© Svetlanos Samochvalovos nuotr. / Kaunozinios.lt

Valstybės paramą nuo Covid-19 nukentėjusiam turizmo verslui individualių kelionių organizatorius „Aš keliauju“ verčia unikaliu sprendimu gaivinti ekskursijas Kaune ir Vilniuje – jau baigiamas testuoti ir gruodį vartotojams taps prieinamas pirmasis Lietuvoje išmanus individualių ekskursijų audio gidas. Išmaniesiems telefonams pritaikytą programėlę GUIDE 24/7 su paruoštais maršrutais, žemėlapiais ir žymių žmonių liudijimais bus galima parsisiųsti bei naudotis individualiose ekskursijose po Kauną ir Vilnių.

Pandemija pagreitino audio gido sukūrimą

Idėją maršrutus lydinčią informaciją perkelti į elektroninę erdvę brandinome jau seniai, rengdami maršrutus individualiai keliaujantiems turistams po Europos šalis. Pandemija paskatino veikti greitai. Esame finišo tiesiojoje sukurdami naują galimybę turistams – individualių ekskursijų ir maršrutų audio gidą „Guide 24/7“, kuris leis saugiai bei įdomiai keliauti po įžymiausias Lietuvos sostinės ir istorinės laikinosios sostinės vietas. Maršrutus pritaikėme keliaujantiems po vieną, su draugais ar su šeimos nariais“, – sako „Aš keliauju“ vadovė Inesa Daujotienė.

© Svetlanos Samochvalovos nuotr. / Kaunozinios.lt

Pasak I. Daujotienės, naudojant išmanųjį gidą, galima lengvai išlaikyti socialinę distanciją, išvengti žmonių grupių, turistinių autobusų ar kitų galimų žmonių susibūrimo vietų. Audio gidai po Lietuvos miestus kainuos iki 15 eurų.

Orientuojamės į aktyvų keliautoją, kuris yra savarankiškas, nemėgsta keliauti su grupe. Keturiolika metų planuodami individualias keliones užsienyje pastebėjome, kad žmonės nenori gaišti laiko, ieškoti informacijos ką pamatyti ir nori keliauti jau iš anksto paruoštu maršrutu. Atsižvelgdami į tai, įtraukiame kuo įvairesnius lankytinus objektus, kurie siejasi su tam tikromis istorijomis. Atsižvelgdami į sukauptą patirtį, parengėme audio gidus pėsčiomis po Kauną ir Vilnių, sudėjome ir sujungėme unikalias ir išieškotas istorijas, kurių ekskursijų dalyviai greitai neras atviruose interneto šaltiniuose“, – sako I. Daujotienė.

© Svetlanos Samochvalovos nuotr. / Kaunozinios.lt

Pasak I. Daujotienės, audio gidas „Guide 24/7“ šiuo metu yra vienintelė rinkoje programėlė, siūlanti maršrutus lietuvių kalba po Lietuvos miestus ir užsienio šalis. „Rinkoje yra panašių programėlių apie Lietuvos kurortus, tačiau tai daugiau informacinio pobūdžio audio gidai. Skirtingai nuo jų, mūsų audio ekskursijos skiriasi tuo, kad tai yra pasakojimai, jautriai ir vaizdingai pateiktos istorijos“, – sako I. Daujotienė.

Pagelbės mokytojams, įmonėms, draugams ir šeimoms

Pasak. I. Daujotienės, išmanus audiogidas galėtų labai padėti Lietuvos mokytojams, organizuojantiems mokiniams ekskursijas po Vilnių ir Kauną. „Manome, kad naudotis programėle patiks jauniems žmonėms – numatyti objektai surandami geolokacijos principu, taip pat virtualioje realybėje galima matyti kitus aplinkui esančius lankytinus objektus. Ekskursija bus ir kaip tam tikras žaidimas, ir galimybė įgauti nenuobodžiai pateiktų istorinių žinių, susipažinti su iškiliomis Lietuvos istorinėmis asmenybėmis“, – sako I. Daujotienė.

© Svetlanos Samochvalovos nuotr. / Kaunozinios.lt

Pasak „Aš keliauju“ vadovės, išmanus audio gidas ateityje turėtų tapti geru pasirinkimu iš kitų miestų atvykstantiems žmonėms, norintiems prasmingai praleisti laiką Kaune ar Vilniuje, taip pat šeimoms, draugams, ar įmonėms, ieškančioms naujų įsitraukimo formų savo darbuotojams.

Keturiolika metų veikiantis individualių kelionių organizatorius “Aš keliauju” organizuoja poilsines, pažintines bei verslo keliones į daugelį pasaulio šalių.

Išmanaus gido projektas įgyvendintas pagal Lietuvos ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo plano priemonę „Turizmo inovacijos”.

Užsakymo Nr. KMC200167

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: