Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos nuotr,

Šunys sugeba atlikti neįtikėtinus drąsius žygdarbius. Vienas drąsus šuniukas, vardu Patronas (ukrainietiškai tai reiškia „šovinys“), tapo Ukrainos nacionaliniu didvyriu, nes padėjo Ukrainos valstybinei nepaprastųjų situacijų tarnybai (VST) aptikti ir išvalyti daugiau kaip 200 rusiškų sprogmenų, paliktų nuo karo nukentėjusiose teritorijose.

Neseniai Džeko Raselo terjeras už didvyriškas pastangas buvo įvertintas medaliu, kurį jam įteikė pats prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Patronas ir jo šeimininkas Michailas Ilievas – kuris priklauso Civilinės saugos tarnybai – gegužės 8 d. dalyvavo spaudos konferencijoje Kijeve, kur Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau – atvykęs į Ukrainą diskutuoti dėl prekybos barjerų panaikinimo vieneriems metams – prisijungė prie V. Zelenskio pristatymo.

Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos nuotr,

„Dalyvaujant ponui ministrui pirmininkui, šiandien apdovanojau mūsų pasieniečius. Ypač nedidelį, bet labai garsų sapierių- Patroną. Šuo, kuris padeda valyti mūsų žemę nuo okupantų pėdsakų, o taip pat padeda mokyti vaikus saugaus elgesio su minomis“, – sakė V. Zelenskis. „Dėl rusų okupantų tai dabar yra vienas aktualiausių uždavinių – mokyti vaikus atpažinti sprogstamuosius objektus ir jų vengti.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Патрон??? (@patron_dsns)

Apsirengęs savo oficialia juodos liemenės uniforma, Patronas renginyje atrodė gerai nusiteikęs, entuziastingai vizgindamas uodegą per visas eitynes. Politikai ir kiti žiūrovai jį pasitiko plojimais, o medalis buvo perduotas jo vedliui.

Jaunas šuo karo pradžioje buvo išmokytas atpažinti šaunamųjų ginklų miltelių kvapą, kuris galiausiai jam padeda surasti minas. Akivaizdu, kad jis puikiai įsisavino savo naująją profesiją, nes jo buvimas teikia paguodą civiliams šalies gyventojams ir užsienyje. Kai Patronas neieško sprogmenų, jis randa laiko būti terapiniu šunimi žmonėms ligoninėse. Koks didvyris!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: