Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas greičiausiai augančių startuolių – internetinės prekybos platforma verslui „MerXu“ – mažiau nei prieš metus pradėjo veiklą Lenkijoje bei Čekijoje. Šiandien į mažas bei vidutines įmones orientuota internetinė parduotuvė veikia dar ir Slovakijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Estijoje, Lietuvoje bei Vokietijoje.

Unikali B2B tarptautinė prekybos platforma

„Pastaruoju metu B2C rinkai didelę įtaką padarė plataus masto skaitmenizacija: vartojimo prekių prekyba sparčiai keliasi į virtualią erdvę. Panašios tendencijos pradeda vyrauti ir B2B prekybos aplinkoje. Mes norime būti šių pokyčių katalizatoriumi“, – apie „MerXu“ projektą pasakoja Lietuvos rinkos vadovas Nerijus Grybė.

„MerXu“ yra internetinė prekybos platforma skirta tik Europos įmonėms. Tai virtuali vieta, kur iš vienos pusės susitinka gamintojai, didmenininkai ar tiekėjai Europoje, o iš kitos pusės – rangovai, statybos ar montavimo įmonės, didmenininkai ar mažmenininkai, ieškantys tiekėjų. „MerXu“ tarptautinės prekybos platforma skirta įmonėms, parduoti produktus Europoje, nepaisant įmonės dydžio.

„Siekiame, kad visos įmonės, gaminančios ir parduodančios pramonines prekes, turėtų galimybę prekiauti internetu neinvestuodamos daug pinigų į savo elektroninės parduotuvės kūrimą ar rinkodarą. Prisiregistravę „MerXu“ platformoje iškart galite pradėti prekiauti tiek vietos rinkoje, tiek tarptautiniu mastu“, – sako N.Grybė.

Lengvesnis tarptautinis bendravimas smulkioms įmonėms

Projekto kūrėjai orientuojasi į Vidurio ir Rytų Europos šalių rinkas: pasak jų, įmonės čia siūlo aukštą kokybę ir konkurencingą kainą, be to – paprastesnė logistika tarp šalių.

Tuo pačiu, kiekviena šalis yra unikali: skirtingos kalbos, valiutos, teisinis reguliavimas, importo ir eksporto politika. Tai dažnai tampa sunkiai įveikiama kliūtimi mažoms ir vidutinėms įmonėms.

„Sukūrėme „MerXu“, kad amortizuotume šiuos skirtumus ir prekyba vyktų lengviau. Siūlome įrankius, kurie sprendžia pagrindines problemas ir taip skatina tarptautinę prekybą“, – sako N.Grybė.

Nerijus Grybė / Organizatorių archyvo nuotr.

Kalbos barjeras – viena pagrindinių kliūčių. Todėl „MerXu“ platforma užtikrina automatinį produktų vertimą į visas kalbas. Dirbtinis intelektas padeda ir bendraujant, derantis, atrandant reikiamus įrankius geriausiomis kainomis. Tiekėjai Europoje su klientais gali bendrauti tiesiogiai ir be rūpesčių.

„Mūsų platformoje registruoti vartotojai gali teikti užklausas, derėtis dėl kainos, sandorio sąlygų ir užsakymo detalių. Visas bendravimas automatiškai išverčiamas į bendraujančių šalių kalbas, todėl padedame peržengti bet kokias kalbos kliūtis“, – pasakoja N.Grybė.

Partnerių ir tiekėjų atranka ir aukšti saugumo standartai

Kaip vieną iš pagrindinių privalumų, „MerXu“ platformos kūrėjai įvardina saugumą: sandorius gali atlikti tik įmonės, o kiekviena jų yra tikrinama dėl finansinio patikimumo. 

„MerXu“ prekybos platformoje įmonėms galima tiek didmeninė prekyba, tiek mažmeninės prekybos sandoriai. Taip pat, įsigyti skirtingas prekes pigiau, įrankius geriausiomis kainomis iš skirtingų tiekėjų vienu metu ar teikti bendras užklausas, ieškant Jums tinkamų prekių.

„Mes ne tik sudarome sąlygas prekiauti registruotoms įmonėms, tačiau dirbame ir kaip įmonės pardavimų skyrius: jeigu jūs kažko ieškote ir nerandate mūsų platformoje, pateikite užklausą – vadybininkai padės Jums surasti naują tiekėją“, – sako N.Grybė. 

Lanksti ir kainodara. Pardavėjai siūlo prekes „MerXu“ už tam tikrą kainą, kuri gali būti fiksuota arba kisti priklausomai nuo užsakymo dydžio. Platforma suteikia galimybę sandorio šalims individualiai nustatyti kainas ir derėtis dėl atsiskaitymo būdų bei sąlygų.

Klientų patirtis ir lengvas platformos naudojimas

„Svarbiausia, kad platforma patogu naudotis. Ir tai ne atsitiktinumas. Ją kūrė patyrusi e-komercijos specialistų komanda, kuriai vadovauja buvęs Lenkijos e-prekybos platformos „Allegro Group“ generalinis direktorius Przemysławas Budkowskis ir Václavas Liška, didžiausios Čekijos internetinės parduotuvės „Aukro“ įkūrėjas“ – pastebi N.Grybė. 

Pasak Lietuvos rinkos vadovo, šiuo metu „MerXu“ platformoje registruota daugiau nei 19 000 įmonių. Prekyboje daugiau kaip 3,5 mln. prekių tokiose kategorijose kaip statybos, elektros įranga, šildymas ir vandentiekis, mašinų gamyba, sauga, įrankiai profesionalams, chemijos ir metalurgijos gaminiai, ofiso reikmenys.

„Daugiausiai prekiaujama įrankiais ir statybinėmis medžiagomis, saulės baterijomis bei su COVID susijusiomis saugos priemonėmis. Daugiau nei pusė sandorių yra tarpvalstybiniai, kas itin džiugina: įgyvendintas vienas iš mūsų tikslų – išjudinti tarptautinę B2B prekybą“, – sako N.Grybė. 

Pasak Lietuvos rinkos vadovo – nuo liepos mėnesio „MerXu“ platformoje registravosi apie 1200 lietuviškų įmonių. Jų skaičių siekiama išauginti iki 10 000. Lietuvos verslininkai „MerXu“ platforma gali naudotis nemokamai.

Siekiame pasidalinti sukaupta patirtimi ir paremti verslo įmones jų skaitmeninėje transformacijoje: siūlome novatorišką įrankį, apjungiantį aukščiausio lygio naudotojų patirtį, panašią į B2C platformas, ir papildomas funkcijas, kurios žymiai supaprastina įmonių verslo operacijas, žengti naują žingsnį į didmeninę prekybą.

Mus įkvėpė B2C internetinės prekybos platformos – papildomai pridėjome funkcijas, kurios naudingos verslui. Kuo „MerXu“ skiriasi nuo įprastų prekybos platformų: 

  • Prekiauti gali tik patikrintos įmonės;
  • Registruotų naudotojų skaičius įmonėje neribojamas;
  • Galimi tiek didmeniniai užsakymai, tiek smulkūs pirkimai;
  • Galutinė kaina priklauso nuo užsakymo dydžio;
  • Platforma suteikia galimybę derėtis;
  • Atsiskaityti galima iš karto arba mokėjimą atidėti;
  • Mezgami ilgalaikiai santykiai;
  • Nėra plataus vartojimo prekių, viskas skirta profesionalams;
  • Produktų paieška pagal pavadinimą, tiekėją, identifikavimo numerį ir kitus parametrus;
  • Galimi individualizuoti užsakymai, nes bendraujama tiesiogiai su gamintojais.

„MerXu“ – itin naudinga prekybos platforma įmonėms

Daugelis įprastinių prekybos platformų netinka B2B prekybos sektoriui, tačiau tai ir yra „MerXu“ tarptautinės prekybos platformos išskirtinumas, ne tik prekės pigiau, tačiau tai prekybos platforma įmonėms, kur tiekėjai, gamintojai, didmeninė prekyba internetu leidžia naudotis visais B2B prekybos poreikiais – kainų nustatymas, produktų katalogai, kurių dėka pirkėjai gali ieškoti produktų ne tik pagal pavadinimą, bet ir pagal identifikavimo numerį (EAN) bei konkrečius parametrus. Pirkėjams tai yra didelis patobulinimas, leidžiantis lengvai palyginti kainas, ypač svarbu didelių kolektyvinių užsakymų atveju. Tai taip pat leidžia nedelsiant patikrinti, ar platformoje yra tam tikrų produktų, kurių numatomas kiekis ir kainos.

Przemyslaw Budkowski / Organizatorių archyvo nuotr.

Platformoje registruotoms įmonėms gali atstovauti pavieniai pardavėjai/pirkėjai, taip pat tam tikri įmonių padaliniai. Taip pat, galima į savo paskyrą sukelti visą organizacinę struktūrą, kad sandorio šalys galėtų visapusiškai pasinaudoti duomenimis ir kontaktais, esančiais skirtingose konkrečios įmonės vidinėse struktūrose. „MerXu“ prekybos platforma tinkama smulkioms ir vidutinėms Lietuvos regioninėms įmonėms, kur ir platintojai, ir gamintojai gali pasiūlyti savo prekes net 8 Еuropos šalims arba ieškoti prekių tose šalyse, savo gimtąja kalba. Prie platformos labai noriai jungiasi tiekėjai iš Lenkijos, o Lietuvoje labai populiarūs įrankiai ir prekės iš Lenkijos.

Jei jums reikalingi įrankiai geriausiomis kainomis pirkite tiesiai iš „MerXu“ platformos tiekėjų, kadangi čia galite rasti statybines medžiagas pigiau, elektros prekes pigiau, o taip pat tiesiogiai bendraudami su tiekėjais – derėtis ir rasti geriausią kainos pasiūlymą. Norėdami parduoti produktus Europoje, taip pat drąsiai junkitės ir raskite pirkėjus Europoje!

„MerXu“ prekybos platformą jau išbandė tiekėjai Europoje, drąsiai prie platformos jungiasi daug tiekėjų iš Lenkijos, labai populiarūs sandoriai: šildymas ir vandentiekis, statybinės medžiagos pigiau, įranga kavinėms, restoranams, įranga HoReCa sektoriui, o taip pat perkant gerai žinomų prekių ženklų įrankius (Festool, Makita, Milwaukee ir t.t.).

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: