„Karlmann King“ © Gamintojo nuotr.

Automobilis, siūlantis namų patogumus, atrodantis kaip gerokai patobulintas Betmobilis dar visai neseniai atrodė kaip tolima ateitis, tačiau „Karlmann King“ visureigis jau šiandien siūlo visą tai ir pažada unikalumą, kuris pritrauks aplinkinių dėmesį. Tik žinoma, už šią galimybę teks sumokėti 2 milijonus dolerių ar net daugiau.

Brangiausias visureigis pasaulyje pirmą kartą buvo pristatytas 2017 metais Dubajaus automobilių parodoje. Jį kūrusi įmonė įsikūrusi Los Andžele, automobiliai gaminami Italijoje ir dalimi finansuoja Pekine esanti „International Automative Technologies“.

Išskirtinį, atkreipiantį dėmesį dizainą sukūrė italų dizaineris Luciano D‘Ambrosio. Dizaineris sukūrė masyvų, kampuotą stilių, kuris atrodo agresyviai. Automobilį pagaminti trunka apie 15 mėnesių. Prie šio visureigio dirba 1800 žmonių komanda, nes jis konstruojamas rankomis. Toks konstravimo būdas reikalingas dėl asimetriško dizaino. Vienoje visureigio pusėje yra dvi durys, tačiau kitoje – tik 1. Pirkėjai, kurie „Karlmann King“ užsisako dabar, mašinos turėtų tikėtis per 9-15 mėnesių.

„Karlmann King“ ir „Lockheed F-117 Nighthawk“ © Gamintojo nuotr.

„Karlmann King“ sukurtas Ford F-550 važiuoklės pagrindu. F-550 yra didžiulis sunkvežimio rėmas, kuris pasirinktas dėl patvarumo ir gebėjimo atlaikyti didelį svorį, mat, visureigis sveria 4,500 kg ir toliau pildant klientų pageidavimus, gali viršyti net 6000 kg. Kėbulas pagamintas iš anglies pluošto ir plieno, visureigis yra 5990 mm ilgio, 2480 mm pločio ir 2480 mm aukščio, o ratų bazė – 3691 mm. „Karlmann King“ varomas 6,8 litro V-10 variklio, o degalų bako talpa yra 151 litras. Dėl pasirinkto bazinio modelio ir didelio svorio, kuris lėtina mašiną, didžiausias greitis siekia 140 km/h. Bet tikriausiai pritarsite, kad turint tokį automobilį, kuris siūlo visus įmanomus patogumus ir atkreipia aplinkinių dėmesį, skubėti nesinori.

Visureigio kaina svyruoja nuo beveik 2 mln. dolerių iki 3,8 mln. dolerių. 1 mln. dolerių kainuoja bazinis modelis,  todėl reali kaina prasideda nuo 1,9 mln. dolerių ir kyla nuo pirkėjo asmeninių poreikių. Gamintojai tikina, kad vienas klientas Afrikoje „Karlmann King“ užsisakė už 3,5 mln. dolerių.

„Karlmann King“ ir „Lockheed F-117 Nighthawk“ © Gamintojo nuotr.

Kodėl kaina tokia svyruojanti? Viskas dėl to, nes pirkėjas gali pasirinkti automobilio interjerą ar net eksterjerą. Visų pirma, gale yra tik dvi sėdynės, todėl ten daug vietos. Viduje galima rasti daug įvairių dalykų. Čia yra gultai, kavos virimo aparatas, šampano šaldytuvas, fleitos, didžiulis HD 4K raiškos televizorius, papildoma palydovinė televizija, išskleidžiami stalai, spalvotas LED apšvietimas, romantikos mėgėjai gali grožėtis žvaigždėtu stogu, o žaidimų mėgėjai – „PlayStation“. Važiuodami galėsite mėgautis HD garso sistema ir kokybišku garsu. O saugojantys savo asmeninį turtą, ras pinigų seifą. Visi šie išvardinti dalykai valdomi jutiklinio ekrano nuotolio valdymo pultu, todėl bus pasiekiami ranka. Ir tai dar ne viskas. Pirkėjams siūlomos aligatoriaus odos sėdynės, specialūs apmušalai, tikro aukso apdaila. „Karlmann King“ visureigį galima pagaminti ir neperšaunamą, tačiau šios paslaugos kaina prasideda nuo 300 000 dolerių.

Iš esmės, brangiausias pasaulyje visureigis „Karlmann King“ gali būti toks, kokio trokštate tam, kad išpildytų visus jūsų norus. Pirkėjus, norinčius, kad „Karlmann King“ taptų jų, skatinama kuo greičiau įsigyti visureigį, nes jų ketinama pagaminti vos 12 vienetų tam, kad išsaugotų unikalumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: