Organizatoriaus archyvo nuotr.

Dirbame ne tik tam, kad realizuoti save, bet ir tam, kad uždirbtume pinigus. Tai natūralu kiekvienam suaugusiam sąmoningam žmogui. Šiandieniniame pasaulyje tobulėja ne tik įvairiausios technologijos, bet ir galimybės užsidirbti. Niekada nepagalvojote, jog galima įdarbinti savo turimas lėšas, kad jos uždirbtų pinigus? Ilgą laiką investavimas siejosi su turtingųjų verslininkų pasauliu. Situacija keičiasi. Šiandien investuoja ir žmonės, gaunantys vidutines pajamas. Tiesiog reikia žinoti nuo ko pradėti. Taigi – esminiai investavimo ABC. 

Informacijos ir būdų apie investavimą šiandien išties apstu. Patyrusiam investuotojui tai yra tiesiog aukso kasyklos ir neišsenkamos galimybės. Naujokui tai gali susukti galvą ir net atimti norą investuoti. Nepasiduokite šitai apgaulingai panikai. Finansų analitikai akcentuoja vieną svarbų dalyką – labai svarbu nusiteikti daugiau laiko skirti bendroms žinioms apie investavimą įgyti ir nesusikurti pernelyg nerealių lūkesčių. Tai reiškia, jog turėsite atlikti savotiškus namų darbus. Patikėkite, vertą į tai investuoti šiek tiek laiko ir pinigų. Literatūra, konsultacijos pas specialistus, apie tai, kas yra investavimas taps puikiu startu į sėkmingą pinigai uždirba pinigus veiklą.

Kalbant apie pernelyg didelius lūkesčius, reikia pasakyti, jog investavimas yra ilgas ir daug kantrybės reikalaujantis darbas. Kartais tenka įdėti nemažai pastangų, kad sulaukti efektyvių rezultatų. Tiesiog pradžiai nusiteikite mažiems laimėjimams. Su laiku jie subrandins didesnius vaisius. O dabar pagrindiniai žingsniai pradedant investuoti.

Sukaupkite finansinį rezervą vadinamai juodai dienai. Tai tikrai ne tie pinigai, kuriuos patariama investuoti. Investuoti paskutinius savo pinigus tikrai būtų neprotinga. Finansinis rezervas reikalingas tam atvejui, jeigu netektumėte darbo, kiltų sveikatos problemų ar atsirastų kitokių nenumatytų nemažų išlaidų.

Sukaupkite sumą skirtą investavimui. Kaip minėjome, tai ne finansinio rezervo pinigai. Jeigu paskaičiavote, jog turite pakankamą sumą juodai dienai ir atliko dar kažkiek papildomų pinigų, lai tai būna investavimui skirta suma. Turėtumėte žinoti, jog pradėti investuoti galima ir nuo 100 eurų.

Nusistatykite investavimo tikslus. Investavimas taps prasmingesniu, jeigu nusistatysite konkrečius tikslus, dėl ko tai darote. Tiksliai žinant kokiam tikslui investuojama yra daug lengviau apsispręsti, kur ir kaip investuoti. Vieni investuoja norėdami susikurti sau didesnę materialinę gerovę ateičiai, kiti nori neprarasti jau turimos pakankamai stabilios finansinės padėties, treti planuoja didelį pirkinį. Yra žmonių, kurie dar jaunystėje galvoja apie orią senatvę, ar vaikų mokslus užsienyje. Taigi, kaip matote, tikslų gali būti labai įvairių. Naujokui investuoti vien dėl investavimo tikrai nepatartina. Tai greitai gali prarasti prasmę ir žavesį. Tad gerai apsvarstykite, koks tikslas jūsų gyvenime šiandien yra svarbiausias. Jeigu ruošiatės pirkti ar remontuoti namus, galbūt investavimas į nekilnojamąjį turtą – tai ko jums reikia?

Pasirinkite finansų tarpininką. Statistika rodo, jog mūsų šalyje investavimas dažniausiai atliekamas per finansinius tarpininkus. Jų vaidmenį paprastai atlieka įmonės, teikiančios investicines paslaugas. Tokie tarpininkai konsultuoja investuotojus įvairiais klausimais. Tuo pačiu bendrauja su vertybinių popierių birža bei vykdo investuotojų pavedimus pirkti arba parduoti vertybinius popierius. Išsirinkus tarpininką jums reikės atsidaryti vertybinių popierių sąskaitą, todėl labai svarbu pasidomėti kokius komisinius mokesčius tarpininkas taiko.

Apmąstykite  investavimo sritis. Taigi, galite pradėti svarstyti, kur įdarbinti savo pinigus. Manoma, jog pati tinkamiausia investavimo priemonė pradedantiems investuotojams – investiciniai fondai. Į juos investuoti gana paprasta ir nereikia didelių žinių. Taip yra todėl, kad juos valdo profesionalūs valdytojai.

Investiciniai fondai tikrai nėra vienintelė sritis pradedančiam investuotojui. Galima pagalvoti apie nekilnojamą turtą, tauriuosius metalus, sutelktinį finansavimą, tarpusavio skolinimą ir kita.

Svarbu atminti svarbiausią taisyklę – investavimas tai ne tik gausus pelnas, bet ir galima rizika. Turite save paruošti abiems atvejams.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: