Seanas Diddy Combsas / EPA-ELTA nuotr.

Reperis Seanas „Diddy“ Combsas apskundė teisėjo sprendimą laikyti jį Metropoliteno sulaikymo centre Brukline, Niujorke, kol jis laukia teismo dėl kaltinimų seksualiniu smurtu ir reketu. Seanas atnaujino savo prašymą, paleisti jį į namų areštą už 50 mln. užstatą, bet jis nebuvo teismo patvirtintas, taip pranešė „Forbes“.

Šiame straipsnyje apžvelgsime iškeltus kaltinimus prieš reperį Seaną „Diddy“. Po Combso sulaikymo Niujorkas išleido įstatymą, kuris leido šiais metais laikinai kelti ieškinius dėl senesnių kaltinimų Combsui, kuriems paprastai būtų pasibaigęs senaties terminas.

Rugsėjo 30 d. Seanas „Diddy“ Combsas didina savo pastangas išeiti iš kalėjimo, kreipdamasis į aukštesnį teismą. Pirmadienį, rugsėjo 30 d., Combso teisininkų komanda pateikė apeliacinį skundą JAV pietinio Niujorko apygardos teismo Antrosios apygardos apeliaciniam teismui. „USA TODAY“ duomenimis, „Bad Boy Records“ įkūrėjas siekia, kad būtų priimtas sprendimas, kuriuo būtų panaikintas teisėjo Andrew L. Carterio rugsėjo 18 d. sprendimas, kuriuo buvo atsisakyta paleisti reperį už 50 mln. užstatą. Advokatai pateikė ieškinį ir dėl sprendimo panaikinti  sulaikymą kalėjime, kol Seanas „Diddy“  laukia teismo.

Rugsėjo 27 d. Combsas buvo apkaltintas kelis kartus apsvaiginęs moterį narkotikais ir išžaginęs. Moteris, ieškinyje įvardyta kaip Jane Doe tvirtino, kad ji pastojo po vieno iš susitikimų su reperiu Seanu ir  ji reikalauja neatskleistos žalos atlyginimo, taip pranešė „Associated Press“.

Rugsėjo 26 d. Pasirodė dokumentinio filmo transliacija per Tubi, filme galima matyti interviu  su Combso advokatu Marcu Agnifilo, kuris aptarė nutekintą stebėjimo vaizdo įrašą, kuriame Combsas stumdo ir spardo buvusią merginą Cassie Ventura. Šį kaltinimą prieš Seaną „Diddy“ advokatas pavadino „sėkmingo juodaodžio vyro šmeižtu“.

Rugsėjo 24 d. Thalia Graves antradienį Niujorke pateikė federalinį ieškinį, teigdama, kad 2001 m., kai jai buvo 25 metai, reperis Combsas ir prodiuseris Sherman pasiūlė jai taurę vyno ir po šios taurės ji „apsvaigo ir fiziškai nusilpo“.  Prieš jai prarandant sąmonę reperis ir jo bendrininkas esą prievartavo merginą.

Rugsėjo 18 d. Combso advokatai teigė, kad Metropoliteno sulaikymo centre Brukline, Niujorke yra „siaubingos“ sąlygos. Advokatai  prašė užstato už 50 mln. dolerių, GPS stebėjimo apyrankės ir griežtus lankytojų apribojimus. JAV apygardos teisėjas Andrew Carteris neišpildė prašymo,  sakydamas, kad „šios sąlygos neužtikrina bendruomenės saugumo“.

Rugsėjo 17 d. Niujorko teisėjas Robynas F. Tarnofsky pateiktame rašte kaltina Combsą ir jo bendrininkus, kad šie neįvardyto asmens automobilį padegė panaudojus Molotovo kokteilį. Šis kaltinimas atitinka buvusios draugės Cassie Venturos pateiktą kaltinimą kai 2023 m. pernais pateikė ieškinį ir jame minima, kad Seanas Combsas susprogdino reperiui Kid Cudi priklausantį automobilį.

Rugsėjo 17 d. Manheteno federalinis teismas atnaujino kaltinimus prieš Combsą dėl reketo, prekybos seksu ir gabenimo užsiimti prostitucija. Pasak prokurorų: „Seanas Combsas prievartavo ir vertė moteris ir vyrus vykdyti jo seksualinius troškimus, grasino jiems tokiu būdu bandydamas išsaugoti savo reputaciją ir nuslėpti savo elgesį“.

Rugsėjo 16 d. Combsas buvo sulaikytas Manhetene, kai jam pateikė kaltinimus didžioji prisiekusiųjų žiuri.

Gegužės 29 d., Federaliniai tyrėjai praneša, kad Combso kaltintojai turės duoti parodymus prieš didžiąją prisiekusiųjų žiuri, o dauguma ieškovų, pateikusių ieškinius prieš reperį, jau buvo apklausti tyrėjų, taip teigia „CNN“ šaltiniai.

Gegužės 24 d. Ieškovė April Lampros kaltina Combsą Niujorko pateiktame ieškinyje dėl seksualinės prievartos tai dėl keturių „siaubingų seksualinių susitikimų“ nuo 1995–2001 m., šiame ieškinyje yra įskaityti trys išžaginimo atvejai ir vienas atvejis kai April Lampros buvo priversta vartoti ekstazi.

Gegužės 22 d., Buvęs modelis Crystal McKinney pateikė ieškinį Manheteno federaliniam teismui, kaltindama reperį apsvaiginus ją narkotikais ir seksualiniu prievartavimu savo Niujorko įrašų studijoje 2003 m.

Gegužės 19 d. Cassie Ventura, buvusi Combso draugė, pasisakė po to, kai CNN paviešino 2016 m. vaizdo įrašą, kuriame Combsas užpuolė merginą viešbučio koridoriuje. Socialiniame tinkle „Instagram“  Cassie Ventura pasidalino, kad smurtas ją „palaužė“ ir ji „visados bando pasveikti“ nuo praeities.

Vasario 26 d. prodiuseris Rodney „Lil Rod“ Jonesas vasario mėnesį Niujorke padavė į teismą reperį ir tvirtina, kad „patyrė nepageidaujamus pasiūlymus iš Diddy komandos jo nurodymu“ ir „Lil Rod“ buvo priverstas užmegzti ryšius su sekso paslaugų teikėjais, kuriuos „Diddy“ pasamdė. Daugelyje pateiktų kaltinimų Jonesas tvirtino, kad Combsas reguliariai rengdavo „prekybos seksu vakarėlius“, kuriuose buvo nepilnametės mergaitės ir nelegalūs narkotikai.

Gruodžio 6 d. Combsui gruodžio mėnėsį buvo iškeltas dar vienas ieškinys dėl seksualinės prievartos, kaltinantis reperį narkotikų svaiginimu ir dalyvavimu neįvardytos moters grupiniame išžaginime 2003 m., kai kaltintojai buvo 17 metų.

Lapkričio 23 d. Moteris, vardu Joie Dickerson-Neal, pareiškė kaltinime, kad Combs, ją apsvaigino narkotikais, seksualiai prievartavo ir slapta nufilmavo prievartos aktą, kai ji buvo universiteto studentė 1991 m.

Lapkričio 23 d. Anoniminis ieškovas kaltino reperį Seanas Combs ir dainų autorių Aaroną Hallą išprievartavus ją ir jos drauge 1990–1991 m. po susitikimo MCA( Amerikos Muzikos Korporacija) renginyje Niujorke, ieškovas kaltinimų vis dar nepanaikino.

Lapkričio 16 d. Cassie Ventura pateikė ieškinį Combsui, teigdama, kad reperis 2018 metais ją išprievartavo ir ilgus metus fiziškai naudojo prieš ją smurtą ir  „visapusiškai kontroliavo“ jos asmeninį ir profesinį gyvenimą.

Seanas Diddy Combsas / EPA-ELTA nuotr.

Combsas iki šiol atmeta visus jam pateiktus kaltinimus, o jo advokatai į pateiktus ieškinius ir jų kaltinimus naujienoms apibūdino kaip pinigų grobimas, kad tai „nepagrįsta“.

Žvaigždės, kurios kalbėjo apie Seanas „Diddy“ keistą elgesį ir nusikaltimus

Kat Williamsas buvo pakviestas į Shannon Sharpe podcasto laidą 2024 metais sausio 3 d. į  „Club Shay Shay“ . Kat Williamsas šiame atvirame interviu papasakojo, kaip Sean „Diddy“ Combs jam siūlė su juo permiegoti keturis kartus. Kat Williams laidoje teigė, kad „2024 metai yra metai kai visi deviantai bus iškelti į šviesą, nesvarbu ar tai būtų pats Seanas „Diddy“. Kai Combsas buvo sulaikytas, daugelis „Youtube“ kanalų dalinosi Kat Williams legendinėmis interviu ištraukomis, kur jis dalijosi apie tamsias Holivudo paslaptis ir įvykius su Seanu Combsu.

Kita žvaigždė kuri užsiminė apie Combso nusikalstamas veiklas yra garsus pasaulio reperis  „Eminem“. Savo dainose kaip  „Fuel“, „Godzilla“,  „Killshot“ yra daug eilučių, kur „Eminem“ kalbėjo  kaip Combsas įvykdė daug prievartavimų ir tvirtino, kad Seanas yra kaltas dėl dviejų atlikėjų mirties, kuriuos reperis Seanas užsakė.

Žinomas atlikėjas reperis Curtisas „50 Cent“ Jacksonas gana seniai dirba prie dokumentinio filmo serialo „Diddy do it“ („Diddy“ tai padarė“) , kuriame žada atskleisti ir parodyti Seano Combso nusikalstamas veiklas ir duos balsą aukoms.. Jacksonas paleis dokumentinį filmą per „Netflix“, šiuo metu tikslios datos dar nėra. „Jei aukų atsiras daugiau, man reikės daugiau serijų“, „pajamos iš filmo skiriamos seksualinės prievartos aukoms“ , taip sakė atlikėjas.

Apie Sean „Diddy“ Combs

Įtarimai iškelti ieškiniuose prieš Combsą, atsirado jau 1990-aisiais, kai jis įkūrė savo įrašų kompaniją „Bad Boy Records“, kurią „Rolling Stone“ pavadino „viena įtakingiausių visų laikų hiphopo kompanijų“. Kompanija pasirašė sutartis su tokiais atlikėjais kaip The Notorious B.I.G., Janelle Monáe ir Cassie. Seanas „Diddy“ išleido keletą savo albumų, įskaitant „Press Play“ ir „Last Train To Paris“. 2005 m. Combsas pardavė 50 % proc. „Bad Boy“ akcijų „Warner Muzikos Grupei“ už 30 mln dolerių.Combsas užsidirbo turtus per „Bad Boy Records“ įrašų studija, keletą alkoholinių gėrimų prekių ženklų, mados prekių ženklų ir kitų įmonių. Šių metų pradžioje Seanas pardavė dalį savo tekilos prekės ženklo „DeLeón“ už 200 mln.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: