instagram.com/madelinesmodelling archyvo nuotr.

Madeline Stuart – aštuoniolikmetė mergina, šiuo metu gyvenanti Australijoje. Neseniai ji nusprendė tapti modeliu. Visa ši istorija skamba kaip tipiška paauglės idilė – suaugti, tapti modeliu ir pelnyti trokštamą dėmesį. Tačiau šis įvykis beprecedentis, nes Madeline turi vieną savybę, kuri jau išskiria ją iš didžiulio modelių pulko – ji serga Dauno sindromu.

Mergina visada mėgo dėmesį. Ji lanko gimnastikos užsiėmimus, plaukioja baseine, šoka, žaidžia krepšinį, bet visgi didžiausia jos aistra yra modeliavimas. Taigi, Madeline pradėjo komplektuoti drabužių derinius ir maldaute maldavo mamos, kad fotografuotų ją. Pirmieji bandymai buvo stebėtinai geri. Nereikia nė sakyti, kad dabartinių fotosesijų rezultatai yra tiesiog nepriekaištingi. Madeline puikiai jaučia stilių ir nesivaržo pozuodama prieš kameros objektyvą. Tokio pasitikėjimo savimi pavydėtų net profesionalūs modeliai. Mergina graži tiek išore, bet svarbiausia spinduliuoja vidinį gėrį, kuris puikiai atsispindi ir nuotraukose. Jos mama pabrėžia, kad „dukros gimimas buvo kaip laimėjimas loterijoje.“ Madeline netrukdo net kitų žmonių pabrėžiama jos negalia. Ji šią negalią išnaudoja ir parodo visam pasauliui, kad žmonės su Dauno sindromu gali būti seksualūs ir gražūs.

Kylanti žvaigždė kovojo su viršsvoriu, nes Dauno sindromą dažnai lydi ir padidėjęs svoris. Visai nesenai merginai pavyko prarasti daugiau kaip 20 kilogramų. Turėtas viršsvoris jai trukdė žengti į mados pasaulį. Tačiau padedant savo mamai, Madeline numetė visą nereikalingą svorį. Nukritę kilogramai, kylantis pasitikėjimas savimi, jai suteikė drąsos išbandyti modeliavimą. Ji tikisi sekti „ Amerikos siaubo istorijos“ aktorės Jamie Brewer pėdomis. Pastaroji tapo pirmuoju žmogumi su Dauno sindromu, žengusiu podiumu mados savaitėje Niujorke. Įkvepianti Madeline istorija tik įrodo, kad modeliu gali tapti, bet kokių kūno linijų atstovai. Negalia taip pat ne kliūtis siekiant savo svajonių.

„Ji nori pakeisti žmonių požiūrį į negalią turinčius asmenis“ – pabrėžė Madeline mama Rossane. Vaikystėje žmonės sakydavo, kad mergaitė neturėtų rodytis viešumoje ir nieko nepasieks gyvenime. Madeline tikisi, kad jos “modeliavimas padės pakeisti visuomenės požiūrį į žmones su Dauno sindromu” ir kad “viešumas padės sukurti pripažinimą gyvenime.” Augantis gerbėjų skaičius ir palaikymas tik liudija – apie šią merginą dar tikrai išgirsime ateityje.

instagram.com/madelinesmodelling archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: