Pexels.com iliustracija

Twitter – vienas iš labiausiai žinomų socialinių tinklų pasaulyje. Nuolat besiplečiantis ir evoliucionuojantis, jis tapo svarbia platforma, kurioje žmonės dalinasi nuomonėmis, naujienomis ir bendrauja su kitais vartotojais. Tačiau kartu su savo populiarumu ,,Twitter” patiria rimtas problemas, kurios kelia iššūkius tiek patiems tinklo vartotojams, tiek ir kompanijai. Muzikos leidėjai trečiadienį padavė į teismą ,,Twitter” dėl daugiau nei 250 milijonų dolerių ieškinio, dėl įtariamo autorinių teisių pažeidimo.

Ieškinyje teigiama, kad daugelį metų socialinis tinklapis ,,Twitter” leido savo platformos vartotojams dalintis autorinių teisių saugomomis dainomis be licencijos. Teigiama, kad netinkamas ,,Twitter” elgesys tik pablogėjo nuo tada, kai Elonas Muskas praėjusį rudenį nupirko įmonę už 44 milijardus dolerių ir sumažino darbuotojų skaičių.

Tariamai ,,Twitter” vartotojams buvo leidžiama dalintis autorių teisių saugomomis dainomis, taip pat dainos buvo naudojamos ir įvairioms reklamoms, teigia ,,National” muzikos leidėjų asociacija, kurios nariai apima ,,Universal”, ,,Sony” ir ,,Warner Music Group”.

Skunde cituojama daugiau kaip 1700 dainų, kurių autorių teisės yra tariamai pažeistos Twitterio, įskaitant tokius hitus kaip Mariah Carey ,,All I Want For Christmas Is You”, ,,Outkast”, ,,Yey Ya!”.

,,Vaizdo įrašų su muzika, įskaitant Publishers muzikinių kūrinių kopijas, prieinamumas skatina ,,Twitter” finansinius interesus tiek dėl to, kad skatina vartotojų įsitraukimą, taigi ir reklamos pajamas, tiek dėl to, kad ,,Twitter” nemoka mokesčių už muzikos kūrinių licenciją” – teigiama skunde.

Taip pat skunde teigiama, kad šie pareiškimai ,,daro spaudimą ,,Twitter” darbuotojams, įskaitant pasitikėjimo ir saugos komandos narius, klausimais, susijusiais su autorių teisėmis ir pažeidimais”.

Muzikos pramonės ieškinys padidina ir taip didelę teisinę riziką, su kuria susiduria socialinis tinklas ,,Twitter”, kurį šiuo metu JAV vyriausybė tiria dėl galimų privatumo ir saugumo susitarimų su Federaline prekybos komisija pažeidimų. Ieškinys buvo pateiktas JAV Tenesio vidurio apygardos teismui.

Šis socialinis tinklas pastaruoju metu susiduria ir su kitomis įvairiomis problemomis, tokiomis kaip: nesantaika ir vartotojų konfliktai. Dėl platformos atviro pobūdžio ir riboto teksto simbolių skaičiaus, dažnai sunku suderinti ir išreikšti sudėtingas temas arba nuomones be provokacijų arba netolerancijos. Tai dažnai veda prie karštų diskusijų, konfliktų ir internetinio priekabiavimo.

Taip pat susiduriama su iššūkiu dėl nekontroliuojamo vartotojų elgesio. Nors yra taisyklės ir gairės dėl tinkamo elgesio, yra daug atvejų, kai vartotojai skelbia žalingą arba neteisingą informaciją, šmeižia arba grasina kitiems vartotojams. Toks nekontroliuojamas elgesys gali sukelti emocinį stresą ir kenkti bendruomenei.

,,Twitter” yra labai sparčiai judanti platforma, kurioje gali greitai ir plačiai plisti klaidinga ar kenksminga informacija. Ne retai vartotojai yra apgaudinėjami, įtikinami ar manipuliuojami per melagingus pranešimus, klastotus profilius arba dezinformacijos kompanijas. Toks turinys gali turėti rimtų padarinių visuomenei, politikai ir viešajai nuomonei.

,,Twitter” yra suinteresuotas spręsti visas iškilusias problemas ir padaryti platformą saugesnę ir konstruktyvesnę visiems vartotojams bei pašalinti visas gresiančias problemas ir tinkamai atsakyti už savo neteisėtus veiksmus.

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: