Pexels.com archyvo nuotr.

Katės ir katinai yra vieni mėgstamiausių gyvūnų lietuvių namuose. Tai yra ne tik labai grakštūs, tačiau ir išmintingi, labai puikiai įvairiausių triukų išmokstantys gyvūnai, kurie gali pagerinti Jūsų gyvenimo kokybę. Dažniausiai kates ir katinus renkasi tie, kurie nori kiek mažiau priežiūros reikalaujančio gyvūno, tačiau tokio, kuris sušildytų širdį žiemos vakarais.

Jeigu nusprendėte, kad jūsų šeimai reikia naujo šeimos nario ir laikas ieškoti karės – šis straipsnis bus trumpas, tačiau tikrai geras pagalbininkas, kuris padės jums atsakyti į dažniausiai kylančius klausimus.

Taip pat verta rasti gerą veterinarą, kuris suteiks svarbiausią informaciją apie šių gyvūnų fizinės bei psichinės sveikatos priežiūrą.

Tinkamos veterinarijos klinikos pasirinkimas

VET klinikos pasirinkimas yra pats pirmas darbas, kurį reikia atlikti nusprendus įsigyti bet kokį gyvūną. Daugeliui gali atrodyti, kad VET klinika tampa aktuali tik tada, kai gyvūnas serga. Tačiau tai nėra tiesa. Kaip ir gimus vaikui mes jį iš karto užrašome į kliniką, taip pat įsigijus augintinį – tai yra pats pirma darbas, kurį reikia atlikti.

Organizatorių archyvo nuotr.

Radus tokią kliniką, kurios teikiamos paslaugos jums labiausiai tinka, būtinai pasidomėkite skiepais, kuri padės jūsų gyvūnui būti sveiku. Nesvarbu, kad jis neina į lauką – skiepai yra puiki profilaktinė priemonė ir rizikų mažinimas.

Taip pat geroje klinikoje veterinaras atsakys į visus klausimus, kurie yra susiję su gyvūno priežiūra. Būtinai klauskite, nes kuo daugiau žinosite – tuo ramiau galėsite jaustis prieš ateinant naujam šeimos nariui į Jūsų ratą.

Apie gyvūno maistą

Taip pat dar net nesant gyvūnui Jūsų namuose – siūlome nuspręsti dėl maisto, kuris bus jam duodamas. Šiuo metu racionas yra labai platus. Geriausia, kai gyvūnas dažniausiai yra šeriamas specialiu jam skirtu sausu maistu. Taip pat kartais galima duoti ir šlapio maisto. Tai turėtų sumažinti dantenų uždegimo tikimybę. Taip pat venkite skanukų. Katinams jie patinka, tačiau naudos – tikrai mažai.

Katinams – draskyklė yra būtina

Įvertinkite tai, kad namuose turėtų atsirasti draskyklė. Tai yra galimybė apsaugoti savo baldus. Svarbiausia yra parodyti katei arba katinui, kad šioje vietoje jis gali pagaląsti savo nagučius. Tai yra tikrai labai protingi gyvūnai, tad mokomi jie tikrai supras – kas jiems yra sakoma. Geriausia pirkti dideles draskykles, kurios yra tinkamos ne tik žaidimui, tačiau ir miegui.

Pexels.com archyvo nuotr.

Miego vieta

Paskirkite katei miego vietą. Kai kurios miega draskyklėse. Tačiau jeigu Jūsų atveju tai nėra tinkama vieta – galite jai parūpinti guolį. Dažniausiai katėms ir katinams patinka tokie, kurie yra su stogeliu. Tai tampa tarsi mini urvu, tobula vieta, kurioje gali slėptis nuo viso pasaulio. Visiškai normalu, kad gali tekti pirkti net kelis guolius, kol galiausiai įtiksite katei. Taip, šie gyvūnai tikrai įnoringi, tačiau gerintis jiems verta.

Žaidimų erdvė ir žaislai

Pasirūpinkite ir žaislais. Draskyklė tikrai nėra vienintelis šiam gyvūnui reikalingas žaislas. Pastaroji labiau kaip sporto įranga. Tačiau štai įvairūs lazeriukai bei kitos smulkmenos gali padėti jūsų gyvūnui išsikrauti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Galiausiai, tai yra puikaus ryšio su savimi kūrimas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Vitaminai

Taip pat pasidomėkite – kokie vitaminai geriausiai tinka Jūsų gyvūnui. Dažniausiai perkami yra lašišų aliejus. Tačiau tai tik viena iš opcijų. Kartais tam tikros veislės reikalauja ir konkrečių vitaminų. Geriausia apie juos yra pasikalbėti su veterinarais, kurie suteiks Jums svarbiausią informaciją ir pateiks rekomendacijas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: