Filmo "Top Gun: Maverick" plakatas

Bėgant metams Tomo Kruzo reputacija svyravo nuo herojaus iki piktadario. Sulaukus beveik 60-ties metų, galima būtų įsivaizduoti, kad jis praktiškai pabaigė savo karjerą. Tačiau toks įsivaizdavimas visiškai neatitinka realybės. Jaunatviškai atrodantis puikiai pasirodo 170 mln. dolerių vertės veiksmo filme, kuris atidarymo savaitgalį sumušė JAV rekordus.

Filme „Top Gun: Maverick“ Tomas Kruzas dar kartą grįžta į kapitono Pyto Mičelo, „Mavericko“, vaidmenį, kuris kariniame jūrų laivyne rado savo nišą kaip pilotas – bandytojas, peržengdamas naujų orlaivių valdymo ribas. Kai jo draugas ir buvęs varžovas admirolas Tomas Kazanskis (Kazansky) (aktorius: Val‘as Kilmeris) paskiria Maverick‘ą apmokyti naują „Asų“ (Top Gun) absolventų grupę itin rizikingai misijai, o pats tuo tarpu turi grįžti į Miramarą. Tačiau sužinojęs, kad klasėje yra leitenantas Bredlis „Roosteris“ Bredšo (aktorius: Mailsas Teleris), velionio geriausio Maveriko draugo sūnus, jis turi rasti būdą, kaip išspręsti praeitįies konfliktą – vardan Rūsterio ateities.

Originalus „Top Gun“ buvo išleistas 1986 m., o tęsinio kūrėjai giliai pasinėrė į nostalgiją, atnaujindami naikintuvus ir įgulą, tačiau surindami visas žiūrovams patikusias detales iš originalo. Čia yra viskas, nuo įaštrių žodžių,įtampos ekrane iki akrobatinių naikintuvų trikų bei stulbinančiai gerų, fotogeniškų kadrų: aptempti balti marškinėliai, aviatoriaus akiniai ir kt. Dėl viso to ir jaudulio stebint F-18 kovą dėl neįvardytos priešo teritorijos, „Top Gun: Maverick“ atidarymo savaitgalį JAV kasose pasiekė 160 mln. dolerių.

Komikas ir aktorius bei laidų vedėjas Džeimsas Kordenas išgyveno „Top Gun: Maverick“ patirtį pilnai, kai Tomas Kruzas apsilankė jo laidoje.

Dar 2018 metais aktorius suplanavo su Džeimsu paskraidyti parašiutu ir tai įgyvendino, tačiau šį kartą jis skraidino jį senoviniu naikintuvu ir moderniu karo lėktuvu.

Aš pakilsiu 75 metų lėktuvu su žmogumi, kuris nėra pilotas? Taip, tai skamba kaip gera idėja“, – sako Kordenas prieš bėgdamas priešinga kryptimi.

Kruzas patikino „The Late Late show“ vedėją, kad jis yra ne tik aktorius, bet ir pilotas, į ką Kordenas atsakė su juoką keliančiu pavyzdžiu: „Su visa pagarba, vaidinote advokatą filme „Keletas gerų vyrų“, nenorėčiau, kad atstovautumėte man teisme“.

Skrendant ir šmaikštaujant, Kordenas nustojo prašyti interneto slaptažodžio; galiausiai iškėlė plakatą su užrašu „padėkite man“ ir toliau juokėsi per ašaras iš baimės kartu su kraują stingdančiais riksmais. Tuo metu aktorius tik šypsojosi, nes buvo savo stichijoje, kurioje žaidė su Kordeno baimėmis pasiimdamas jį į kovą su kaimyniniu lėktuvu skrendant tiesiai virš kalnų ir staigiai nukrentant 90 laipsnių kampu žemyn.

Faktas, kad tokia jūsų idėja apie smagią dieną, tiesiog parodo, kokie mes skirtingi esame žmonės“, – sako susižavėjęs Kordenas.

Kartu lipant iš lėktuvo ir gryžus į stovyklą, Kruzas atskleidė, kad diena dar nesibaigė. Jie ruošis antrajam skrydžiui taip, kaip tai daro bet kurie didelio intensyvumo naikintuvų pilotai: sulėtinto tinklinio žaidimui ir serenadai.

Filmo “Top Gun: Maverick” kadras

Filmas galimai pažeidė autorines teises

Vienas garsiausių filmų gamintojų „Paramount Pictures“ paduotas į teismą dėl autorinių teisių pažeidimo.

Šeima tvirtina, kad studija neturėjo teisių į 1983 m. Ehud‘o Janoi (Yanoy) istoriją „Top Gun“, kai praėjusį mėnesį išleido tęsinį „Top Gun: Maverick“ ir taip jas pažeidė. Dar 2018 m. sausį šeima buvo išsiuntusi pranešimą „Paramount Pictures“ kompanijai, pranešti, kad 2020 m. sausio mėn. susigrąžins autorių teises, remiantis Los Andželo federaliniam teismui pateiktu skundu. O filmas buvo pradėtas filmuoti dar 2018 m. gegužės mėn. Remiantis ieškiniu, „Paramount Pictures“ „Top Gun“ franšizė nebūtų egzistavusi be Ehud‘o „literatūrinių pastangų ir įtaigios prozos bei pasakojimo“.

Paramount Pictures“ teigia, kad ieškinys buvo „be pagrindo“, ir pažadėjo jį nuginčyti.

Ieškinyje, kurį pateikė Los Andželo federaliniam teismui Šioš ir Juval Janoi, Ehud‘o našlė ir sūnus, teigiama, kad „Paramount Pictures“ kompanijai nepavyko atgauti teisių į Ehud‘o žurnalistinį straipsnį po to, kai jis buvo nutrauktas pagal JAV autorių teisių įstatymą. Ieškinyje prašoma atlyginti nenustatytą žalą, įskaitant tam tikrą pelną iš „Maverick“, ir užblokuoti studiją nuo filmo ar tolesnių tęsinių platinimo.

Nors „Paramount Pictures“ nori apsimesti kitaip; jie sukūrė „Top Gun“ tęsinį, kai yra praradę autorines teises“, – teigė Janoi atstovaujantis advokatas Markas Toberofas (Marc Toberoff), kuris specializuojasi ginčuose dėl autorinių teisių. Šiuo metu jis atstovauja keliems komiksų paveldėtojams, norintiems panaikinti visas Disnėjaus teises į „Marvel“ personažus ir originalų „Penktadienio 13-osios“ scenarijaus autorių, kuris yra įsitraukęs į ginčytiną mūšį dėl to, kam priklauso personažas Džeisonas Vūrhysas (Jason Voorhees).

Juosta „Maverick“ iš pradžių buvo numatyta išleisti 2019 m., tačiau buvo atidėtas iki 2020 metų. Tada dėl koronaviruso pandemijos jis buvo vėl kelis kartus atidėtas. Neaišku, kada „Paramount Pictures“ oficialiai baigė filmą, tačiau šis laikas greičiausiai bus svarbus, kai prasidės byla dėl autorinių teisių.

Kompleksai dėl ūgio filmavimo metu

Tomas Kruzas, sulaukęs didžiulio teigiamo atgarsio už savo stulbinantį pasirodymą filme „Top Gun: Maverick“, iš gerbėjų gauna labai daug komplimentų dėl labai paprasto dalyko: gerbėjai giria aktorių už tai, kad karštai atskleistame filme jis pašalino savo įprotį naudoti „priverstinę perspektyvą“.

Holivudo A sąrašo aktorius paprastai matomas ekrane atrodo šiek tiek aukštesnis nei jo tikrasis ūgis.

Tačiau erelio akis turintys gerbėjai liko sužavėti pamatę, kad aktorius pagaliau susitaikė su savo 1.70m ūgįiu ir nenaudojo vaizdinių efektų, kad prilygintų savo ūgį su bendraaktorių ūgiu.

Kova dėl milijardo

Pasauliniu mastu jau peržengęs pusės milijardo ribą. „Top Gun: Maverick“ ketina įveikti MCU „Doctor Strange In The Multiverse Of Madness“ ir tapti daugiausiai uždirbusiu metų filmu. Dėl kvapą gniaužiančių oro kovų ir paprasto bei linksmo siužeto, nenuostabu, kad tie, kurie jau įžengė pro kino teatro duris, rekomenduoja jį kitiems.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: