(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 12 dieną Kaune, baldų centre „Plaza baldai“ duris atvers nauja biblioteka, skirta besidomintiems interjero kūrimu, ieškantiems sprendimų, kaip įrengti remontuoti ir kitaip kurti savo būstą.

Bibliotekoje bus kaupiamos knygos, brošiūros bei nuotraukų albumai statybų ir interjero tematika. Skaitytojai čia galės rasti ir šiomis temomis leidžiamus pagrindinius periodinius leidinius bei žurnalus. Tačiau svarbiausias bibliotekos akcentas – tai susisteminta elektroninė duomenų bazė, kurioje bus nurodomi geriausi interneto puslapiai, tinklaraščiai (blogai), skirti žmonėms, besidomintiems interjero kūrimo temomis.

„Plaza baldai” atstovė Asta Martinonytė sakė, jog naujoji biblioteka yra skirta žmonėms, kuriantiems savo namus. Pasak p. Astos, šiais laikais retai kada galima išgirsti apie naujai atidaromą biblioteką. „Mintis įkurti mūsiškę kilo kai pastebėjome, jog žmonėms labai reikia idėjų ir pagalbos keičiant ir gražinant savo namus. O pirkti interjero knygas gali ne kiekvienas. Todėl ir nusprendėme kaupti jas pas mus ir padaryti prieinamas visiems, kam tas aktualu ar idomu”, – sakė Asta Martinonytė. Pasak jos, ši biblioteka, nors ir nedidelė, gali tapti tikru traukos objektu ir labai naudingu draugu žmonėms, ieškantiems naudingų patarimų ar retesnių leidinių interjero įrengimo tematika.

Biblioteka bus visiškai atvira ir laisvai prieinama visiems žmonėms. Joje galės lankytis visi, kuriems įdomi interjero, baldų ar net statybų tematika. Biblioteka veiks baldų prekybos centro „Plaza baldai” pirmajame aukšte, Taikos pr. 141, Kaune. Ji dirbs kasdien, išskyrus sekmadienius, nuo 10 iki 19 val., šeštadieniais – iki 16 val. Bibliotekos svečiai dar galės nusipirkti kavos ir desertų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: