Pexels.com archyvo nuotr.

Įvairios žarnyno ligos gali kamuoti net nejaučiant jokių simptomų. Proktologų teigimu, profilaktiniai tyrimai gali ženkliai sumažinti grėsmingų ligų atsiradimo tikimybę. Tačiau, matoma, kad vis dar daug žmonių nenoriai kreipiasi į specialistus, nes vis dėlto – tyrimai nėra malonūs. Jeigu jus kamuoja kažkokios su žarnynu susijusios ligos, tuomet taip pat neverta iš karto panikuoti, nes kai kurios ligos dažnai iššaukiamos netinkamo gyvenimo būdo.

Kurios ligos turėtų mažiausiai kelti nerimą?

Dažniausiai pacientai į proktologus kreipiasi tuomet, kai matomas kraujas tuštinimosi metu. Tačiau, gydytojai pažymi, kad kraujavimo simptomas būdingas daugeliui ligų. Tai tikrai nebūtinai yra vėžys, kurį dažnai sau nusistato internete informacijos ieškantys pacientai.

Kraujavimo simptomai tuštinimosi metu labai būdingi padidėjus hemorojiniams mazgams. Hemorojus bet kuriuo gyvenimo metu kamuoja apie 90 procentų gyventojų. Šiais laikais ši liga yra kaip reikiant atjaunėjusi. Anksčiau hemorojumi įprastai sirgdavo vyresnio amžiaus žmonės, o dabar matoma, kad į gydytojus kreipiasi net i dvidešimtmečiai.

Visi proktologai Kaune ar kituose miestuose gali patvirtinti, kad hemorojaus atsiradimas neturėtų gąsdinti. Pasigirsta kalbų, kad jo negydant ar neoperuojant yra jo suvėžėjimo tikimybė. Tai yra mitas. Ši liga yra nemaloni ne tik dėl kraujavimo tuštinimosi metu, bet ir dėl skausmo. Mat, šiai ligai atsirasti užtenka vos kelių veiksnių.

Proktologai gali pacientams pasiūlyti geriausią hemorojaus gydymo metodą, o labiausiai akcentuojama, kad operacija yra tik kraštutinė priemonė.

Abdominalinė chirurgija Kaune

Nekeičiant gyvenimo būdo, žarnyno ligos tikrai neaplenks

Gydytojai nurodo, kad gyvenimo būdas iš esmė lemia didžiąją dalį ligų atsiradimą. Tai reiškia, kad netinkama mityba, žalingi įpročiai bei menkas fizinis aktyvumas kaip reikiant kenkia organizmui. Žarnyno ligos taip pat gali atsirasti esant šiems veiksniams. Tad, kiekvienas proktologas patvirtins, kad siekiant išvengti žarnyno ligų, reikia kardinaliai keisti gyvenimo būdą.

Grįžtant prie hemorojaus atsiradimo, svarbu paminėti, kad didžiausią įtaką jam daro mažas fizinis aktyvumas. Sėdėjimas yra bene dažniausia priežastis kodėl susergama šia liga. Kadangi šiais laikais gyvenimo būdas yra labai lėtas, akivaizdu, kad dėl judėjimo sutrikimo kenčia net ir jauni žmonės. Į gydytojus dėl hemorojaus atsiradimo dažnai kreipiasi tie, kurie dienų dienas leidžia sėdėdami prie kompiuterių ar išmaniųjų telefonų.

Mažas judėjimas dažniausiai pablogina kraujotaką, o tai lemia daugelio ligų atsiradimą. Hemorojus, gali atsirasti dėl staigaus fizinio krūvio. Pavyzdžiui, jeigu visą laiką jūsų gyvenimo būdas buvo sėslus ir judėjote mažai, o staiga ėmėtės kažkokio fizinio darbo, jus gali užklupti ūminis hemorojus. Jis pasireiškia iškritusiais mazgais, skausmu bei kraujavimu. Tokiais atvejais nebūtina iš karto kreiptis į gydytojus. Galima gydytis namie. Žinoma, teks naudoti specialias priemones. Vaistinėse galite įsigyti įvairius tepalus ar žvakutes. Po kelių savaičių tokių priemonių naudojimo, pasveikstama visiškai. Tačiau, liekamieji reiškiniai vis tiek aplankys reguliariai. Tai reiškia, kad kartą užklupus hemorojui, jo atsikratyti ateityje nebepavyks. Tačiau, keičiant gyvenimo būdą, jos simptomai nebebus tokie varginantys ar skausmingi.

Proktologų teigimu, kreiptis į juos nedelsiant reikėtų esant specifiniams skausmas

Jeigu nesate įsitikinę kokios žarnyno ligos jus kamuoja, visada siūloma atsižvelgti į bendrą savijautą. Proktologai nurodo, kad esant viduriavimui, žemutinės pilvo dalies skausmams ir aukštai temperatūrai, būtina nedelsiant kreiptis į priimamąjį skyrių, nes tikėtina, kad jus užklupo kažkokia žarnyno infekcija. Nuolatiniai pilvo skausmai, kurie lydi ne vieną savaitę, taip pat būtų priežastimi kreiptis į šeimos gydytoją ar proktologą išsamesniems tyrimams.

Užsakymo Nr. KMC210218

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: