Keeganas-Michaelas Key ir Jordanas Peele’as žinomi kaip neišskiriamas komedijos šou „Key & Peele“ duetas,  pasuko skirtingais karjeros keliais. Keeganas savo atsiskyrimą nuo buvusio kūrybinio partnerio Jordano Peele’o vadina „tikra tragedija“.

Naujame interviu leidiniui „People“ Keeganas-Michaelis atskleidė, kad jis ir Jordanas Peele’as, mažai matė vienas kitą nuo tada, kai 2015 m. baigėsi jų „Emmy“ apdovanojimą pelnęs serialas „Y’all Ready For This?“ trukęs penkis sezonus.

Keeganas interviu metu pasakojo: „Tavo gyvenimas pradeda vystytis ir judėti skirtingomis kryptimis“. Jordanas Peele gyvena Los Andžele su savo žmona Chelsea Peretti, o Keeganas ir jo žmona Elle Key yra įsikūrę Niujorke. Geografinė vieta tai nėra vienas rodiklis, kuris lėmė jų atsiskyrimą. Keeganas, taip pat, tvirtino, kad jie abu turi skirtingus kūrybinius siekius ir tai yra didžiausia priežastis, kodėl jie mažiau mato vienas kitą.

Tuo tarpu Keeganas  „Transformeris vienas“ žvaigždė sakė – „Manau, kad mūsų evoliucija yra susieta su mūsų  troškimais“. „Jordanas norėjo pradėti tyrinėti siaubo žanrą, o mano troškimas buvo atlikti daugiau dramatiškų darbų, kaip aš buvau mokomas dramos mokykloje“. Keeganas Key yra žinomas improvizacijos ir komedijos erdvėje,  dabar jis pasitraukė į dramatiškus vaidmenius ir muzikinį teatrą. Turėdamas klasikinio teatro išsilavinimą, jis tyrinėja dramatišką gelmę.


Jordanas Peelsas pasitraukęs nuo komedijos žanro „skit“, savo kūrybinę energiją nukreipė į siaubo žanrus ir padarė didelius žingsnius kaip filmų režisierius . Jo debiutinis pilnametražis filmas „Get Out“ (2017) tapo kultūros reiškiniu, pelnęs Jordanui Peelui „Oskarą“ už geriausią originalų scenarijų ir įtvirtinęs jo, kaip režisieriaus vietą siaubo žanre. Vėlesni jo filmai „Us“ ,  „Candymen“ , sustiprino jo, kaip režisieriaus vardą. Jordanas Peelsas geba sukurti įtampą filmuose, apima sunkias socialines problemas, tai tokie siaubo filmai, kurie provokuoja visuomenę ir parodo jos tamsesnę pusę. Jordano Peelso siaubo filmai išties sužavėjo publiką ir filmų kritikus.

Kol Jordanas Peelas rašė ir režisavo filmus „Get Out“, „Us“ ir „Nope“, Keeganas vaidino serialuose ir filmuose, įskaitant „Friends from College“, „Schmigadoon“ ir „Wonka“. Keeganas Key pažymėjo, kad jų šuolis nebūtų buvęs įmanomas be „pirmosios platformos“ („Key&Peele“) , pasirodymo, kurią jie sukūrė kartu.

2016 m., kai „Key & Peele“ laimėjo paskutinį „Emmy“ apdovanojimą už geriausio „skečo” seriją, jie pažadėjo, kad ateityje jų lauks daugiau bendradarbiavimo. „Mes tikrai norime kurti filmus kartu ir norime kurti filmus atskirai vienas nuo kito, nes tai tik dar geriau, kai grįžtame kartu“, – apdovanojimų ceremonijos metu pasakė besišypsantis  Jordanas Peele’as.

Nuo jų „skečų“ šou pabaigos, duetas susibūrė 2016 metų komedijoje „Keanu“, vėliau kartu pasirodė pirmame FX „Fargo“ sezone, tada įgarsino personažus 2019 metų animaciniame filme „Toy Story 4“ . Galiausiai duetas Jordanas ir Keeganas dirbo kartu studijoje 2022 metų filme „Wendell & Wild“, kuris yra animacinis filmas stop-motion technika, režisuotas Henry Selick, sukūrusio „Košmarą prieš Kalėdas“.

Jordan Peelas ir Keeganas Key „Entertainment Weekly“ pasakojo, kad dirbo kartu keturias valandas įrašymuose, po to keletą mėnesių nesimatydavo, ir vėl kartodavo šį ciklą viso proceso metu. „Tai lyg turėtum šokių partnerį daugelį metų“, – sakė Key 2022 metais. „Grįžti, išmoksti naują rutiną, bet žinai, kad jos nebedarysi kitus penkis mėnesius… Tai toks jausmas, kaip važiuoti dviračiu.“

Keegan Key pridūrė: „Kai praleidi tiek laiko su kuo nors, ypač su žmogumi, su kuriuo gyvenai, atsiranda tikras ryšys, ir kartais jis tampa visiškai simbiotiškas. Tiesiog vėl reikia suderinti tuos elementus“.

Kaip aktoriai susipažino

Aktoriai, tapo kūrybos partneriais, kai dar gyveno kaip kambariokai. Keeganas ir Jordanas pirmą kartą kartu pradėjo dirbti, kai sukūrė serialą „Mad TV“ nuo 2004–2009 m., o paskui bendradarbiavo kaip „dvigubas veiksmas“ .Jų komiška dinamika suteikė jiems drąsos pradėti savo „skečų“ komedijų serialą „Key & Peele“,  kuris tęsėsi nuo 2012 m. 2015 m. ir pakeliui laimėjo du „Emmy“ apdovanojimus.

Keegan Key interviu „People” pasakojo, kad jis ir Peelas: „gyvenome kartu keletą mėnesių, rašėme bei kalbėjome apie komedijas, kas mums patiko ir kodėl tai patiko ir kaip tai mus veikė, ką mes bandėme sukurti komediškai architektūroje. Kai mes stovėjome prieš kamerą, tai būdavo lyg alchemija, vis galvodavau, kodėl tai veikia?“.

Nors profesinis gyvenimas juos nukreipė priešingomis kryptimis, jų draugystė ir abipusė pagarba išlieka. Key neseniai apmąstė jų santykių raidą ir pripažino, kad nors jie nesimato taip dažnai, jų individualios kelionės yra suderintos su jų asmeniniais norais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: