Oprah Winfrey laidos kadras.

Princas Harry padavė įmonę „Mirror Group Newspapers“ į teismą. Jo advokatai teigia, kad paparaciai jį persekioja, taip pat, buvo įsilaužta į Harrio telefoną, neteisėtai renkama ir platinama informacija. Kova bus ilga, tačiau princas pasiryžo padėti tašką, nors ir rizikuoja pats patekti į dar vieną didžiulį skandalą.

„Daily Mirror“ yra parašę ne vieną straipsnį apie asmeninį Harrio gyvenimą ir panašu, kad šį karta buvo peržengtos visos ribos, nes princas teigia, jog buvo įsilaužtą į jo telefoną ir neteisėtai renkama ir naudojama jo asmeninė informacija. Harry teigia, kad tokie persekiojimai tęsiasi nuo jo mamos, princesės Dianos mirties. Vis pasirodantys straipsniai apie princo asmeninį gyvenimą, jo teigimu, verčia jį gyventi paranojoje ar nėra stebimas ar persekiojimas, taip pat, yra pakenkę jo romantiniams santykiams. Mirror Group Newspapers (MGN) į teismą dėl tų pačių kaltinimų keliaus jau ne pirmą kartą. Kaip šios kompanijos atstovai teigia, visą skelbiamą informaciją apie princą yra gavę iš teisėtų šaltinių ir visus kaltinimus neigia. Tokia byla nėra pirma ir princui, nes po 2020 metų persikraustymo gyventi į Jungtines Valstijas, jis jau buvo iškėlęs bylą kitai britų laikraščių grupei.

Tačiau duodamas parodymus teisme Harry labai rizikuoja, kadangi liudijant teisme, jam bus užduodami atvirumo reikalaujantys, nepatogūs, visai nepanašūs į karališkų interviu metu užduodamus, klausimai. Tikėtina, kad princas Harry susidurs su išsamiais klausimais apie labai asmeniškas naujienas, kurios, jo teigimu, buvo gautos neteisėtais būdais – kaltinimui, kurį laikraščių grupė ginčija. Tai gali būti klausimai apie praėjusius jo santykius, mamą Diana, jo žmoną Meghan ir jo gyvenimą, augant karališkoje šeimoje.

Harrry jau seniai norėjo iškelti ieškinį prieš bulvarinę spaudą, tačiau jo tėvas, Karalius Charlesas bandė neleisti princui imtis teisinių veiksmų prieš laikraščius. Harry buvo „iššauktas į Bekingemo rūmus“ ir jam buvo liepta nutraukti bylas dėl poveikio šeimai ir jos reputacijai.

Karališkoji apžvalgininkė Pauline Maclaran mano, kad tokia pozicija gali padidinti princo Harry populiarumą, ypač tarp jaunimo. Užuot apkaltindama princą privilegijuotumu ar teisėmis, ji šioje teismo byloje sako, kad „jis bus vertinamas kaip nepalankus žaidėjas, ir tai yra gera padėtis“. „Daugelis jaunų žmonių laikys jį gana didvyriška figūra, kovojančia su isteblišmentu. Ilgainiui tai gali būti naudinga Hariui, nors vyresnės kartos žmonėms tai suprasti bus keblumų.“ – sako profesorė Maclaran.

Princas Harry dėl šio savo pasirinkimo įeis į istoriją, kadangi matyti karališkos giminės atstovus liudininkų pozicijoje yra labai neįprasta. Paskutinis vyresnis karališkasis asmuo, davęs parodymus tokiu būdu, buvo Edvardas VII, kaip Velso princas, kuris XIX amžiuje pasirodė dviejose bylose – viena kartą ginče dėl sukčiavimo kortomis, o kitą – skyrybų byloje. Taip pat, 2002 metais princesė Anne stojo prieš teismą ir prisipažino kalta po to, kai jos šunys įkando dviem vaikams. Tačiau tai buvo labai trumpi ir skirtingi karališkosios šeimos narių pasirodymai teisme.

Nors teismo procesas jau prasidėjęs ir Harry turėjo liudyti pirmadienį, birželio 5 dieną, princas jame pasirodyti ir liudyti atvyko tik antradienį, birželio 6 dieną, nes dėl dukros gimtadienio negalėjo į Jungtinę karalystę atvykti ankščiau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: