KIno filmo Žvaigždžių karai: epizodas 1 – pavojaus šešėlis

Visiškai normalu, kad vieni filmai kritikų ir žiūrovų yra vertinami palankiau negu kiti. Negali juk visi būti geri, ar ne? Taupydami jūsų, mieli skaitytojai, laiką, apžvelgiame filmus, kurių peržiūroms nederėtų skirti pernelyg daug dėmesio, nes, deja, tai buvo nepasisekę kino kūriniai.

10. Žvaigždžių karai: epizodas 1 – pavojaus šešėlis / Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Prieš Džordžą Lukasą tenka nusiimti skrybėlę dėl vienos sėkmingiausių sagų kino istorijoje – Žvaigždžių karų. Turbūt nereikėtų sakyti, jog šis filmas yra vienas blogiausių kada sukurtų. Vis dėlto, po 16 metų laukimo, Žvaigždžių karų gerbėjai tikrai turėjo nusivilti pirmąją priešistorės trilogijos dalimi „Pavojaus šešėlis“. Pernelyg aukštai kartelę jai iškėlė 1977-aisiais, 1980-aisiais ir 1983-aisiais pasirodę originaliosios trilogijos filmai.

Tiesos dėlei, reiktų pabrėžti, jog ir kiti Žvaigždžių karų serijos filmai susilaukdavo negailestingų kritikos strėlių, bet būtent minėtajam pasisekė mažiausiai. Nelabai pavykusi pagrindinių veikėjų vaidyba, komiškumas lydintis visą filmą, ties idiotizmo riba balansuojantis personažas  Jar Jaras Binksas taip pat neprisidėjo prie teigiamų jo įvertinimų.

9. Kietašikniai / Movie 43

Turbūt vienas nemaloniausių dalykų kine yra tuomet, kai talentingi aktoriai vaidina tokiuose beprasmiuose ir prastuose filmuose koks yra „Kietašikniai“. Neskoningi ir vaikiški pokštai apie antrą galą šioje nenusisekusioje komedijoje vargu ar sužavėjo nors vieną kritiką ar žiūrovą. Nereikia nė sakyti, jog filmas buvo įvertintas labai blogai.

Tiesa, šis filmas, kuris kino pasaulyje pradėtas vadinti Piliečio Keino bloguoju atitikmeniu, galbūt jums ir patiks. Ypač, jeigu suprantate ir vertinate humorą apie tuštinimasį viešoje vietoje, penkiolikmetės menstruacijų ciklą ar kraujomaišą.

8. Broliai Super Mario / Super Mario Bros.

Turbūt daug kas prisimenate santechniko Mario nuotykius klasikiniu tapusiame kompiuteriniame vaizdo žaidime Super Mario Bros. Tikimės, kad ne daug kas prisimenate filmą, kurtą žaidimo garbei.

Keista, jog filmuojant „Super Mario Bros.“ niekas iš filmavimo komandos nesuprato, koks nevykęs galutinis rezultatas turėtų gautis. Nėra sekama anksčiau pasirodžiusio kompiuterinio vaizdo žaidimo istorija, filmas, kaip visa visuma, yra visiška betvarkė, o dialogai neįdomūs ir neįtraukiantys.

Sunku sugalvoti tikrai gerą ir sėkmingą filmą, kuris būtų sukurtas pagal kompiuterinį žaidimą. Tačiau vyšnaitę ant nepavykusio torto šioje kategorijoje jau turime – tai „Super Mario Bros.“ Smarkiai rekomenduojame nežiūrėti, jeigu vaikystėje mylėjote žaidimą.

7. Vaiduoklių medžiotojos / Ghostbusters

Žmonėms nepatinka, kai jau su klasika tapusiomis istorijomis yra eksperimentuojama ir bandoma kažkas naujo. Puikus to pavyzdys yra ir naujausias „Vaiduoklių medžiotojų“ filmas, pasirodęs 2016-aisiais.

Tai nėra „Vaiduoklių medžiotojai“, kuriuos žiūrėdami žmonės užaugo. Vietoje to, Holivudas parodo kokioje gilioje duobėje jis gali atsidurti nieko naujo ir originalaus nesugalvodamas. Galbūt jeigu būtų suteikę šansą, kai kurie būtų teigiamai vertinę šį filmą, tačiau daugelio ankstesnių filmų fanų nežavėjo mintis visus pagrindinius personažus pakeisti moterimis. Filmas netruko būti pavadintas feministine „Vaiduoklių medžiotojų“ versija, o internautai juokavo, kad jeigu ką nors ir kvies (Who you gonna call?), tai tikrai nebus naujiejosios vaiduoklių medžiotojos.

6. Moteris katė / Catwoman

Heil Beri, laimėjusi oskarą 2001-aisiais metais už savo vaidmenį filme „Monstrų puota“, deja, kur kas blyškesnėmis spalvomis sužibo 2004-ųjų metų, pagal DC komiksus režisuotame filme „Moteris katė“.

Mintis gal ir paimta pagal vieną svarbiausių antagonistų Betmeno komiksuose Moterį katę, tačiau filmas (ne)pavyko visiškai neatspdintis komikso ir jo dvasios. Komiksų gerbėjams teko susitaikyti su naujomis Moters katės galiomis šiame filme, jos nauja išvaizda ir netgi visai kitu vardu nei tas, kurį buvo sugalvoję komikso autoriai.

Kritikai jį įvertino kaip prastai suvaidintą, prastai režisuotą, neįtraukiantį ir absoliučiai nuspėjamą filmą. To, matyt, pakanka norint atsidurti tokiame, reikia manyti, ne pačiame garbingiausiame sąraše.

5. Transformeriai: nugalėtųjų kerštas / Transformers: Revenge of the Fallen

Nors komerciškai ši transformerių dalis buvo tikrai sėkminga (uždirbta daugiau nei 800 tūkstančių JAV dolerių), tačiau kartu tai ir dalis, nuo kurios transformerių filmai pradėjo lėtai, bet užtikrintai ristis tik žemyn.

Blogiausia kas šiame filme buvo, vienareikšmiškai, yra istorija. Daugybė skylių joje, o režisierius Maiklas Bėjus, regis, nė nebandė jų užpildyti. Vietoje bandymų užkamšyti bet kokias filmo spragas – režisieriui būdingi sprogimai beveik kiekviename kadre ir žiūrovą bandantys papirkti epizodai su Megan Foks. Nežinia ar tokia režisūra Maiklas Bėjus bandė papirkti trylikamečius žiūrovus, tačiau net ir pastarieji turėjo palikti kino salę susimąstę ar tai, ką jie ką tik matė, iš tiesų ir yra kinas.

 4. Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda / The Last Airbender

Turbūt derėtų pradėti nuo to, jog su dideliu pasimėgavimu žiūrėjau animacinį serialą „Avataras: paskutinis oro valdytojas“. Skaudu, kai iš tokio gero, kritikų ir žiūrovų pripažinto, animacinio serialo išėjo visiškai nevykęs filmas. Jeigu sakoma, kad Markso ir Engelso aprašytas socializmas išsigimė Sovietų Sąjungoje, tuomet animacinis serialas išsigimė su šia ekranizacija.

Filmai, kuriuos dar prieš „Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda“ režisavo M. Naitas Šiamalanas, nežadėjo nieko gero. „Kaimas“ buvo blogai. „Mergina vandenyje“ buvo dar blogiau. Kino kritikai ir bet kurie kiti žiūrovai pašiurpo pamatę „Įvykį“. O tuomet režisierius ėmėsi ir šio filmo.

Žiūrovui nesuprantamas scenarijus, nevykę dialogai ir dar daugybė kitų, deja, nepasisekusių detalių. Plėstis nėra kur, užtenka pasižiūrėti, kaip šis filmas buvo įvertintas IMDb, Rotten Tomatoes ar Metacritic internetinėse svetainėse.

3. Vampyrai užkniso juodai / Vampires suck 

Nesu tikras dėl vampyrų, bet tokie filmai tikrai užknisa. Kurtas kaip „Saulėlydžio“ serijos filmų parodija, „Vampyrai užkniso juodai“, panašu, sugebėjo pasijuokti tik pats iš savęs.

Visiškai neįtraukiantis ir kaip komedija visai nejuokingas, kupinas neskoningų juokelių, šis filmas su žemėmis buvo pradėtas maišyti ne tik kritikų, bet ir eilinių žiūrovų.

Geriausiai nepasisekusį filmą reziumuoja kritikų pasisakymai, jog per visas 82 minutes, kurias trunka filmas, nėra nė vienos akimirkos, kuri būtų verta nors kiek žiūrovo dėmesio. Nors vienu metu tarp kino mėgėjų po bet kokio pažiūrėto filmo sklandė juokelis, kad ką tik matytas kūrinys vis tiek geresnis už „Saulėlydį“, tačiau apie „Vampyrai užkniso juodai“ to pasakyti, deja, nepavyko.

2. Betmenas ir Robinas / Batman & Robin

Timo Burtono režisuoti Betmeno filmai (1989-aisiais ir 1992-aisiais) buvo tamsūs, bet geri ir žiūrovą įtraukiantys. Kristoferio Nolano režisuota Betmeno trilogija turbūt apskritai yra geriausi superherojų filmai sukurti šiai po dienai. Deja, tarp jų spėjo įsiterpti ir Džoelis Šumacheris su dviem filmas – „Betmenas amžiams“ bei „Betmenas ir Robinas“. Nors pirmasis dar sulaukė sekėjų ir gerų atsiliepimų, tačiau „Betmenas ir Robinas“ neišvengė daugybės kritikos strėlių.

Prastas filmo scenarijus, keisti režisieriaus pasirinkimai. Joks kitas Betmeno filmas netapo tokia bokso kriauše kino kritikams ir žiūrovams, kokiu tapo „Betmenas ir Robinas“. Regis, visi, kas netingėjo, tas liejo tulžį būtent ant šio filmo. Gėda. Gėda ir tau, Betmenai, ir tau, Robinai.

1. Džekas ir Džilė / Jack & Jill

Adamas Sandleris tikrai turi gerų ir juokingų filmų. „Džekas ir Džilė“, teisybės dėlei, nepretenduoja nei į gerą, nei į juokingą. Toli gražu. Tokios komedijos kaip „Didysis Lebovskis“ ar „Aeroplanas“ šio filmo šviesoje (ar derėtų sakyti tamsoje?..) atrodo kaip geriausi kada nors sukurti filmai.

Adamas Sandleris šiame filme vaidina ir Džeką, ir Džilę. Tai jam pavyksta padaryti taip, kad už abu – tiek vyro, tiek moters vaidmenis – gauna po apdovanojimą. Po Auksinę avietę. 2012-aisias šis filmas susišlavė visas iki vienos Auksines avietes. To jokiam kitam filmui nėra pavykę padaryti.

Ne veltui filmo apžvalgose yra aptarinėjama tai, ar Adamo Sandlerio karjera vis dar turi ateitį po „Džeko ir Džilės“, o filmų mėgėjai jau aptarinėjo būdus, kaip šis filmas galėtų būti ištrintas iš kino istorijos. Tai neabejotinai yra filmas, kuris nusipelno pirmos vietos šiame sąraše. Dėl savo gerovės, skaitytojau, „Džeką ir Džilę“ rekomenduojame aplenkti.

Taip pat skaitykite: TOP 10 nesėkmingų filmų, gerokai sužlugdžiusių režisierių karjeras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: