Serialo „Trečiadienė“ populiarumas sprogo po debiuto 2022 m. lapkričio 23 d., kai daugelis žiūrovų greitai peržiūrėjo visus 8 epizodus vienu prisėdimu. Ši juodojo humoro komedija, kurią režisavo Timas Burtonas, „Netflix“ tapo tapo vienu iš populiariausių serialų anglų kalba. Tačiau seriale daug paslėptų užuominų, kurių daugelis iš mūsų nepastebėjo, todėl nusprendėme jas atskleisti.

1. Gomezo kalėjimo uniformos numeris

© Wednesday / Netflix and co-producers

5-ajame epizode, kai Gomezas suimamas, jis persirengia kalėjimo uniforma su skaičiumi 17 19 12. Šis skaičius – tai data ir metai, kai gimė Čarlzas Adamsas (Charles Addams), originalios komedijos „Adamsų šeimynėlė“ kūrėjas.

2. Epizodas, kai Pugsliui į burną įkišamas obuolys

© The Addams Family / Paramount Pictures and co-producers, © Wednesday / Netflix and co-producers

Pirmojo epizodo įžanginėje scenoje Trečiadienė randa savo brolį užrakintą mokyklos spintelėje su obuoliu burnoje. Ši scena primena, kaip buvo pristatytas Pugsley personažas 1991 m. filme „Adamsų šeimynėlė“, kai Trečiadienė surišo savo brolį virve ir įdėjo jam į burną obuolį, kad galėtų treniruotis šaudyti iš lanko.

3. Trečiadienis miega sukryžiavusi rankas

© Wednesday / Netflix and co-producers, © The Addams Family / Paramount Pictures and co-producers

Trečiadienė matoma mieganti sukryžiavusi rankas ambulatorijos kambaryje. Ši scena taip pat primena seną „Adamsų šeimynėlės“ filmą, kuriame Trečiadienė eina miegoti sudėjusi rankas ant krūtinės.

4. Ant jų automobilio valstybinio numerio ženklo parašyta jų pavardė

© Wednesday / Netflix and co-producers

Valstybinio numerio ženklas informuoja, kad šeima gyvena Naujajame Džersyje. Taip yra pagerbiamas Čarlzas Adamsas (Charles Addams), (jis gimė Naujajame Džersyje). Čarlzas piešė originalius animacinius personažus.

5. Mirtišė Adams, aplankiusi Gareto kapą, nukerpa rožės viršūnę

© Wednesday / Netflix and co-producers, © The Addams Family / Paramount Pictures and co-producers, © The Addams Family / Filmways Television and co-producers

Televizijos seriale ir filme „Adamsų šeimynėlė“ Mirtišė Adams visada nukirpdavo nuskintų rožių žiedus.

6. Dukart spragtelėjus atidaromas slaptą įėjimas į „Nightshade Society“ rūsį

© Wednesday / Netflix and co-producers

Kodas „spragtelėti du kartus“ buvo sukurtas ne atsitiktinai ir turi savo istoriją. Adamsų šeima dukart spragtelėdavo pirštais, skambant teminei melodijai ir įžanginiams titrams.

© The Addams Family / Filmways Television and co-producers

7. Milžiniškas pliušinis lokys direktorės Gwendoline Christie kabinete

© Wednesday / Netflix and co-producers, © The Addams Family / Filmways Television and co-producers

Tai dar viena nuoroda į 1964 m. televizijos serialą „Adamsų šeimynėlė“. Seriale matome, kad Adamsų namuose yra pliušinis meškinas.

8. Nevermoro akademijos metraštis

© Wednesday / Netflix and co-producers

Kai Mirtišė Adams peržiūri metraštį, ant viršelio matome 1991 metus. Tai užuomina, kad ji mokėsi „Nevermore“ tais pačiais metais, kai buvo išleistas filmas „Adamsų šeimynėlė“.

9. Frazė „Pusryčiams galiu suvalgyti skautes“

© The Addams Family / Paramount Pictures and co-producers

Kai 3 epizode Taileris paklausia Trečiadienės, ar ji kada nors buvo skautė, ji atsako: „Pusryčiams galiu suvalgyti skautes.“ Tai nuoroda į filmą „Adamsų šeimynėlė“, kai Trečiadienė pardavinėja limonadą. Prie jos prieina skautė Amanda ir sako: „Aš nupirksiu puodelį, jei tu nupirksi dėžutę mano skanių skautiškų sausainių“. Trečiadienis atsako: „Ar jie pagaminti iš tikrų skaučių?“.

10. Sudžiūvusi galva ant direktoriaus stalo

© Wednesday / Netflix and co-producers, © Beetlejuice / The Geffen Company

Tai nuoroda į 1988 m. Timo Burtono filmą „Vabalų sultys“, kuriame medžiotojo Hario galva yra išdžiūvusi ir susitraukusi.

11. Vardai ant lango, kai Trečiadienė lankosi pas savo terapeutę

© Wednesday / Netflix and co-producers, © Wednesday / Netflix and co-producers

Serialo kūrėjų Mileso Millaro ir Alfredo Gougho vardai ir pavardės užrašyti ant lango, jie yra įvardijami kaip nekilnojamojo turto brokeriai. Taip pat ant lango užrašytas ir Tomas Harperis (Tommy Harper), jis yra vienas iš laidos vykdomųjų prodiuserių. Dar galima matyti ir Natalie Testa vardą, ji yra serialo asocijuotoji prodiuserė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: