Pixbay.com archyvo nuotr.

Itin ryškios kraujagyslės veido srityje sukelia nemažą diskomfortą bet kam. Tačiau, gydytojai – dermatologai siūlo labai paprastą ir iš esmės nebrangų gydymo metodą. Kapiliarų šalinimas dabar atliekamas gana paprastai – naudojant lazerines technologijas. Lazerių pagalba gali būti pašalinami įvairiausi odos dariniai, o svarbiausia tai, kad procedūros kaina tikrai yra prieinama kiekvienam.

Odos darinių šalinimo efektyvumą lemia procedūrų skaičius

Gydytojai – dermatologai nurodo, kad klaidinga manyti, jog vienos procedūros dėka bus pašalinami norimi odos dariniai. Dar prieš procedūrą specialistas įvertins paciento odos būklę ir informuos kiek galbūt prireiks seansų. Dažniausiai kapiliarų šalinimui užtenka vienos lazerinės procedūros, tačiau būtina įvertinti faktą, kad vieniems pacientams šios kraujagyslės išryškėja labiau, o kitiems gerokai mažiau. Tad, iš dalies gydymo efektyvumą lemia odos darinio dydis.

Kaip bebūtų, specialistai nurodo, kad kapiliarus įprastai galima visiškai pašalinant pasitelkiant iki trijų seansų. Tai reiškia, kad per tris seansus turėtų visiškai pasinaikinti tos estetiką darkančios kraujagyslės.

Taip pat gydytojai primena, kad kai kurios kraujagyslės visiškai gali ir nepasinaikinti. Tačiau, naudojant lazerines technologijas, gali būti sumažinamas jų ryškumas. Viską įvertins specialistas ir iš anksto informuos kokių rezultatų galima tikėtis.

Lazeriais šalinamos ne tik mažiausios kraujagyslės

Kapiliarai yra kraujagyslės, kurios įprastai susidaro odos paviršiuje. Vienos yra ryškesnės, o kitos gerokai smulkesnės. Bet, gydytojai informuoja, kad naudojant lazerius, galima pašalinti ir kito tipo odos darinius.

Lazerinėmis technologijomis dabar gali būti šalinami randai, strijos, apgamai, angiomos ir t.t. Tiesa, nuo odos darinio tipo priklauso ir procedūros kaina. Supraskite, kad vieni dariniai pašalinami naudojant daugiau seansų, o kiti gali būti pašalinami net ir pirmo apsilankymo metu. Pavyzdžiui, strijų šalinimui gali prireikti net kelių mėnesių, o angiomos įprastai pašalinamos per pirmą apsilankymą.

Norint turėti gražią odą be jokių diskomfortą sukeliančių darinių, galima procedūrą kombinuoti. Tai reiškia, kad vieno apsilankymo metu gali būti šalinami ne tik kapiliarai, bet ir randai. Žinoma, nuo to kaina turėtų tik pakilti. Bet, pravartu žinoti, kad kai kurie odos dariniai negali būti šalinami lazeriais.

Prieš atlikdamas procedūrą, dermatologas pirmiausia apžiūrės jūsų odą ir įvertins odos darinių dydį bei kitus niuansus. Turėkite galvoje, kad kombinuojant gydymą, kuomet vieno seanso metu šalinami kapiliarai ir apgamai, gali būti siūlomi papildomi tyrimai. Taip nutinka tuomet, kai gydytojas įtaria, jog apgamas yra atsiradęs ne šiaip sau. Tokiais atvejais, siūloma atlikti papildomus tyrimus, kurie nustatytų ar toks odos darinys nėra susijęs su onkologinėmis ligomis.

Odos darinių šalinimo kainos dabar yra kaip niekad žemos

Ši procedūra dabar yra tokia pigi, kad dėl jos galima kreiptis net ir esant ne vienai problemai. Įprastai kaina nustatoma atsižvelgiant į tai, kiek kapiliarų ar kitų odos darinių teks pašalinti. Jeigu kalbama apie veido sritį, tai nuo konkrečių vietų kapiliarai gali būti pašalinami neišleidus daugiau nei pusantro šimto eurų. Aišku, tikslesnę kainą dermatologas pasakys įvertinęs odos būklę.

Gydytojai – dermatologai taip pat primena, kad kapiliarų šalinimas yra viena paslauga, o konsultacijos – kita. Dėl šios priežasties reikėtų įsidėmėti, kad tiek už procedūrą, tiek ir konsultaciją teks mokėti atskirai. Tad, galutinė kaina priklausys ir nuo to ar dažnai ketinate konsultuotis su specialistu po procedūros atlikimo.

Primenama, kad šią procedūrą Lietuvoje gali atlikti tik kvalifikuoti ir įranga naudotis apmokyti gydytojai – dermatologai.

Lazerinė išsiplėtusių kapiliarų procedūra Ficlinica

Užsakymo Nr. KMC210226

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: