Serialo "Alice in Borderland" kadras

,,Alice in Borderland“ – tai 2020 metų japonų serialas, kurį režisavo Akira Morii. Šis trileris perpintas drama, moksline fantastika ir nukeliantis mus į paralelų tuščią Tokijo miestą, kuriame pagrindinių veikėjų laukia žaidimai, nulemiantys jų gyvybės ar mirties klausimą. Serialas prikausto savo nenuspėjama baigtimi – kiekviena serialo serija pristato naująjį žaidimą, kurį teks sužaisti pagrindiniams veikėjams, tad kiekvienos serijos laukimas suintriguoja – kokius išbandymus serialo kūrėjai paruošė mūsų fantazijoms patenkinti.

Jau pirmoje serijoje pristatomi trys draugai, mūsų serialo pagrindiniai veikėjai, ir parodoma kiekvieno iš jų kasdienybė – taip kūrėjai leidžia susipažinti bei galbūt susitapatinti su jais. Arisu (vaid. Kento Yamazaki) yra kompiuterinių žaidimų mėgėjas, savo dienas leidžiantis virtualiuose žaidimų pasauliuose. Gyvenantis su broliu ir tėčiu bei vis dar išgyvenantis mamos netektį, Arisu yra engiamas ir nuolatos priekaištų sulaukiantis sūnus, kuris turėtų lygiuotis į savo brolį, kadangi pastarasis turi darbą ir puikiai kyla karjeros laiptais.

Jo draugas Karube (vaid. Keita Machida) dirba bare, tačiau yra atleidžiamas savo vadovo, kadangi darbo metu pabučiavo barmenę, o tuo tarpu Chota (vaid. Yûki Morinaga) dirba nuobodų darbą biure. Pirmajame epizode draugų susitikimas mieste nuveda prie šėlionių, taip pritraukiant policininkų dėmesį. Trims draugams tenka slėptis viešajame tualete, iš kurio išėjus juos pasitinka visiškai tuščias Tokijo miestas, kuris dar prieš kelias minutes ūžė mašinų ir žmonių skambesyje. Būtent nuo šios akimirkos prasideda keisti dalykai, nuvedantys mūsų veikėjus tiesiai į nuotykių gniaužtus.

Turbūt kiekvienam šio serialo pavadinimas – ,,Alice in Borderland“ (liet. Alisa pasienyje), asocijuojasi su visiems gerai žinoma pasaka ,,Alice in Wonderland“ (liet. Alisa stebuklų šalyje). Nors šiam panašumui oficialių paaiškinimų nėra, tačiau žiūrovai pastebi tam tikras detales ir bando sudėlioti šio pavadinimo dėlionę. Aiškiausias dalykas, kurį galima pastebėti, tai pagrindinio veikėjo vardas, kadangi Arisu yra japoniškas Alice vardo vertimas. Taip pat pastebima ir kitų panašumų tarp šio serialo ir pasakos. Pavyzdžiui kitos serialo veikėjos vardas – Usagi, kuris japonų kalboje reiškia triušį – vieną iš pagrindinių pasakos veikėjų.

Taip pat kitos veikėjos slapyvardis buvo ,,Širdžių karalienė“, o Takeru veikėjas turėjo ,,Skrybėlininko“ pravardę, kurią pasakoje galima prilyginti su ,,Pamišusio skrybėlininko“ personažu. Tikriausiai dar galime rasti ne vieną asociaciją tarp šio serialo ir pasakos, tad galime manyti, jog šio serialo režisierių tikrai įkvėpė vaikiška pasaka. Kas gali žinoti, gal tai jo mėgstamiausias vaikiškos literatūros kūrinys.

Visgi šis serialas susidomėjimo sulaukė tik po ,,Squid Game“ (liet. Kalmaro žaidimas) serialo išleidimo 2021 metais, kuris tapo bene vienas iš populiariausių serialų tuo metu. Internetas mirgėjo nuo žiūrovų atsiliepimų, kuriamų memų, virtualių ir net realaus formato žaidimų, kurie leistų gerbėjams įsikūnyti į pagrindinius ,,Squid Game“ serialo veikėjus. Kadangi serialas turėjo tik vieną sezoną, kurį sudarė 9 serijos, trunkančios vidutiniškai 1 valandą, žiūrovai, gavę adrenalino gūsį, suskubo ieškoti panašaus tipažo serialų. Taip buvo atrastas vieneriais metais anksčiau išleistas serialas ,,Alice in Borderland“. Šiuos serialus jungia panašus scenarijus – tam, kad veikėjai išgyventų, privalo sėkmingai sužaisi žaidimą ar įveikti užduotį.

Jeigu po ,,Squid Game“ serialo esate sužavėti ir ieškantys kažko panašaus ir įtraukiančio – siūlome peržiūrėti ,,Alice in Borderland“. Kol kas šis serialas turi tik vieną sezoną, kurį sudaro 8 serijos, vidutiniškai trunkančios 40-50 min., todėl kaip ir ,,Squid Game“, šį serialą ganėtinai greitai peržiūrėsite, o jo pabaiga pateiks užuominą apie antrąjį šio serialo sezoną. ,,Alice in Borderland“ antrasis sezonas ,,Netflix“ platformoje žiūrovų ekranus turėtų pasiekti jau šių metų gruodžio mėnesį. Laikas iki antrojo sezono išleidimo tirpsta, tad pats metas įjungti ekranus ir pasinerti į Arisu ir jo draugų nuotykius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: