Nors dauguma naminių gyvūnėlių savininkų žino, kad katės gali įsitaisyti beveik bet kurioje vietoje, dalis laikosi nuomonės, jog jos vertos itin prabangių gyvenamųjų erdvių. Šiais laikais modernūs kačių baldai populiaresni nei bet kada anksčiau. Tai taip populiaru, kad interjero dizaino srityje net atsirado terminas – catitecture (liet. architektūra katėms). Viena iš dizaino įmonių, priėmusių šią tendenciją – Taivane įsikūrusi kompanija „INDOT“, kurioje sukurta namuose įmontuota moderni erdvė katėms.

Statinyje, pagamintame iš stiklo ir medienos, yra dinamiška erdvė, kur keturios savininkų katės gali žaisti ir ilsėtis. Specialiai pritaikyta erdvė įsilieja į modernią svetainę, yra įmontuota sienoje esančioje nišoje ir ją laiko paslėpti metaliniai strypai. Katėms skirtoje patalpoje yra du įėjimai iš abiejų pusių ir ji apipavidalinta gražiomis, medinėmis lentjuostėmis, kurios sudaro sąlygas tinkamai ventiliacijai.

Kaciu namai 2

Kai katės patenka į patalpos vidų, jos gali mėgautis daugybe sėdėjimo vietų, ištyrinėti medines dėžes ir padraskyti draskyklę, kuri eina per visą erdvę, nuo viršaus iki apačios. Viename patalpos gale strategiškai įrengta stiklinė, dėžutės formos erdvė, pro kurią per buto balkoną matosi išorinis pasaulis.

Kaciu namai 3

Prabangioje katėms skirtoje patalpoje, pagamintoje iš stiklo ir medienos, yra dinamiška erdvė, kur keturios savininkų katės gali žaisti ir ilsėtis.

Kaciu namai 4

Baldai katems

Kacu baldai 5

Taip pat skaitykite: Naujos augintinių mados: iš narvo į namus persikėlusios vištos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: