Kadras iš filmo „Babe“

Nuoširdus pavyzdys, kaip gyvenimas atkartoja meną, – filmo „Babe“ aktorius Jamesas Cromwellas padedėjo išgelbėti paršiuką nuo paskerdimo. J. Cromwellas   bendradarbiauja su PETA gyvūnų teisių organizacija, kad paršelis, kuris iškrito iš sunkvežimio, vežusio jį penėti skerdimui, būtų perkeltas į gyvūnų prieglaudą „Indraloka Animal Sanctuary“.

PETA teigimu, prieš pat Velykų šventinį savaitgalį buvo išgelbėtas paršelis, kuris rastas „apdraskytas, sutrenktas ir aplipęs purvu“. Cromwellas virtualiai susipažino su paršeliu (žr. nuotrauką toliau) ir pavadino jį Babe (Mažyliu), prisimindamas savo filmus „Babe“ (1995 m.) ir „Babe: kiaulė mieste“ (1998 m.). Cromwellas šiuose filmuose vaidino ūkininką Arturą Hoggettą, kuris tampa to paties vardo našlaičio paršiuko tėvu.

„Filmuodamasis filme „Babe“ turėjau galimybę pamatyti ir patirti, kokios kiaulės yra protingos ir smalsios, filmas „Babe“ pakeitė mano gyvenimą ir mitybos būdą, todėl pasinaudojau galimybe išgelbėti šį tikrąjį Babe“, – pareiškime sakė Cromwellas. „Kiekviena kiaulė nusipelno ramiai ir laimingai gyventi prieglaudoje, pasirinkdama, kada šėlti, kur maitintis ir kaip leisti laiką, tačiau nedaugelis tai daro.“

„Mėsos pramonėje, kurioje kasmet paskerdžiama 129 milijonai kiaulių, joms kerpamos uodegos, replėmis išraunami dantys, patinai kastruojami ir visa tai daroma be nuskausminamųjų. Skerdykloje jos pakabinamos žemyn galva ir mirtinai nukraujinamos.“ – sako PETA.

Kadras iš James Cromwell ir Babe virtualaus susitikimo

Netrukus paršelis Babe bus perkeltas į „Indraloka Animal Sanctuary“ gyvūnų prieglaudą Pensilvanijoje, kur jis prisijungs prie daugelio kitų išgelbėtų gyvūnų, pavyzdžiui, alpakų, vištų ir karvių, esančių beveik 100 hektarų ploto prieglaudoje..

Abiejų „Babe“ filmų scenarijų parašė „Pašėlusio Makso“ režisierius George’as Milleris, kuris pats režisavo „Babe: Kiaulė mieste“. 1995 m. „Babe“ režisavo Chrisas Noonanas ir pelnė septynias „Oskaro“ nominacijas, įskaitant geriausio filmo nominaciją. Cromwellas buvo nominuotas už geriausią antraplanį vaidmenį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: