© Česlovas Česnakevičius

Česlovas Česnakevičius – foto manipuliacijų kūrėjas, priverčiantis į pasaulį žiūrėti iš visai kitos perspektyvos. Jo kūryba – neįprasti ir mistiški, bet patrauklūs siurrealistiniai skaitmeninio meno pavyzdžiai, kiekvieną pamačiusį provokuojantys susimąstyti.

37 metų menininkas yra surengęs kelias savo darbų parodas Lietuvoje: 2008 m. „Untitled” Panevėžyje ir 2009 m. „Illusionist’s world“ Klaipėdoje. Nors Č. Česnakevičius gyvena ir kuria Vilniuje, tačiau akivaizdu, kad jo darbai puikiai suprantami ir tarptautinei auditorijai.

Naujausiuose jo darbuose– svarstymai apie tai, kaip atrodytų pasaulis, jei iliuzionistai ir magai iš tiesų turėtų ir panaudotų savo galias. Dažnai vaizduojami debesys ir mėnulis, tarsi primenantys, kad egzistuoja ir pasaulis už mūsų planetos ribų.

Vaizduojami magiški vaizdai: kai atrodo, kad žemė susimaišo su dangumi, viskas apsiverčia aukštyn kojomis, o įvairūs daiktai įgauna stebuklingą paskirtį. Pavyzdžiui, kortų namelis virsta tikra architektūra, popierinis laivelis plaukioja tikrame vandenyje, traukinys gali nuvežti į kitą pasaulį, o Vilnius tampa dykuma! Tuo pačiu kiekvienas darbas – asmeninės patirties išraiška, kiekvienam stebėtojui pasakojanti vis skirtingą istoriją.

© Česlovas Česnakevičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: