Organizatorių archyvo nuotr.

Žvelgiant į fizinių bei juridinių asmenų požiūrį bei realius veiksmų tampant šių vartotojais, pastebima džiugi tendencija. Užuot švaisčiusis tokiais teiginiais, kaip antai per mažai saulės Lietuvos padangėje, žmonės sąmoningėja ir suvokia, jog tik investicija į atsinaujinančius energijos išteklius yra bene pats svariausias bei efektyviausias indėlis siekiant prisidėti prie svaraus indėlio mažinant neigiamą klimato kaitą. Faktai kalba patys už save! Lyginant 2019-2020 metų statistiką, vartotojų, gaminančių elektros energiją iš atsinaujinančių šaltinių, padidėjo net 3 kartus. O didžiąją šių dalį sudarė ne kas kita, kaip saulės energija, „pakinkyta“ geriems tikslams. Savaime suprantama, jog ši tendencija susijusi su faktu, jog tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, investuojantys į saulės parkus ar tapę nutolusiais vartotojais, gali gauti tikslinę ES struktūrinių fondų paramą.

Verslas, kalbant apie žaliąją energiją, turi rodyti pavyzdį gyventojams

„Securus“ saulės elektrinės verslui – viena iš įmonės veiklos sričių, sulaukianti nemenko klientų susidomėjimo. Taip ir turėtų būti! Juk, idealiu atveju, verslo įmonės, nesvarbu, kuriai sričiai šios atstovautų, turėtų rodyti pavyzdį visuomenei. Tai – puikus būdas įrodyti, jog terminas „atsakingas verslas“ nėra vien teorinis svaičiojimas, o reali praktika įmonės veikloje. Atsinaujinančios energijos šaltinių pasirinkimas rodo mūsų atsakomybę prieš save, savo vaikus, visuomenę bei, svarbiausia, ateitį. Tikėtina, jog sąmoningas klientas, besirinkdamas analogiškas paslaugas teikiančias įmones, pirmenybei teiktų būtent mąstančiam bei besielgiančiai „žaliai“.

Savaime suprantama, pelnas yra kiekvienos verslo įmonės pagrindinis tikslas. Peržvelgus įmonės buhalteriniuose dokumentuose atsispindinčias išlaidas, neabejotinai paaiškėtų, jog išlaidos už elektros energiją „atsiriekia“ gana nemažą dalį. Ši tendencija aktuali daugelio įmonių, nepriklausomai nuo šios veiklos srities, atveju, tačiau, norint priimti racionalų sprendimą, ar įmonei reikia investuoti į saulės elektrinę, derėtų atlikti nuodugnią suvartotos energijos metinę ataskaitą.

Darbai, kuriuos reikia atlikti ruošiantis saulės elektrinės montavimui

Kreipusis į saulės elektrinių montavimo bei kitus susijusius darbus besispecializuojančias įmones, netrukus džiaugsitės savo „rankomis“ pagaminta energija. Tiesa, norint, jog procesas būtų kaip įmanoma sklandesnis, derėtų susipažinti su paruošiamaisiais šio proceso darbais.

Pirmiausia patariama apskaičiuoti, kokios buvo praeitų metų elektros sąnaudos bei kas šias „surijo“ (gamyba, apšvietimas, vandens pašildymas ir kita). Tai aktualu ne tik dėl smalsumo. Žinodami, koks elektros energijos kiekis jums reikalingas, ir patys galite grubiai „primesti“, kokios galios elektrinės reikės (1kW saulės elektrinės galio per metus generuoja 1000 kWh).

Nusprendę, kuriai saulės energetikos įmonei patikėsite sau aktualų projektą, metas susitikti ir aptarti esminius klausimus. Konsultacijos metu aptariama, pavyzdžiui, stogo ar sklypo plotas (nusprendus įrengti elektrinę ant žemės), numatomą saulės modulių lokaciją, modulių plotą, montavimo kampą bei galybę kitų niuansų, susijusiu su sėkmingai funkcionuojančia saulės elektrine.

Galiausiai specialistai, naudojantys specializuotas programas, atlieka kompiuterinį modeliavimą ir parengia klientui saulės elektrinės projektas. Tai – vienas svarbiausių paruošiamųjų darbų, kuris yra tiesiogiai susijęs su būsimos saulės jėgainės darbo našumu bei atsiperkamumu. Rengiant projektą, turi būti nuspręsta dėl būsimos saulės jėgainės įrangos, modulių tipo, galios, kiekio, ploto, įvertinamas galimas našumas, pagaminamas energijos kiekis per metus ar net ilgesnį laikotarpį bei įvertinami bei pateikiami kiti svarbūs niuansai, apie kuriuos klientas, neturintis analogiško projekto patirties, galbūt net nesusimąstytų. Pavyzdžiui, šešėliai, kuriuos gali mesit greta augantys medžiai, gali gerokai sumažinti saulės jėgainės našumą, Norėdami išvengti tokių ir panašių nesusipratimų, svarbu išsirinkti patikimus šios srities ekspertus.

Užsakymo Nr. KMC210043

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: