijų aktorių – Russello Crowe, Danielio Day-Lewiso ir Colino Farrello – asmenybėmis. Lazaras – australų aktorius, pelnęs net penkis „Oskarus“. Jis pasiryžo kontraversiškai operacijai, kuri buvo skirta odos tamsinimui, kad šis galėtų atlikti juodaodžio seržanto vaidmenį. Tiesa, iš pradžių Lazaras turėjo būti airių kilmės, tačiau pats Robertas Downey Jr. buvo labiau linkęs vartoti savo australišką akcentą, kurį išlavino vaidindamas australą veikėją juostoje „Gimę žudyti“ (1994).

Iš dalies tie žmonės teisūs, filmas siekia būti provokuojantis ir šaiposi išjuokdamas kino pramonę ir žalingą mėgavimosi savimi joje įprotį, iki pražūtingo poveikio. Tačiau čia ir slypi tikrasis „Tropic Thunder“ komedijos genijus.

1. Airplane! (1980) / „Aeroplanas“

„Aeroplanas“ dienos šviesą išvydo 1980 metais ir iškart susilaukė pasisekimo. Tai – režisieriaus Davido Zuckerio režisuota satyrinė komedijos kino juosta, kurią pristatė kino kompanija „Paramount Pictures“. Šiame filme parodijuojami ir pašiepiami katastrofų žanfro filmai, gausu absurdo ir greitų farso komedijos stiliaus scenų. Taip filmas išskirtinis ir tuo, kad čia galime išvysti nemažai improvizacijos, kurią demonstruoja tokie aktoriai, kaip Robertas Haysas, Julie Hagerty ar Leslie Nielsenas.

Buvęs karo lakūnas, šiuo metu dirbantis taksi vairuotoju, Tedas Straikeris (Robert Hays) neįvardinto karo metu patyrė traumą, dėl kurios atsirado skrydžių baimė, tad jis nebegali dirbti atsakingo darbo, o jo mergina Eleina Dikinson (Julie Hagerty), su kuria jis susipažino karo metu, jį palieka. Kad ją susigrąžintų, jis pasiryžta nugalėti savo baimę ir sėda iš Los Andželo į Čikagą skrendantį lėktuvą, kuriame ji dirba stiuardese. Tačiau ji neketina taikstytis.

Po patiektų pietų dauguma keleivių sunegaluoja, lėktuvu skrendantis daktaras Baris Rumakas (Leslie Nielsen) suvokia, kad jie apsinuodijo žuvimi. Stiuardesės išsiaiškina, kad pagrindinis pilotas Klarensas Ovjeras (Peter Graves) ir antrasis pilotas Rodžeris Murdokas (Kareem Abdul-Jabbar) taip pat apsinuodijo maistu ir nebelieka kam valdyti lėktuvą. Eleina susisiekia su Čikagos oro uosto valdymo bokštu ir jie jai pataria įjungti autopilotą, kuris tėra didžiulė pripučiama lėlė vardu „Otas“. Rumakas įtikina Straikerį pilotuoti lėktuvą, nors jis mano nesugebėsiąs to padaryti dėl didžiulės įtampos ir todėl, kad šis lėktuvas nė iš tolo neprimena jo valdytų.

Į bokštą iškviečiamas kapitonas Reksas Krameris (Robert Stack), kuris kartu su Straikeriu tarnavo kare. Padedamas Kramerio ir Rumako padrąsinančios kalbos, Straikeris galiausiai gana sėkmingai nutupdo lėktuvą. Keleiviams išsilaipinus, Otas išskrenda kartu su kompanione, taip pat pripučiama lėle.

Ne tik “Lėktuvas!” tapo ikonišku komedijos žanro hitu, tačiau jis taip pat pranoko daugelį katastrofų filmų. Sunku nesižavėti juokingu Leslie Nielsono pasirodymu. Tai fenomenalus to laikmečio humoro kūrinys, kurį verta įvertinti tinkamai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: