Jennifer Lopez filme "Hustlers"

Dauguma mano, kad aktorės ir aktoriai nuolat skęsta prabangoje ir už savo darbą gauna milžiniškas pinigų sumas. Bet kartais pačioms žymiausioms žvaigždėms tenka dirbti už itin menką atlygį, o kartais ir visai už dyką. Kai kurie nori sudalyvauti projekte, nes jiems patinka jo istorija, kiti sutinka dirbti už menką atlygį, kad vėliau galėtų gauti milijonus dolerių vertų pasiūlymų.

Išsiaiškinome, kad kai kurioms garsenybėms tam tikru karjeros momentu teko dirbti už centus.

Dženifer Lopes – „Aferistės“

Prieš pradedant minėti, kurie aktoriai savo karjeros pradžioje uždirbo išties mažai pinigų, turime informuoti, kad Dženifer Lopes už savo vaidmenį būdama tam tikros nusistovėjusios reputacijos aktore ir dainininke neuždirbo visiškai nieko. 2019 metais filme „Aferistės“ ji pasirodė visiškai už dyką. Lopes taip pat buvo ir filmo prodiuserė, kadangi buvo itin susidomėjusi jo pasakojama istorija. Ji taip pat norėjo parodyti, kad moterys irgi gali kurti gerus filmus, todėl kūrybinę komandą sudarė beveik vien moterys.

Džiulija Roberts – „Mistiška pica“

„Mistiška pica“ yra trečiasis filmas Džiulijos Roberts filmografijoje. Jis buvo išleistas dvejais metais anksčiau už legendinį filmą „Graži moteris“ (kuris jai irgi neuždirbo daug pinigų), o jame pasakojama apie trijų „Mistiškos picos“ kavinės padavėjų svajones ir gyvenimus. Už vaidmenį šioje romantinėje komedijoje Roberts gavo tik 50 tūkst. dolerių. Aktorei taip pat teko dėl vaidmens savo šviesius plaukus nusidažyti tamsiai.

Džimas Keris – „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“

Jei filme vaidina Džimas Keris, vadinasi žiūrėdami jį tikrai juoksitės ir ateinančias dvi valandas smagiai leisite laiką. Savo karjeros pradžioje šis žymus komikas uždirbdavo itin mažai. Pavyzdžiui, už filmą „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ jis uždirbo tik 350 tūkst. dolerių. Tačiau bilietų kasose filmas uždirbo krūvas pinigų, o Keris dėl to itin išpopuliarėjo. Todėl kituose savo projektuose, pavyzdžiui, „Bukas ir bukesnis“ bei „Prielipa“ jis uždirbo po 7 ir 20 mln. dolerių.

Dženifer Aniston – „Draugai“ (1 sezonas)

Dženifer Aniston ne kartą pateko į daugiausiai uždirbančių aktorių sąrašą. Ji netgi pateko į Pasaulio Gineso rekordų knygą už tai, kad už finalinę „Draugų“ seriją uždirbo milijoną. Tačiau filmuojant pirmąjį sezoną Aniston teuždirbo 22,500 tūkst. už seriją.

Opra Vinfri – „Purpurinė pieva“

Žymioj televizijos asmenybė Opra Vinfri Stiveno Spilbergo filme „Purpurinė pieva“ atliko Sofijos vaidmenį. Opra baiminosi, jog bus atleista, tačiau filmas pelnė jai Oksaro nominaciją Geriausio antraeilio aktoriaus kategorijoje bei uždirbo šiek tiek pinigų – tik 35 tūkst. dolerių.

Gal Gadot – „Nuostabiojo moteris“

Izraelio modelis Gal Gadot aktore dirba nuo 2009 metų, tačiau dauguma žmonių žino ją kaip „Nuostabiąją moterį“. Filmas uždirbo daugiau nei 800 mln. dolerių, tačiau Gadot už savo vaidmenį tegavo 300 tūkst. dolerių.

Kristoferis Evansas – „Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“

Menki atlyginimai filmuose apie super didvyrius nėra retas reiškinys. Krisas Evansas filme „Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“ uždirbo tiek pat, kiek Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“. Tikima, kad tokiuose projektuose prekinis ženklas svarbesnis už bet kurio aktoriaus veidą. Bet, žinoma, filmui sulaukus sėkmės, aktoriaus uždarbis pradėjo augti. Pavyzdžiui, už tą patį vaidmenį filme „Keršytojai. Pabaiga“, Evansas uždirbo 15 mln. dolerių.

Deizi Ridli – „Žvaigždžių karai: galia nubunda“

Deizi Ridli, įkūnijusi vieną pagrindinių filmo „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ veikėjų, irgi neuždirbo daug pinigų. Dirbant filme „Galia nubunda“ ji jau buvo suvaidinusi siaubo filme „Scrawl“ ir keliuose trumpametražiuose filmuose. Mes nežinome tikslios sumos, kurią ji uždirbo „Žvaigždžių karuose“, bet ši suma gali svyruoti nuo 100 iki 300 tūkstančių.

Džonas Bojega – „Žvaigždžių karai: galia nubunda“

Džonas Bojega, kuris kartu su Deizi Ridli dirbo trijuose „Žvaigždžių karų“ filmuose, už savo vaidmenį gavo tiek pat kiek ir Ridli. Tačiau Harisonas Fordas, dėl to, kad yra žymesnis ir labiau patyręs aktorius uždirbo maždaug nuo 10 iki 20 mln. dolerių.

Lindsay Lohan – „Kanjonai“

Lindsay Lohan 1990-ųjų pabaigoje ir per visus 2000-sius buvo itin didelė įžymybė ir atliko svarbius vaidmenis tokiose komedijose kaip „Spąstai tėvams“ ir „Naujokė“. Šie vaidmenys ją kaip reikiant išgarsino ir praturtino. Tačiau po keleto metų, jos karjera patyrė tikrą nuosmukį ir ji padarė pertrauką. 2013 metais Lohan pasirodė nepriklausomame filme „Kanjonai“ ir uždirbo tik 6 tūkst. dolerių. Tais pačiais metais ji už vieną sceną filme „Pats baisiausias filmas 5“ uždirbo 200 tūkst. dolerių.

Itanas Houkas – „Purgenas“

2013 metais aktorius sutiko suvaidinti mažo biudžeto siaubo filme „Purgenas“ beveik už dyką. Jis visa tai prisimena taip: „Jokio namelio ant ratų, jokio vairuotojo. Tik geras vaidmuo ir režisierius“. Filmas uždirbo kur kas daugiau, nei išleido kūrybai, todėl aktorius galiausiai vis tik gavo tai, ko nusipelnė.

Džonas Voitas – „Vidurnakčio kaubojus“

Džonas Voitas yra ne tik Andželinos Džoli tėvas, bet ir žinomas aktorius. 1969 metais jis buvo pasiruošęs už dyką pasirodyti filme „Vidurnakčio kaubojus“. Aktorius tikėjosi, kad filmas atskleis vaidybinius jo gebėjimus ir būtent tai ir nutiko. Už vaidmenį jis uždirbto tik 17 tūkst. dolerių, tačiau papildomai gavo ir šviesią ateitį.

Keisis Aflekas – „Mančesteris prie jūros“

Jaunesnysis Beno Afleko brolis už savo vaidmenį filme „Mančesteris prie jūros“ 2016 metais laimėjo Oskarą Geriausio aktoriaus kategorijoje. Už savo vaidmenį Aflekas gavo tik 400 tūkst. dolerių, tačiau filmas uždirbo 79 mln. dolerių ir sulaukė daugybės puikių atsiliepimų.

Kerė Vašington – „Skandalas“

Lengva pamanyti, kad Kerė Vašington už savo vaidmenį „Skandale“ uždirbo nemažus pinigus – už kiekvieną seriją ji gavo po 250 tūkst. dolerių, o už visą sezoną gaudavosi 4.5 mln. dolerių. Bet jos uždarbį palyginus su kolegų, jis nebeatrodo toks įspūdingas. Pavyzdžiui, aktorės seriale „Gilmoro merginos“ uždirbo po 750 tūkst. dolerių už seriją.

Taip pat skaitykite: 10 nuostolingų filmų, kurie ištiesų buvo labai geri

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: