Monika Linkytė / ELTA Tomo Vinicko nuotr.

Eurovizijai praėjus, o vasarai artėjant, Monikos laukia ne vienas pasirodymas. Birželio 1 dieną ji kvies savo gerbėjus į koncertą vasaros terasoje, o kiek vėliau rugpjūčio 8 diena lauks didžiausias vasaros koncertas Lukiškių kalėjime. Monika savo Instagram paskyroje pasidalino įrašu: „žmonės manęs prašo kalbėti, bet aš tik noriu dainuoti..“ kviesdama gerbėjus pasiklausyti jos muzikos gyvai.

Monika Linkytė kilusi iš Šilutės, yra gerai žinoma dėl savo stipraus balso ir kuriamos muzikos. Vaikystėje Monika norėjo būti šokėja, bet pianino pamokose susidūrusi su muzika panoro siekti dainininkės karjeros, tačiau ne iš karto atrado savo kelią į muzikos pasaulį. Lietuvoje ji mokėsi VU Medicinos fakultete, visuomenės sveikatos bakalauro programoje, baigė tris semestrus ir šias studijas metė. Vėliau, 2014–2016 metais VU Teisės fakultete studijavo teisę, o tik 2016 metais įstojo į BIMM institute, Londone, kur studijavo muzikos kūrybos studijas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika Linkyte (@monikalinkyte)

Karjera

Monika visuomet buvo veikli nuo 14 metų dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose. Visur lydi sėkmė, jos pasirodymai įvertinti prizinėmis vietomis, diplomais, specialiaisiais prizais. Moniką pažįsta televizijos žiūrovai, ji – „Dainų dainelės“ laureatė, „Mažųjų žvaigždžių ringo“ finalo nugalėtoja, „Vaikų Eurovizijos 2007“ trečiosios vietos laimėtoja ir daugelio kitų tarptautinių konkursų nugalėtoja. 2011 metais ji dalyvavo „Lietuvos Talentuose“,  o 2014 – tais atstovavo Lietuvai konkurse „New Wave“, Jūrmaloje su daina „Tonight“, jame pelnė 4 vietą, tais pačiais metais varžėsi ir „Lietuvos balso“ antrajame sezone ir užėmė antrąją vietą.

Monika Linkytė / ELTA Tomo Vinicko nuotr.

 

2015 m. rugsėjį išleido debiutinį albumą „Walk With Me“, kuris išreklamuotas Eurovizinės dainos ir bene populiariausio atlikėjos singlo „Po dangum“, kurią jai sukūrė Jazzu ir Leon Samov.  Ši daina ir albumas tapo platininiais. Tų metų M.A.M.A. apdovanojimuose atlikėjai buvo įteikti metų albumo už „Walk with Me “, metų dainos už „Po dangum“ ir metų atlikėjos apdovanojimai. Sekančiais metais Monika M.A.M.A. apdovanojimuose dar kartą buvo nominuota metų atlikėjos apdovanojimui. 2020 metais dalyvavo Lrt projekte „Šok su žvaigžde“, šoko poroje su Rolandu Beržiniu ir deja iškrito iš projekto aštuntoje laidoje.

Varžytis mėgstanti atlikėja nepraleido progų sudalyvauti ir Lietuvai labai svarbiose „Pabandom iš naujo“ atrankose į Euroviziją. 2010–2015 metais ji dalyvavo nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose,  2015 metais jai pavyko ir su Vaidu Baumila laimėjusi LRT atranką, atlikėja gavo teisę atstovauti šaliai tų metų  „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris vyko Vienoje. Ten duetas su daina „This Time“ pateko į finalą, kuriame užėmė 18-ą vietą.

Monika Linkytė  2018 metais Lietuvoje turėjo turą pavadinimu „Savo pasaulį kurti“ su įspūdingu „London Community Gospel Choir“. Prestižinėse „Grammy“, „Brit Awards“, „X Faktoriaus“ scenose ir soliniuose koncertuose su atlikėjais-legendomis tokiomis, kaip Madonna, Kylie Minougue, Stingu, Paulu McCartney, Tina Turner, Sam Smith, „The Stereophonics“ ir daugybe kitų visame pasaulyje vertinamų atlikėjų koncertavę svečiai iš Londono ir Lietuvoje buvo labai šiltai priimti. Koncertuose klausytojai mėgavosi trijų dalių programa, kuriose girdėjo atmintinai žinomomis Monikos dainas ir naujausius įrašus iš tų metų Londone kuto antrojo Monikos Linkytės albumo.

Garsus britų atlikėjas Tom Odell, kūrinio „Another Love“ autorius, 2019 metais rengdamas savo koncertą Lietuvoje, paskelbė, kad Monika Linkytė pradės jo koncertą. Šis atlikėjas, taip pat, studijavo Britų ir Airių modernios muzikos institute ir kaip Monika yra minėjusi, jis buvo vienas iš tų atlikėjų, kodėl ji pasirinko būtent šį universitetą.

2021 metais Lietuvoje įvedus karantiną ir muzikos pasauliui trumpam sustojus atlikėja padarė pertrauką nuo muzikinės karjeros ir kartu su dviem draugais išvyko į Nepalą kur padėjo vaikams mokytis. Kaip pati teigia, išvykti savanoriauti svajojo nuo mažens, todėl labai džiaugėsi pagaliau įgyvendinusi šią svajonę.

Nors su Leon Samov atlikėja yra bendradarbiavusi ir anksčiau, 2022 metų lapkritį Monika su muzikos prodiuseriu per labai trumą laiką išleido net du singlus „Dūšia“ ir „Sakai man lyk“ ir tais metais surengė naujametinį koncertą.

Monika Linkytė / ELTA Tomo Vinicko nuotr.

Eurovizija

Turbūt svarbiausias Monikos karjeros pasirodymas vyko šių metų Eurovizijoje, kurioje atlikėja dalyvavo su daina „Stay“, pasirodė labai puikiai ir finale užėmė 11-tąją vietą. Nors po „Pabandom iš naujo“ atrankos į Eurovizija Lietuvoje Monika sulaukė negatyvių žiūrovų reakcijų socialiniuose tinkluose, kadangi jie pirmąją vietą skyrė Rūtai Mur, Monika įrodė, kad jos pasirodymas labai tiko ir patiko tiek Eurovizijos žiūrovams, tiek komisijai. Grįžusi po Eurovizijos Laisvės TV laidoje „Laikykitės ten“ atlikėja pasakojo, kad dainą, kurią atliko, jai padėjo parašyti kūrėjas Chris Noah, su kurio pagalba Rygos studijoje ją parašė per vieną vakarą. O pati idėją parašyti dainą su lietuvių liaudies motyvais, buvo gimusi dar ankščiau, kai Monika studijavo Londone ir ji nusprendė panaudoti šią idėja Eurovizijos pasirodymui.

Atlikėja laidoje, taip pat, pasidalino patirtimi Eurovizijoje. Papasakojo, kaip dieną prieš finalą prarado balsą, dėl ko teko ir ligoninėje apsilankyti. O dėl jos suknelės pakeitimo kilusi drama, kaip pati interviu sakė: „Pralenkiau Siegel skyrybas“. Lygindama šios Eurovizijos patirtį su 2015 metų Eurovizija, Monika teigia, kad šis kartas visai kitoks, nes ji pati labai pasikeitė, bet didžiausias skirtumas tas, kad šį kartą ji tiesiog norėjo pasimėgauti naujomis užsimezgusiomis draugystėmis, tiek su savo komanda, tiek su Liverpulyje sutiktais žmonėmis. Interviu metu Andriui Tapinui paklausus ar planuoja dar karta dalyvauti Eurovizijos atrankoje, Monika atsakė, kad tokios galimybės neatmeta, taigi gali būti, kad Eurovizijos scenoje ją dar pamatysime.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: