Pixbay.com archyvo nuotr.

Verslui uždirbus pelną, dalį ar visą pelną galima grąžinti į apyvartą. Tai padeda verslui toliau augti. Kartais verslo vystymui yra būtinas papildomas finansavimas iš patikimo skolintojo. Daugelis verslo savininkų kreipiasi į bankus, tačiau ne visada bankai yra tas finansinis sprendimas, kuriuo verslo savininkas savo esamu atveju galėtų pasinaudoti, nes banko skolinimosi politika būna neprieinama, paraiška paskolai gauti atmetama. 2019 metų Lietuvos banko (LB) finansinio stabilumo apžvalgoje pastebima, kad atmetama vis daugiau paraiškų verslo paskolai gauti, – „didelių įmonių – 5%, palyginimui mažų įmonių atmetama net 60% paraiškų, kai anksčiau būdavo 40%“, — sako p. Vasiliauskas“ (Verslo žinios, 2019). Išeitis -alternatyvaus finansavimo būdai.

Alternatyvaus finansavimo rinka yra svarbus skaitmeninės finansų rinkos segmentas, kuris vystosi labai dinamiškai. Naudojant specializuotą programinę įrangą, įdiegtą kompiuteriuose ir išmaniuose telefonuose, finansines operacijas ir procesus galima valdyti geriau bei patogiau, taupant laiką ir kaštus. Dėka naujų informacinių technologijų atsirado galimybės padėti įmonėms ir verslininkams skolintis efektyviau, greičiau, saugiau ir pigiau. Alternatyvūs finansuotojai atveria galimybes skolintis net tada, kai bankai atmeta paraiškas paskolai gauti.

Alternatyvaus finansuotojo UAB „Kredito partneris“, dar kitaip vadinamas – CREDIT PARTNER, straipsnio tikslas – pateikti alternatyvaus finansavimo būdus ir pasidalinti savo praktikos pavyzdžiais, kad verslo įmonės žinotų ir įsivertintų įvairias galimybes.

  1. Apyvartinės lėšos verslo vystymui iš alternatyvaus finansuotojo. Verslo finansavimas vis dažniau tampa aktualus mažoms įmonėms, ypač kai prekyboje pritrūksta apyvartinių lėšų ar pagelbėti gali tik avansiniai mokėjimai. Bankų nuostata ir paraiškų atmetimo priežastis – mažoms įmonėms skolinti yra daug daugiau rizikos nei didelėms įmonėms. Bankų skolinimo reikalavimai tapo griežtesni nuo 2008 m. bankų krizės. Dėl griežtų skolinimo standartų smulkaus verslo savininkams liko mažiau galimybių iš bankų gauti apyvartinių pinigų verslo veiklai vykdyti. Tačiau mažiems verslams atsivėrė nauji, alternatyvūs, skolinimosi būdai, tokie kaip:
  • Faktoringas – tai prekinio kredito forma, kai kredito įstaiga mažai įmonei suteikia paskolą prekių pardavėjui, kartu perimdama teisę reikalauti iš pirkėjo sumokėti už prekes;
  • Sąskaitų faktūrų finansavimas, kai kredito įmonė neapmokėtas klientų sąskaitas iškeičia į lėšas, kuriomis įmonė gali pradėti disponuoti, o skolintojas – kreditorius pasiima procentą nuo gaunamų lėšų;
  • Avansinio tipo mokėjimai, paremti būsimais pardavimais per kreditines korteles;
  • Paskolų teikimas su nekilnojamo turtu įkeitimu.
  1. Paskolos žemės ūkio veiklai pradėti ir plėtoti, kurių suteikiama suma, pavyzdžiui CREDIT PARTNER finansų įmonės atveju, yra iki 50% savaiminio finansavimo sumos arba iki 70% įkeičiamo nekilnojamojo turto rinkos vertės.

CREDIT PARTNER atvejis – paskola žemės ūkio plėtrai suteikta per savaitę! Paskolos suteikimo terminas, lyginant su banku, yra labai greitas. Žemės ūkio veiklai labai svarbu sezoniškumas, įtakos derliui gali turėti kiekviena diena. Ūkininkas buvo labai patenkintas greitu paskolos gavimu. Jis džiaugėsi atradęs galimybę negaišti laiko paskolos dokumentų ruošimui bankui, o pateiktas sąrašas buvo platus, ir galįs skirti visas jėgas tiesioginei ūkinei veiklai.

  1. Verslo idėjų finansavimas be mėnesinių įmokų.

CREDIT PARTNER atvejis – paskola verslo pradžiai. Klientė kreipėsi dėl paskolos verslo pradžiai. Atidarant naują verslą dažnai trūksta lėšų ir atsiranda nesuplanuotų išlaidų. Finansų įmonė CREDIT PARTNER suteikė klientei galimybę nemokėti mėnesio įmokų už paskolą kiekvieną mėnesį, o sumokėti tik laikotarpio pabaigoje. Sutaupytas lėšas, kurių nereikėjo kiekvieną mėnesį atidavinėti CREDIT PARTNER kaip kreditoriui, klientė investavo į kitus jos verslui būtinus poreikius ir lengvai įėjo į rinką.

  1. Paskola, gavus finansavimą iš fondų. Dažnai įmonės verslo pradžiai arba vystymui teikia paraiškas fondams, pavyzdžiui, ES fondui finansavimui gauti. Fondai finansuoja tik dalį projekto, tam tikrą procentą lėšų įmonė turi įnešti pati. Finansavimui iš fondų gauti projektuose atsiranda išlaidų, kurios nėra įtrauktos į fondo finansavimo taisyklių reglamentą. Norint padengti papildomas išlaidas – privaloma savarankiško finansavimo suma ir didelės projekto administravimo išlaidos. Alternatyvaus finansavimo įmonė – tai pagalba, suteikianti finansavimą verslui iš šalies.

Daugiau informacijos apie finansavimo sąlygas galite sužinoti: https://www.creditpartner.lt/verslo-klientas/pradzios-arba-pletros-paskola.html

  1. Refinansavimas verslui. Tai paskolos verslui iš trečios šalies finansavimo forma, kai nauja paskola apmoka senąsias su mažesne palūkanų norma. Refinansavimas atsirado rinkoje, kai fiziniai asmenys pradėjo vėluoti mokėti įmokas bankams ar greitiesiems kreditams, susidūrė su antstolių problema. Refinansavimas per alternatyvaus finansavimo įmones išpopuliarėjo tarp fizinių asmenų hipotekos ir vartojimo paskolų sektoriuje, kaip galimybė susimažinti paskolos palūkanas – įmokas.

Šiandien ši paskolos forma jau yra plačiai naudojama ir verslo paskolų rinkoje. Finansų įmonės lanksčiau žiūri į paskolos termino prailginimą, atsiranda galimybė spręsti finansinius sunkumus sumažėjus įmonės įplaukoms, įmonė gali susimažinti mėnesio įmokas. Refinansavimas – tai galimybė verslui išspręsti problemą tarp kreditą išdavusios įstaigos ir verslo paskolos gavėjo, susimažinti mokamų palūkanų normą.

CREDIT PARNER atvejis – pagalba išsaugant verslą. Klientė kreipėsi į finansų įmonę su pagalbos šaukimu, nes tai buvo paskutinė galimybė bandant išsaugoti verslą. Klientės gamybinės patalpos buvo 4 kartus areštuotas 4 skirtingų antstolių. Skolos susidarė dėl nepatikimų verslo partnerių. CREDIT PARTNER finansų įmonė suteikė jai paskolą, refinansavo 4 įsiskolinimus, areštai buvo nuimti, o klientė bendrai pradėjo mokėti mažesnės mėnesio įmokas palyginus su bendra suma 4 įmonėm, kurioms ji buvo skoloje. Iki šiol klientė moka tvarkingai, o jos verslas vystosi.

Alternatyvaus finansavimo įmonė CREDIT PARTNER verslininkams suteikia galimybę gauti paskolas be papildomų rūpesčių, greitai įsigilinant į kiekvieną paraišką.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: