Norėdami sukurti įsimintinus filmus, režisieriai naudoja ekstravagantiškus  ir perdėtai įmantrius būdus. Tačiau jie nėra visiškai apsaugoti nuo netikėtų posūkių, kurie paprastai nutinka Holivudo filmavimo aikštelėse. Todėl prieš pamatydami savo šedevrus didžiajame ekrane, jie turi sulaukti pagalbos iš žvaigždžių komandos, pasiryžusios smagiai ir saugiai praleisti laiką filmavimo aikštelėje ir už jos ribų.

1. Filmo „Haris Poteris“ (angl. “Harry Potter”) dublerio gyvenimas po tragiškų įvykių

© t22felton / Instagram, © davidholmes83 / Instagram

Aktorius ir buvęs kaskadininkas Davidas Holmesas daugiau nei 8 metus vaidino burtininką „Hario Poterio“ filmo serijose, kol per tragišką nelaimingą atsitikimą, repetuojant skraidymo sceną, buvo paralyžiuotas nuo krūtinės žemyn.

Tačiau Davidas neleido, kad tragedija jį prislėgtų. Jis net bendradarbiavo su „Hario Poterio“ filmo žvaigžde Danieliu Radklifu (Daniel Radcliffe) rengdamas tinklalaidę, kurioje kalbino kaskadininkus iš viso pasaulio, kad atkreiptų dėmesį į atsakingą filmavimąsi.

2. Pražūtingas smūgis Sylvesteriui Stallone

 © Rocky IV / United Artists and co-produceViename interviu Sylvesteris Stallone, vaidinęs pagrindinį boksininką filme „Rokis 4“ (angl. “Rocky IV”), pasakojo, kad dėl vienos scenos su savo kolega Dolphu Lundgrenu jis atsidūrė ligoninėje. Jis juokavo ir palygino sužalojimą su tuo, kai yra atsitrenkiama į automobilio vairą autoįvykio metu.

3. Filmo „Mumija“ (angl. “The Mummy”)  iššūkiai

Filmo „Mumija“ aktoriai ir filmavimo grupė, filmuodami veiksmo komediją Maroke ir Sacharoje, susidūrė su daugybe iššūkių, įskaitant smėlio audras ir gyvates. Riką O’Konelį vaidinantis Brendanas Freizeris (Brendan Fraser) teigė, kad virvių scena jam sukėlė didelių sunkumų. Kaskadininkų komanda virvę pririšo taip stipriai, jog ji pradėjo jį dusinti, kol jis visiškai prarado sąmonę.

4. Tony Toddo bičių įgėlimai

© Candyman / PolyGram Filmed Entertainment and co-producers

Prieš atsirandant kompiuterizuotiems vaizdams (CGI), XX a. 9-ajame dešimtmetyje populiariausi kino kūrimo metodai buvo fiziniai efektai bei rekvizititų naudojimas. Kai prodiuseriai paprašė, kad ant filmo „Bitininkas“ (angl. “Candyman”) aktoriaus Tony Toddo veido ilgą laiką būtų uždėtos gyvos bitės, viskas tapo pernelyg tikra. Tačiau jo sutartyje buvo nurodyta, kad kiekvienas bitės įgėlimas kainuoja 1 000 JAV dolerių, todėl jis tiesiog pareiškė: „Pirmyn!“

5. „Kingsman“ povandeninė scena

© Kingsman: The Secret Service / Twentieth Century Fox and co-producers

Už ekrano ribų net veiksmo kupiname filme „Kingsman“ yra širdį veriančių akimirkų. Filmuojant povandeninę sceną su Eggiu ir jo kolegomis rekrūtais, režisierius Matthew Vaughnas atskleidė, kad aktoriams panirus į vandenį sugedo filmavimo aikštelę ir kameras prižiūrintis kompiuteris. „Tie aktoriai nevaidino, jie buvo visiškai išsigandę“, – pridūrė Matthew.

6. „Bėgantis labirintu“ (angl. “The Maze Runner”) veiksmo scenos

Kadangi filme „Bėgantis labirintu” gausu veiksmo scenų, filme teko nemažai filmuotis laukinėje Luizianos gamtoje. Aktorius Thomas Brodie-Sangsteris pasidalijo patirtimi: „Nors iš pradžių per dieną matydavome net po 10 gyvių, filmavimų pabaigoje vis dar pastėbėdvome naujų gyvių.“ Filmo kūrėjams teko samdyti gyvačių gaudytojus, kurie rado 25 nuodingas gyvates, tiesiog knibždančias aplink.
7. Debbie Reynold skaudančios kojos filme „Dainuojantys lietuje“ (angl. “Singin’ in the Rain”)
© Singin’ in the Rain / Metro-Goldwyn-Mayer (MGM

Tobulumo siekė aktorius Gene’as Kelly, filmuodamas kultinę stepo sceną filme

„Dainuojantys lietuje“ su bendražygiais Debbie Reynolds ir Donaldu O’Connoru. Tačiau dėl per ilgų repeticijų Debbie patyrė kojų traumomas. Ji pasidalijo savo patirtimi: „Buvo gana sunku tuos numerius taip greitai atlikti vėl ir vėl,“ – prisipažino ji.

8. Nerimo kupina vandens rezervuaro scena filme „Apgaulės meistrai“ (angl. “Now You See Me”)

Šiame filme aktorė Isla Fisher, vaidinusi burtininkę ir pabėgimo meistrę Henley Reeves, atlieka klasikinį Hario Houdini triuką – ištrūksta iš vandens rezervuaro su grandinėmis. Tačiau viskas susiklostė nesklandžiai, nes ir Islos grandinės susipainiojo aplink ją. Prieš išsilaisvindama ir paspausdama įgulos įrengtą pavojaus mygtuką, ji turėjo kelias minutes sulaikyti kvėpavimą.

9. Neįprasta grimo technika filme „Interviu su vampyru“ (angl. “Interview with the Vampire”)

© Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles / Geffen Pictures

Norėdami pasiekti tikroviškus efektus pasitelkę grimo priemones, filmo „Interviu su vampyru“ kūrėjai liepė siaubo klasikos aktoriams 30 minučių kaboti žemyn galva, kol jie darėsi grimą. Jei jiems nepavykdavo, procesą jie kartodavo dar pusvalandį. Priežastis? Kad menininkai galėtų atsekti blyškias vampyrų venas, matomas aktorių stambaus plano scenose.

10. Sniegas, tapęs pavojingu sveikatai filme „Ozo šalies burtininkas“ (angl. “The Wizard of Oz”)

© The Wizard of Oz / Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Kad ir koks gražus atrodė sniegas „Ozo šalies burtininko“ aguonų lauko scenoje, jis buvo sukurtas vien iš asbesto – nuodingo mineralo, kuris pavojingas, kai jo pluoštai patenka į organizmą. Asbestas taip pat buvo naudojamas aktoriaus Rėjaus Bolgerio (Ray Bolger) Scarecrow kostiumui ir Margaret Hamilton (Margaret Hamilton) piktosios Vakarų raganos kostiumui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: